MENU.

NEEM VANDAAG UW VOORDEEL.

Naamloos-4_Tekengebied 1-02

-20%

op MINI Winterwielen.

Profiteer nu van 20% korting op complete winterwielensets voor uw MINI.

  • Speciaal ontworpen voor veilig rijden bij regen en lage temperaturen
  • Verbeterde grip en kortere remafstand
  • Inclusief originele MINI-velgen en gecertifieerde sterbanden

Neem direct contact op om deze actie te benutten!

Naamloos-4_Tekengebied 1-01

-50%

op MINI Winterwielen bij stockwagens.

Krijg nu 50% korting op winterwielensets bij aankoop van een stockwagen.

  • Complete sets met winterbanden en MINI-velgen
  • Optimale prestaties bij regen, sneeuw en kou
  • Beperkte voorraad beschikbaar

Neem snel contact op voor meer informatie!

MINI WINTERWIELEN – NATUURLIJK DE BESTE KEUZE.

MINI – STERKWALITEIT.

Originele MINI Winterwielen met stermarkering garanderen maximale veiligheid, zelfs wanneer het belgisch weer grillig wordt. Ontwikkeld in samenwerking met topmerken zoals Michelin, Pirelli en Continental, zijn deze winterwielen perfect afgestemd op jouw MINI, zodat je altijd met vertrouwen de weg op kunt. Dankzij strenge tests op 50 kwaliteitscriteria zorgen MINI Winterwielen voor een uitstekende grip en prestaties, precies zoals je van een MINI mag verwachten.

De voordelen op een rij.

  • Op maat: Ontworpen voor de iconische Go-Kart rijbeleving en passend bij elk MINI model.

 

  • Veilig: Stergemarkeerde banden met lange levensduur en runflat-technologie voor extra veiligheid.

 

  • Getest: Strenge tests op 50 kwaliteitscriteria voor maximale grip en prestaties in winterse omstandigheden.

 

  • Sportief: Perfect afgestemd op MINI’s onderstel en systemen voor sportieve winterprestaties.

 

  • Efficiënt: Minder brandstofverbruik en geluidsreductie dankzij hoogwaardige materialen.

DUURZAME PRODUCTIE.

Bij MINI streven we naar meer dan alleen stijl en prestaties – we zetten ons in voor duurzaamheid bij elk onderdeel van onze productie, inclusief onze wielen. Originele MINI winterwielen ondergaan dynamische en statische tests die strenger zijn dan de wet vereist. Met duurzame productiemethoden zoals gieten, smeden en vloeidraaien, produceren we wielen die zowel sterk als lichtgewicht zijn. Dit betekent niet alleen minder verbruik van grondstoffen, maar ook betere prestaties en een langere levensduur voor jouw MINI.

Hoe wordt dit gerealiseerd?

  • Gieten: Lichtgewicht wielen, vervaardigd door vloeibaar aluminium te gieten in een mal, voor precisie en creatieve ontwerpen.

 

  • Smeden en frezen: Gesmede aluminium wielen zijn 10-20% lichter en bieden meer mogelijkheden voor verfijnde spaakontwerpen.

 

  • Vloeidraaien: Door druk toe te passen op het draaiende wiel worden dunnere, sterkere wielen gecreëerd, bestand tegen schokken en belasting.

 

  • Snijden: Extra materiaal wordt van de spaken verwijderd voor een lichter wiel en een premium, driedimensionale uitstraling.

 

  • Oppervlaktedesign: Wielen zijn beschermd met poedercoating tegen weersinvloeden en bieden diverse esthetische afwerkingen

MINI Runflat-technologie.

Met de standaard geïntegreerde runflat-technologie bij aankoop van een set MINI Winterwielen, hoef je je geen zorgen te maken als je een lekke band krijgt, zelfs in het wispelturig belgisch weer. Dankzij deze technologie kun je tot 80 kilometer doorrijden met een snelheid van maximaal 80 km/u. Dit biedt niet alleen extra veiligheid en comfort tijdens dez grillige maanden, maar zorgt er ook voor dat je altijd de controle behoudt, zelfs in onverwachte situaties. Zo ben je met MINI Winterwielen en runflat-technologie altijd voorbereid, waar je ook naartoe gaat.

Ontdek uw voordelen

  • Veiligheid: Je kunt tot 80 km doorrijden met een lekke band, tot een snelheid van 80 km/u.

 

  • Comfort: Geen gedoe met het wisselen van een band langs de weg, rij direct door naar uw Gregoir verdeler.

 

  • Ruimte en gewichtsbesparing: Geen reservewiel nodig, waardoor je meer bagageruimte en een lichter voertuig hebt.

 

  • Onbezorgd rijden: Met MINI Runflat-technologie blijf je mobiel, zelfs in geval van een lekke band.

SAMENWERKING MET TOPFABRIKANTEN.

Bij MINI streven we naar het hoogste niveau van kwaliteit en prestaties, zeker als het gaat om MINI Winterwielen. Daarom werken we samen met toonaangevende bandenfabrikanten zoals Michelin, Pirelli en Continental. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat elke winterband perfect aansluit op het unieke karakter van jouw MINI, of het nu gaat om grip, veiligheid of duurzaamheid. Door deze samenwerking garanderen we dat je altijd het beste uit je MINI haalt, ongeacht de rijomstandigheden.

Een voorbeeld...

Als u kiest voor een sportieve uitvoering zoals John Cooper Works, zijn bijvoorbeeld high-performance banden van Pirelli de beste keuze. Deze banden bieden optimale grip en stabiliteit in bochten en op hoge snelheden, perfect voor sportief rijgedrag.

Gegarandeerde gemoedsrust met MINI Bandenverzekering.

Met de MINI Bandenverzekering ben je 36 maanden lang verzekerd tegen allerlei soorten schade aan je banden met stermarkering. Of het nu gaat om schade door scherpe voorwerpen, het raken van een stoeprand, vandalisme of zelfs diefstal, de verzekering biedt uitgebreide dekking. In het eerste jaar krijg je 100% van de kosten vergoed, 75% in het tweede jaar en 50% in het derde jaar. Zo kun je altijd met een gerust hart de weg op, wetende dat je banden goed verzekerd zijn.

Hoe maak ik hier gebruik van?

Bij schade aan je MINI banden hoef je alleen contact op te nemen met ons. Zij beoordelen de schade en zorgen voor de afhandeling van de verzekering. Afhankelijk van het moment waarop de schade plaatsvindt (binnen 36 maanden), ontvang je tot 100% vergoeding van de bandenkosten. Zorg ervoor dat je de originele aankoopfactuur van de banden bij de hand hebt voor een snelle afhandeling.

Disclaimer

*MINI Bandenverzekering geldt voor alle banden met stermarkering en wielsets die zijn aangeschaft bij MINI Gregoir. Bovendien geldt de MINI Bandenverzekering voor alle banden die origineel gemonteerd zijn op een MINI die bij MINI Gregoir is gekocht en die staat geregistreerd op een datum vanaf maart 2020. Exclusief velgen en arbeidskosten. Neem voor meer informatie over de MINI Bandenverzekering contact op met je MINI Service Partner of lees de voorwaarden van je verzekering na. MINI Bandenverzekering is een product van Allianz Versicherungs-AG.

Benieuwd naar ons breed aanbod aan MINI Winterwielen? Neem vandaag contact op met ons.

OPTIMALE VOORBEREIDING VOOR UW MINI.

De optimale bandenspanning.

Het handhaven van de optimale bandenspanning is essentieel om zowel de veiligheid als de prestaties van jouw MINI te waarborgen. Regelmatige controle van de bandenspanning, vooral wanneer je zwaar geladen rijdt of lange afstanden aflegt, is belangrijk. De aanbevolen bandenspanning is te vinden op de sticker in je MINI of in het infotainmentsysteem. Door de correcte spanning te handhaven, verleng je de levensduur van de banden, verklein je de kans op een klapband, bespaar je brandstof en verkort je de remafstand. Dit zorgt ervoor dat jouw MINI onder alle omstandigheden optimaal blijft presteren.

Hoe vaak is dit nodig?

Het wordt aangeraden om de bandenspanning maandelijks te controleren en vóór langere ritten. Schommelingen in de temperatuur, vooral tijdens de wintermaanden, kunnen de bandenspanning beïnvloeden. Gelukkig waarschuwt jouw MINI je op tijd met meldingen wanneer de bandenspanning niet optimaal is.

Profieldiepte en grip.

Voor een veilige en comfortabele rijervaring bij somber weer is het controleren van de profieldiepte de banden op uw MINI winterwielen essentieel. Wij adviseren een profieldiepte van minimaal 4 mm voor winterbanden, wat zorgt voor een betere grip, kortere remafstanden en extra bescherming tegen aquaplaning. Wanneer de diepte onder deze grens zakt, loop je meer risico op verlies van controle, vooral op natte of gladde wegen. Regelmatige controles helpen je om het maximale uit je banden te halen en veiliger de weg op te gaan.

Kan ik dit zelf meten?

Ja, je kunt eenvoudig de profieldiepte van je MINI winterwielen meten met een profieldieptemeter. Een handige tip: je kunt ook een muntstuk gebruiken. Als het profiel niet meer de rand van het muntstuk bedekt, is het tijd om de banden te vervangen. Als je twijfelt, neem dan contact op met onze Service Advisors. Wij helpen u graag verder.

Wielen- of bandenwisselservice.

Het op tijd wisselen van zomer- en winterwielensets is cruciaal voor de veiligheid en prestaties van je MINI. Bij jouw MINI dealer of erkende servicepartner zorgen we niet alleen voor het professioneel verwisselen van je wielen, maar bieden we ook veilige opslag aan in ons wielenhotel. Winterwielensets zijn specifiek ontworpen om optimale grip te bieden bij temperaturen onder de 7°C en zijn bestand tegen de onvoorspelbare belgische weersomstandigheden. Dit resulteert in kortere remafstanden en een stabielere wegligging, zodat je MINI onder alle omstandigheden de beste prestaties levert.

Waarom kiezen voor een complete set?

  • Optimale grip: Maximaliseer de veiligheid en prestaties van je MINI bij lage temperaturen.
  • Efficiëntie: Sneller wisselen en langere levensduur van je zomerwielen.
  • Aerodynamisch voordeel: Air Performance wielen verlagen de luchtweerstand en verbeteren de brandstofefficiëntie.
  • Stijlvol: Sportieve en verfijnde uitstraling, zelfs in de winter.

Veilig rijden in regenachtige omstandigheden.

De technologie in jouw MINI.

Jouw MINI zit vol met slimme technologieën die speciaal zijn ontworpen om je rijervaring veiliger en comfortabeler te maken, zelfs tijdens regenachtige omstandigheden. Deze systemen werken in harmonie om grip te behouden en je MINI onder controle te houden, wat er ook gebeurt op de weg. Of het nu gaat om gladde wegen of hevige regen, deze technologieën helpen je MINI optimaal te presteren.

Tractie Controle Systeem (TCS)

TCS voorkomt dat de wielen van je MINI doorslippen door de motorprestaties automatisch aan te passen. Dit zorgt voor een betere grip op natte wegen.

Dynamic Stability Control (DSC)

DSC zorgt ervoor dat je MINI stabiel blijft tijdens scherpe bochten of wanneer je onverwachte manoeuvres moet maken in de regen. Het past automatisch de rem- en motorkracht aan om controle te behouden.

Anti-blokkeer systeem (ABS)

ABS voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens plotseling hard remmen op natte wegen, waardoor je kunt blijven sturen en slippen wordt voorkomen.

Preventieve Maatregelen.

Naast de geavanceerde technologieën in je MINI is het nemen van preventieve maatregelen essentieel om veilig te blijven rijden in regenachtige omstandigheden. Door eenvoudig onderhoud uit te voeren, zoals het controleren van ruitenwissers, verlichting en het tijdig wisselen van je banden naar MINI Winterwielen, zorg je ervoor dat je MINI altijd klaar is om elk type weer te trotseren.

Ruitenwissers & vloeistof

Goede ruitenwissers en voldoende ruitenwisservloeistof zijn cruciaal voor optimaal zicht tijdens regenbuien. Controleer ze regelmatig om je veiligheid te waarborgen. Vraag gerust meer informatie bij onze Service Advisors

Regelmatige wielenwissel voor optimale grip

Het is belangrijk om op tijd te wisselen naar uw MINI Winterwielenset. Deze zijn speciaal ontworpen voor natte en koude omstandigheden, zodat je altijd verzekerd bent van optimale grip en veiligheid.

Verlichtingscheck

Zorg dat al je verlichting goed werkt, inclusief koplampen, achterlichten en mistlichten. Zo blijf je zichtbaar voor andere weggebruikers en kun je zelf beter zien, zelfs in slechte weersomstandigheden.

Wij ontzorgen u van A tot Z. Neem vandaag contact op of vraag meer informatie over onze lopende acties.

Rijtechnieken voor Regenachtig Weer.

Zelfs met de beste technologieën en onderhoud aan je MINI is het aanpassen van je rijstijl cruciaal om veilig te blijven rijden tijdens regenachtige omstandigheden. Door de juiste rijtechnieken toe te passen, zoals het voorkomen van aquaplaning en het juist gebruiken van je remmen, kun je de controle behouden, zelfs op gladde wegen.

Hoe voorkom ik Aquaplaning?

  • Verlaag je snelheid wanneer de regen hevig is.
  • Houd beide handen aan het stuur voor volledige controle.
  • Zorg voor banden met voldoende profieldiepte, zoals MINI Winterwielen, voor betere waterafvoer.

Wat zijn goede remtechnieken bij natte wegen?

Rem langzaam en gelijkmatig om het blokkeren van wielen te voorkomen. Vermijd plotseling hard remmen, zodat je de controle over je MINI kunt behouden. Geen nood, de geïntegreerde technologie helpt je daar bij.

Hoe pas ik mijn rijstijl aan?

  • Verhoog de volgafstand.
  • Houd een constante snelheid en vermijd abrupt optrekken of stoppen.
  • Zet je verlichting aan voor beter zicht en om door anderen gezien te worden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is het verschil tussen winterbanden & winterwielensets?

Winterbanden bestaan alleen uit de banden zelf, terwijl een winterwielenset zowel de banden als de velgen bevat. Een complete winterwielenset maakt het makkelijker om tussen zomer- en winterwielen te wisselen en biedt daarnaast extra bescherming voor je MINI, vooral tijdens koude en regenachtige dagen. Bovendien kun je jouw zomer- of winterwielen eenvoudig laten opslaan in ons wielenhotel, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik.

Wat is de gemiddelde kostprijs van een MINI-winterwielenset?

De prijs van een MINI-winterwielenset hangt af van het model en de gekozen configuratie. Voor een basisset starten de prijzen rond de €1.000, maar dit kan variëren afhankelijk van jouw specifieke MINI.

Neem contact op met MINI Gregoir Dendermonde voor een offerte op maat

Neem contact op met MINI Gregoir Dendermonde voor een offerte op maat

Hoe werkt het wielenhotel voor de opslag van mijn winter- en zomerwielen?

Ons wielenhotel biedt een veilige en professionele opslag voor je winter- of zomerwielen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit bespaart je thuis ruimte en zorgt ervoor dat je wielen onder ideale omstandigheden worden bewaard, zodat ze klaar zijn voor het volgende seizoen. Voor de opslag van je winterwielenset betaal je €100 (inclusief BTW) per wissel.

Neem contact op met MINI Gregoir Dendermonde voor een offerte op maat

Neem contact op met MINI Gregoir Dendermonde voor een offerte op maat

Kan ik mijn MINI winterwielen het hele jaar door gebruiken?

Hoewel MINI-winterwielen ideaal zijn voor koude en natte omstandigheden, zijn ze niet ontworpen voor gebruik in de zomer. Bij hogere temperaturen slijt het rubber van winterbanden sneller, wat resulteert in minder goede prestaties en een hoger brandstofverbruik.

Hoe weet ik of mijn MINI winterwielenset aan vervanging toe is?

Je kunt eenvoudig controleren of je MINI-winterwielenset aan vervanging toe is door de profieldiepte te meten. Wanneer de diepte minder dan 4 mm bedraagt, is het tijd voor nieuwe banden. Controleer daarnaast ook op slijtage aan de velgen of eventuele bandenschade.

Wat zijn de voordelen van originele MINI winterwielensets ten opzichte van andere merken?

Originele MINI-winterwielensets zijn speciaal ontwikkeld om perfect samen te werken met jouw MINI, voor optimale prestaties en veiligheid. Ze bieden de beste grip, stabiliteit en lange levensduur, afgestemd op de specifieke eigenschappen van MINI-modellen. Andere merken bieden mogelijk niet dezelfde mate van precisie en betrouwbaarheid die MINI garandeert.

Wanneer moet ik mijn MINI winterwielensets wisselen voor zomerwielen?

Het beste moment om je winterwielenset te vervangen door zomerwielen is wanneer de temperaturen boven de 7°C komen. Dit helpt om betere prestaties te behalen en voorkomt dat je winterbanden onnodig slijten tijdens de warmere maanden. Voor advies kun je altijd terecht bij onze Service Advisors.

Hoe lang gaan MINI Winterwielensets mee?

De levensduur van MINI-winterwielensets hangt af van factoren zoals rijomstandigheden, onderhoud en het aantal gereden kilometers. Over het algemeen gaan ze 4 tot 6 seizoenen mee. Het is belangrijk om regelmatig de profieldiepte en slijtage van de banden te controleren om te bepalen wanneer vervanging nodig is.

Service afspraak

Zet uw wagen in topconditie.

Sales afspraak

Laat u begeleiden.

Stockwagens

-50% korting op winterwielen.

Contacteer ons

Voor alle bijkomende vragen.