De Pionier van een nieuwe tijd.

Een revolutionair design voor deze praktische SUV binnen ons luxesegment, de BMW iX is impressionant, dynamisch, Puur BMW, Full electric en nog toegankelijker dan ooit tevoren. Laat u verbazen door de elektrische dynamiek en zijn uitgebreide actieradius. Het elektrisch vlaggenschip is een waar referentiepunt voor de toekomst van BMW en elektrisch rijden in het algemeen. Comfort van de bovenste plank en een statement op vlak van technologie. Ervaar het zelf en boek vandaag nog uw testrit.

Specificaties.

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 19,4–22,5
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
Elektrisch rijbereik: 426km (WLTP)

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 19,8–23,0
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
Elektrisch rijbereik: 630 km (WLTP)

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 21,7 – 24,7
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
Elektrisch rijbereik: 561 km (WLTP)

De BMW iX in beeld.

 • Offerte / Testrit aanvragen ➜
 • Het model.

  Highlights.

  Exterieur.

  Wereldwijd werden alle BMW ontwerpers uitgedaagd om de iX van 0 op te bouwen tot een ware SAV met impressionant design. Hierdoor voelt de wagen zeer speciaal aan met een vooruitstrevend exterieur die de wagen een nieuwe betekenis geeft. Deze elektrische SAV is nog steeds BMW in hart en nieren. Dit kunt u afleiden aan het strakke lijnenspel. geen enkele lijn is overbodig in het BMW iX exterieur. De elektrische SAV straalt door zijn strakke lijnenspel en grote oppervlaktes een schoonheid uit. De voorkant krijgt net zoals de andere modellen een grote aanwezige nierengrille en creëert zo een nieuwe verfrissende kijk. Achter de grote nierengrille schuilen de rijhulpsystemen, waardoor de wagen perfect zelfstandig kan rijden. Het zijaanzicht heeft een aerodynamische look met een helling naar achteren toe. Eenmaal aan de achterkant kent de wagen een zeer imposante look door de slanke achterlichten en diepe diffuser. Zodra u de wagen vanuit elke hoek bekeken heeft weet u 100% zeker dat de iX een raszuivere BMW is en een pioneer van een nieuw tijdperk.

  INTERIEUR.

  De BMW iX is BMW’s meest vooruitstrevende elektrische SAV. Het interieur van deze wagen is uniek, het bevat alleen maar premières op vlak van technologie en duurzame materialen. Meteen als u plaatsneemt in de luxueuze BMW iX vindt u het minimalistisch hexagonaal stuur. Op het dashboard zweeft het nieuwe infotainementscherm met BMW’s nieuwste software: BMW Operating System 8.0. Het instrumentarium is 31,2 cm groot en het infotainmentscherm heeft een diameter van 37,8 cm. Genoeg plek om via touch of gebaren alle opgaven en functies over te kunnen brengen naar uw BMW iX. Het overige deel van het dashboard wordt met het slank ventilatiesysteem gesierd en opgevuld met verfijnde edelhouten details in de zwevende middenconsole. Zoals eerder vermeld zit de BMW iX bomvol vooruitstrevende technologieën en features. Voor het eerst ooit kunt u verschillende functies in de auto besturen door het edelhout aan te raken. Door middel van lichtpunten worden de bewegingen van uw vingers gevolgd op het houtoppervlak. De iDrive controller wordt ook in een nieuw jasje gestoken en op een unieke wijze verwerkt in de iX. De iconische BMW iDrive Controller is nu helemaal van glas en in de houten middenconsole verwerkt. Optioneel kan u de BMW iX uitrusten met een panoramisch dak. Ook hier schrijft de BMW iX geschiedenis door het glazen dak te verduisteren door middel van een eclipse.

  Technologie & connectiviteit.

  Met de BMW Digital Key Plus tovert u uw smartphone om tot uw digitale sleutel en het centrale beheersysteem van uw BMW iX. U kan uw wagen ontgrendelen en starten met uw smartphone en allerlei informatie opvragen over de status van uw wagen. Via de My BMW App heeft u de mogelijkheid om tot wel 5 personen toegang te verlenen.

  Deze wagen heeft net zoals BMW’s andere elektrische modellen een slimme functie die tijdens het rijden energie recupereert. Door de modus simpelweg te activeren met de vernieuwde versnellingspook, hoeft u uw rempedaal niet meer te gebruiken. Bij het lossen van het gaspedaal zal er sterk afgeremd worden op de 2 elektromotoren. Uiteindelijk zullen de remlichten aanspringen en zal de wagen volledig tot stilstand komen. Deze nieuwe technologie wordt ook wel het principe van one pedal driving genoemd en zorgt voor een zeer prettig en rustgevend rijgevoel.

  Elektrisch opladen.

  De BMW iX heeft maar liefst 2 elektrische motoren en bijgevolg zijn alle verschillende varianten standaard in xDrive verkrijgbaar. U kunt kiezen uit 3 motoruitvoeringen. Het instapmodel is de BMW iX xDrive40 met 326 pk en een actieradius van 416 kilometer volgens de WLTP-meting. Het middelste model staat bekend als de BMW iX xDrive50, de elektrische SAV heeft een motorvermogen van 523 pk, bovendien heeft de BMW iX xDrive50 een groter accupakket wat resulteert in een maximale range van 617 kilometer (WLTP). Ondertussen is er ook topmodel bijgekomen. De BMW iX M60. Een echte elektrische M-sport variant met 619 pk en 485 kilometer (WLTP) rijbereik.  

  De BMW iX xDrive50 heeft een accupakket met een capaciteit van 110 KWh. De BMW iX xDrive40 heeft een capaciteit van 75 KWH. Daarom behoort de BMW iX xDrive50 versie tot de elektrische auto’s met de grootste accu. 

  Oplaadtijden kunnen natuurlijk sterk gaan verschillen afhankelijk van het aantal kW die het laadstation kan leveren. Op een gewone wallbox-thuislader van 11 kW heeft de BMW iX xDrive50 10 uur nodig om zijn actieradius van 617 kilometer te bereiken, de BMW iX xDrive40 heeft 7 uur nodig voor een volle batterijlading te bereiken. Met de My BMW-app realtime het laadproces volgen en functies zoals: laadgebruik, laaduren,… zelf instellen. Met een openbaar laadstation kunt u een vergelijkbare resultaten verwachten.

  Indien u beschikt over een snellader (150Kw) zal de BMW iX aanzienlijk vlugger een volledige lading bereiken. De BMW iX laadt in slechts 35 minuten van 10% tot 80% of haalt een range van meer dan 400 kilometer in 35 minuten. De laatste 20% verloopt zoals bij alle elektrische voertuigen, heel wat trager. Ontdek hier hoe dit komt.

  De meest duurzame SAV.

  De BMW iX is BMW’s meest duurzame auto ooit. De wagen bestaat voor een groot deel uit gerecycleerde materialen. Zo heeft u de mogelijkheid uw interieur uit te rusten aan de hand van 3 gerecycleerde materialen. Enerzijds kunt u de stoelen bekleden in generfd kunstleder met perforatie en asymmetrische stiknaden in het middengedeelte. Accentcomponenten en bedieningselementen in elegant Goldbronze geven het interieur van de wagen extra meerwaarde. Anderzijds heeft u het interieurdesign Loft, een design dat moderne luxe met een stof-microvezel combineert. Als kers op de taart kan u ook kiezen voor een exclusieve met olijfbladeren gelooide natuurleder kiezen. Instrumentenbord, deurbekledingen, middenconsole en zetels creëeren een moderne sfeer van duurzame luxe. De luxueuze stiknaden maken de bekleding weelderig en comfortabel. Daarbij ontvangt u ook de accent componenten, in Goldbronze, in de hoofdsteun.