Een nieuwe definitie van Luxe.

The flagship of BMW is back met de Nieuwe I7, BMW 7 Reeks Plug-in Hybride en de traditionele BMW 7 Reeks. De BMW 7 Reeks is van A tot Z vernieuwd en heeft zich ontwikkeld tot een nieuw referentiepunt van dynamiek, comfort en rust tegelijkertijd. Wanneer u zelf achter het stuur plaats neemt voelt u de fantastische rijdynamiek. Indien u eerder tot rust wil komen of werken in uw wagen, dan is de achterbank een ware Business Lounge.de BMW 7 reeks zal voor zowel bestuurder als passagier, letterlijk en figuurlijk een nieuwe weg in slaan. Het aandrijfsysteem, de langere wielbasis, het comfort en het rijplezier getuigen hiervan.

De BMW 7 Reeks staat gekend in de autowereld als luxe op wielen bij uitstek. Daarom mag de compleet nieuwe en eerste elektrische BMW 7 Reeks, de BMW i7, zich het premium vlaggenschip van BMW heten. Tevens is de BMW 7 reeks beschikbaar met een uitgebreide waaier aan motorisaties. verkrijgbaar met traditionele verbrandingsmotoren, Plug-in Hybride of de full electric variant, de BMW i7.

Voorlopige specificaties:

Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd, WLTP): 11,2 l/100 km,

CO2-emissie in g/km (gecombineerd, WLTP): 255

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km (gecombineerd, WLTP): 19,6 – 18,4;

Elektrisch rijbereik in km (WLTP): 590 – 625; 310 mls (EPA)

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

Maximaal rijplezier met maximale efficiëntie

Krachtige verbrandingsmotor met 313 pk* (230 kW)* plus BMW eDrive-aandrijving met 197 pk* (145 kW*)

Meer dan 80 km* zuiver elektrisch rijbereik en intelligente rijmodi voor volledige flexibiliteit

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd, WLTP): 1,2 – 1,1/100 km,

Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km (gecombineerd, WLTP): 26,9 – 25,8

CO2-emissie in g/km (gecombineerd, WLTP): 28-25

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

DE NIEUWE BMW 7 REEKS IN BEELD.

 • Offerte / Testrit aanvragen ➜
 • De varianten.

  Exterieur Highlights.

  Zoals eerder vermeld doet BMW er alles aan om met de BMW 7 Reeks de beste Premium Limousines te produceren. Dit merkt u op aan verschillende nieuwe features en een vernieuwd design. 

  De grootste eyecatcher bevindt zich aan de voorkant van de sedan. De grotere nierengrille zorgt voor een prominente en imposante look. Zeker wanneer de grille oplicht met het optionele BMW Iconic Glow pakket. Deze optionele uitrusting houdt meer in dan een verlichte grille. De koplampen zijn hierbij uitgerust met spectaculaire Swarovski kristallen. Tevens draagt dit bij aan een strakke afwerking. Standaard komt de BMW 7 Reeks met BMW Selective Beam, een inventief systeem waarbij de koplampen gerichter de weg zullen verlichten en waardoor verblinding van voetgangers en medeweggebruikers wordt vermeden.

  De nieuwe BMW 7 Reeks komt met een langere wielbasis. Het resultaat? De wielbasis bedraagt 3.125 millimeter wat resulteert in een totale lengte van 5.391 millimeter. Een exacte verlenging van 130 millimeter

  Het krachtige lijnenspel dat we vooraan opmerken loopt door via de zijkant naar achter. Het zijprofiel van de nieuwe BMW 7 Reeks is ook stevig bijgewerkt. Ook hier zijn er strakke zijlijnen die in het oog springen. Door het verlengen en breder maken van de deuren benadrukt BMW de lengte, wat het in- en uitstappen van de limousine bovendien comfortabeler maakt.

  Aan de achterkant zien we strakke en fijne lichten waardoor dit optisch een breder gevoel geeft. De BMW 7 Reeks is immers  48 millimeter breder geworden.

  Speciaal voor de BMW i7 voegt BMW exclusieve blauwe designelementen toe. De BMW i7 heeft net dezelfdetoegang tot alle uitvoeringen en accessoirepakketten zowel voor zijn diesel als voor de Plug-in variant.

  Interieur Highlights.

  Niet alleen op het vlak van exterieur, maar ook op vlak van interieur start BMW met een nieuwe bladzijde. Het meest opvallende item is het vernieuwde infotainment scherm in de cockpit. Het Curved Display, met een diameter van 37,8 cm is ook opvallend en gemakkelijk in gebruik. Onmerkbaar vloeit het infotainment scherm over in het 31,2 cm grote cockpitscherm. 

  BMW gaat met de nieuwe BMW 7 Reeks daadwerkelijk beyond limits. Niet alleen vooraan bevinden zich digitale schermen, ook in de portieren zijn touchscreens verwerkt en optioneel zelfs het Theatre Screen dat voor het gezicht zweeft. 

  In het dashboard bevindt er zich nog een nieuwe feature: “de BMW Interaction Bar”. De BMW Interaction Bar start in het dashboard maar vloeit door naar de portieren. De voortvloeiende lichtbalk is een symphonie van kunst en baanbrekende technologie met vernieuwende functies. De transmissiehendel en het stuurwiel zijn ook geüpdatet zodat alle functies feilloos samenwerken met het vooruitstrevende, gedigitaliseerde uiterlijk. 

  Zowat het hele vlaggenschip maakt een evolutie door: naast de besturing springt het comfort in het oog met de nieuwe ontwikkelde elektrisch verstelbare comfortstoelen met lendensteun. Zowel vooraan als achteraan zijn deze zetels verwarmbaar en kan u optioneel nog kiezen voor een massage- en ventilatiefunctie voor zowel bestuurder als passagier. U merkt het : deze 7 Reeks bezit heel wat troeven om uw rit bijzonder aangenaam te maken en puur rijplezier te beleven op de meest comfortabele manier.

  De BMW i7 en andere 7 Reeks-varianten kunnen uiteraard, optioneel, rijkelijk uitgerust worden. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de wagen te verkrijgen met een elektrisch verstelbare achterbank. Indien u een waar lounge/woonkamer gevoel wil creëren, kan u de wagen uitrusten met het BMW Theatre Screen. Een 31,3 cmbeeldscherm met een resolutie van 8K daalt dan uit het dak naar beneden. Dit scherm is natuurlijk uitgerust met het  Bowers & Wilkins Surround Sound System, BMW’s beste geluidssysteem, geschikt voor elke gelegenheid: van gaming tot streamen van uw favoriete serie of film. Vanzelfsprekend is alles te bedienen via de touchscreens in de portieren. 

  Motorisering.

  De BMW 7 Reeks komt met een breed gamma aan motorisaties. U zal keuze hebben uit een traditionele diesel, een plug-in Hybride en een full electric variant. 

  De BMW 7 Reeks Plug-in Hybrid is door BMW volledig onder handen genomen. De luxueuze limousine zal uitgerust worden met een vijfde generatie eDrive technologie. De Plug-in Hybride heeft een elektrische range van 80 kilometer (WLTP). Voor de kilometervreters onder ons is de BMW 7 Reeks beschikbaar met een 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met een motorvermogen van 300 pk, beter gekend als de BMW 740d xDrive.

  Verder nog heeft u ook de mogelijkheid tussen andere benzine motorisaties zoals de 735i, 740i xDrive en de 760i xDrive

  Uitvoering.

  De BMW 7 Reeks herdefinieert luxe als geen ander. Standaard rolt de Premium Limousine al mooi aangekleed uit de fabriek. Het is vanzelfsprekend dat de wagen volledig kan worden uitgerust naar wens door verschillende optiepakketten toe te voegen. Neem bijvoorbeeld het Executive Pack. Deze optie voegt multifunctionele stoelen toe, zowel voor- als achterin. Ook beschikken ze over actieve zetelventilatie en 9 verschillende massage programma’s.   

  De Executive Lounge-uitrusting gaat nog een stapje verder in het leveren van comfort. De stoel rechts achterin komt met een op maat gemaakte aansluitende steun voor de onderbenen met extra verstelmogelijkheden. Ideaal om heerlijk te ontspannen als u naar uw favoriete film kijkt op het Home Theatre Screen

  BMW heeft niet alleen zijn focus gelegd op het verbeteren van het interieur en exterieur maar ook op de rijprestaties. De Executive Drive Pro-uitrusting bevat een 49V elektromotor die in werking treedt bij oneffenheden in het wegdek. De luchtvering zal zich zo live aanpassen voor een ultieme rijervaring. 

  Ten slotte kan het al comfortabel interieur nog verfijnder worden met het Climate Acoustics Pack. Het pakket houdt in dat er extra verwarming in de armsteun en middenconsole zit. Bovendien voegt het pakket ook een glazen panoramadak toe. Als u nog een stapje verder wil gaan, kan u het zelfs laten upgraden naar het nog grotere Sky Lounge dak waarin prachtige ambient lighting verwerkt zit.

  De BMW 7 Reeks kan dus zeker en vast uitgerust worden met de opties/pakketten die voor u van toepassing zijn. 

  De full electric BMW i7.

  Voor het eerst in de BMW geschiedenis wordt een nieuwe modellijn van BMW gelanceerd met een elektrische en zeer vooruitstrevende uitvoering. De BMW i7 belooft de ultieme combinatie van rijervaring en luxe te worden.

  Het instapmodel is de BMW i7 xDrive60. De wagen wordt aangedreven door twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras. Gecombineerd hebben ze een systeemvermogen van 544 pk. De BMW i7 heeft op een volle batterijlading een range van 625 kilometer (WLTP cyclus). Enkel alleen voor de BMW i7 biedt BMW unieke blauwe iBlue designelementen aan voor zowel het interieur als exterieur. Deze iBlue designelementen worden standaard meegeleverd met de wagen maar ze kunnen natuurlijk ook optioneel worden verwijderd. 

  Elektrisch opladen.

  De BMW i7 xDrive 60 mag met een actieradius van 625 kilometer zichzelf een ware elektrische luxe limousine heten. Het energieverbruik van de wagen is miniem, slechts 18,4–19,6 kWh/100 km. Dankzij slimme technologieën als regenerative braking en zijn lichtgewicht zal de wagen energie gaan recupereren. 

  Bij laden aan 11 kW aan een wallbox of publieke laadpunten bedraagt de duur 1 uur en 38 minuten voor een range van 100 kilometer. Met de standaard bijgeleverde noodlader van 2.3 kW bedraagt de oplaadtijd 8 uur en 13 minuten voor 100 kilometer rijbereik.

  Snelladen is natuurlijk ook een optie aan maximaal 350 kW. Hierbij zou de laadtijd maar 6 minuten bedragen voor 100 kilometer rijbereik. 

  Technologie & connectiviteit

  De BMW i7 zit boordevol nieuwe technologieën en functies. Met behulp van flexibele, optionele pakketten zoals de BMW Remote Software Upgrade blijft u altijd up-to-date met uw BMW.

  Met de BMW Digital Key Plus tovert u uw smartphone om tot uw digitale sleutel. U kan uw wagen ontgrendelen en starten met uw smartphone. Via de My BMW App heeft u de mogelijkheid om tot wel 5 personen toegang te verlenen en heeft u volledige controle over uw wagen, u kunt uw laadstatus opvragen of de live camera gebruiken op uw smartphone, zo weet u wat er rond uw wagen gaande is.

  De nieuwe BMW i7 heeft net zoals BMW’s andere elektrische modellen een slimme functie die tijdens het rijden energie recupereert. Door de modus simpelweg te activeren bij Drive Select in uw middenconsole, hoeft u uw rempedaal niet meer te gebruiken. Bij het lossen van het gaspedaal zal er sterk afgeremd worden op de 2 elektromotoren. Uiteindelijk zullen de remlichten aanspringen en zal de wagen volledig tot stilstand komen. Deze nieuwe technologie wordt ook wel het principe van one pedal driving genoemd.