BMW Lanceert modellen met veganistisch interieur.

BMW Lanceert modellen met veganistisch interieur.

BMW introduceert in 2023 zijn eerste voertuigen met een volledig veganistisch interieur. De Duitse premium autofabrikant zal grondstoffen van dierlijke oorsprong vervangen door innovatieve, bio-gebaseerde materialen voor onder meer stuurwieloppervlakken. De wagens met volledig veganistisch interieur zullen vanaf 2023 beschikbaar zijn. BMW wil de productie van voertuigen verduurzamen en de CO2-uitstoot over de hele levenscyclus van een voertuig verminderen. Het bedrijf streeft uiterlijk tegen 2050 naar klimaatneutraliteit.

Geschikt vervangmateriaal

Het vervangen van grondstoffen van dierlijke oorsprong levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de autoproductie. BMW heeft altijd verschillende stoffenalternatieven voor leder aangeboden. Nu is het voor het eerst mogelijk om een geschikt vervangingsmateriaal aan te bieden voor onder meer de bekleding van het stuur. Dat wil zeggen dat het materiaal moet voldoen aan veeleisende criteria met betrekking tot uiterlijk, slijtvastheid en duurzaamheid.

CO2-emissiereductie

Het feit dat er nu een hoogwaardig veganistisch alternatief is voor het eerder gebruikte echte leder, is een nieuwe, grote stap in de richting van CO2-emissiereductie. Het nieuwe materiaal van het stuurwieloppervlak vermindert ongeveer 80% van de CO2-uitstoot in de waardeketen. “Om het doel van klimaatneutraliteit te bereiken, vertrouwt BMW op het gebruik van groene elektriciteit bij de productie en in de toeleveringsketen, een constant verhoogd aandeel secundaire materialen en natuurlijke grondstoffen, zeer efficiënte elektromotoren en verbrandingsmotoren en een hoog recyclagepercentage in lijn met de principes van een circulaire economie”, zo staat in het persbericht van BMW.

Vloermatten

Een ander mooi voorbeeld van hoe BMW zijn ecologische voetafdruk probeert te verkleinen, zit in de vloermatten. De matten voor verschillende modellen zijn gemaakt van monomateriaal, wat betekent dat ze makkelijk recycleerbaar zijn. Hierdoor bespaart de BMW Groep jaarlijks ongeveer 23 000 ton CO2 en nog eens 1 600 ton afval.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜