BMW verdubbelt verkoop EV’s en voorziet ‘over-the-air’ upgrades

BMW verdubbelt verkoop EV’s en voorziet ‘over-the-air’ upgrades

Datum: 16/11/2022

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar kon BMW de verkoop van puur elektrische auto’s meer dan verdubbelen. Tegelijk biedt het nu ook ‘over-the-air’ (OTA) upgrades voor 3,8 miljoen van zijn producten die momenteel rondrijden.

De eerste negen maanden van dit jaar verkocht de BMW Groep 128.196 elektrische auto’s (+114,8%). In het derde kwartaal waren er dat 52.306 (BMW’s en Mini’s), zo’n 121,6% meer dan vorig jaar.

Wereldwijd verkocht het merk 517.689 voertuigen in het derde kwartaal (-1,4%). Daarmee staat het op gelijke hoogte met andere Premium merken, dat het laatste kwartaal ook inhaalbewegingen maakten.

 

Dubbel zoveel BEV’s in 2022

Naast de BMW iX3 zijn het de i4 en de iX die de BEV-verkoop verder doen groeien. Binnenkort komen daar de i7 en de iX1 bij om dit nog op te drijven. Daarom is men er bij BMW van overtuigd dat men in 2022 de BEV-verkoop zal kunnen verdubbelen.

Er zitten ook nog een aantal volledig elektrische modellen in de pijplijn, waarbij de BMW i5 en de Rolls-Royce Spectre (voorstelling nog dit jaar) voorzien zijn voor 2023. De BMW Groep wil nog steeds meer dan 2 miljoen volledig elektrisch aangedreven voertuigen op de weg in 2025.

 

Upgrades vanop afstand

Sinds een paar weken is de recentste software upgrade (gratis) beschikbaar voor voertuigen met het BMW OS 8 operating systeem. Daarnaast zal hetzelfde binnenkort beschikbaar zijn voor voertuigen voorzien van BMW OS 7. Op die manier zullen BMW upgrades of verbeteringen ‘over-the-air’ aangeboden worden voor zo’n 3,8 miljoen BMW’s.

In deze gratis upgrades zitten verbeteringen en uitbreidingen voor het infotainment, voor de rij- en rijhulpsystemen, de veiligheidssystemen en voor het verhogen van het comfort.

De software vanop afstand is op dit ogenblik beschikbaar voor meer dan 30 BMW-modellen die voorzien zijn van OS 7 of OS 8. Klanten kunnen zien welke software-versie ze in hun auto hebben en kunnen dan nagaan of er eventuele upgrades beschikbaar zijn in het voertuigmenu onder de hoofding ‘Remote Software Upgrade’. Alleen de volgende BMW upgrades zijn beschikbaar voor installatie, de gebruiker kan dus nooit een verkeerde of verouderde versie opladen.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜