Primeur: De gloednieuwe BMW X3

Primeur: De gloednieuwe BMW X3

De Nieuwe BMW X3: Moderniteit, uitstraling en sportieve flair bereiken nieuwe hoogtes: de bestseller gaat een nieuw tijdperk in.

Zijn sportievere uitstraling, grotere visuele impact en ruimere veelzijdigheid dan ooit maakt van de nieuwe BMW X3 een getalenteerde allrounder voor dagelijks gebruik, vrijetijdsactiviteiten en reizen in het kernsegment van het merk. Een nieuwe designtaal geeft de vierde generatie van het Sports Activity Vehicle (SAV) voor het middenklassesegment een sterk verbeterde uitstraling en dynamische elegantie. Hoogwaardige materialen, een veel royalere standaarduitrusting, geavanceerde digitalisering en de nieuwe BMW iDrive met QuickSelect op basis van het BMW Operating System 9 zetten de toon voor de hoogwaardige sfeer in het vooruitstrevende interieur. Rijplezier, veiligheid en langeafstandscomfort in de nieuwe BMW X3 plukken ook de vruchten van de buitengewoon precieze afstelling van de wagen en een brede waaier aan semiautomatische rijhulp- en parkeersystemen.

De nieuwe BMW X3 introduceert met zijn uitgebreide modelgamma belangrijke verbeteringen op het vlak van efficiëntie en dynamische prestaties. Het motorenpalet omvat niet alleen uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren, maar ook een plug-in-hybridesysteem van de nieuwste generatie dat de nieuwe BMW X3 30e xDrive (verbruik, gewogen en gecombineerd: 24,0 – 22,3 kWh/100 km en 1,1 – 0,9 l/100 km; CO2-uitstoot, gewogen en gecombineerd: 26 – 21 g/km volgens de WLTP-cyclus; brandstofverbruik met lege batterij: 7,9 – 7,2 l/100 km volgens de WLTP-cyclus; CO2-klassen: met lege batterij G – F; gewogen en gecombineerd B) een elektrisch rijbereik geeft van 81 – 90 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Met zijn tot 293 kW/398 pk verhoogde vermogen en dynamische prestaties om zijn rivalen te overtroeven, is de nieuwe BMW X3 M50 xDrive M Performance (brandstofverbruik, gecombineerd: 8,3 – 7,7 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 189 – 175 g/km volgens de WLTP-cyclus; CO2-klasse(n) G – F) een aantrekkelijk aanbod.

De uitstraling van moderniteit en verbeterde productinhoud van de nieuwe editie vormen de ideale basis om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het succesverhaal van de BMW X3 – dat 20 jaar geleden van start ging. Sinds hij de aanzet gaf tot het SAV-segment in de premium middenklasse, heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de gestage groei van de populariteit van de BMW X-modellen. In 2023 werd hij zelfs het best verkochte model van het merk. De nieuwe BMW X3 zal in de fabrieken van de BMW Group in Spartanburg (VS) en Rosslyn (Zuid-Afrika) worden gebouwd met behulp van een productieproces waarbij het behoud van hulpbronnen en circulariteit centraal staan. In het vierde kwartaal van 2024 zal de marktlancering van start gaan in Europa en de VS en vanaf januari 2025 zal hij zijn intrede doen op tal van andere markten.

Nieuwe designtaal zet opvallende proporties in de verf.

Een nieuwe designtaal voor het koetswerk geeft de vierde generatie van de BMW X3 een haast monolithisch uiterlijk met opvallende BMW X-modelverhoudingen. De royaal bemeten oppervlakken gaan hand in hand met slechts enkele scherpe lijnen om tot een duidelijk gestructureerd koetswerk te komen dat tot de essentie werd herleid. Met zijn 4.755 millimeter is de nieuwe BMW X3 34 millimeter langer dan zijn voorganger, terwijl de breedte met 29 millimeter toenam tot 1.920 millimeter. Samen met de 25 millimeter verlaagde voertuighoogte tot 1.660 millimeter en de grotere spoorbreedte resulteert dat in een erg krachtige en sportieve look.

De grote BMW nieren in de rechtopstaande voorkant van de nieuwe BMW X3 geven hem een zelfverzekerde uitstraling. Een nieuwe structuur voor de binnenkant van het radiatorrooster, met verticaal en diagonaal geplaatste spijltjes, voegt een frisse toets toe. De optionele BMW Iconic Glow-contourverlichting vormt een doorlopende lijn rond elk element van het radiatorrooster. De dagrijlichten, zijlichten en richtingaanwijzers in de LED headlights zijn nu allemaal het resultaat van L-vormige, overlappende lichtbronnen. De Adaptive LED Headlights met niet-verblindende matrixgrootlichten, stadsverlichting en hoekverlichting zijn als optie verkrijgbaar, net als de M lights Shadow Line.

Opvallende zijschorten en een daklijn die tot diep in de achterkant doorloopt, zijn de onderscheidende kenmerken van het sportieve silhouet van het nieuwe model. De opvallend gewelfde wielkasten laten de achterkant er behoorlijk breed uitzien. De vlak aansluitende achterruit wordt omzoomd door een lange dakspoiler en de luchtdeflectoren aan de zijkant. Alle modelvarianten behalve de BMW X3 M50 xDrive zijn voorzien van uitlaatpijpen die uit het zicht in de achterschort zijn geïntegreerd. De frisse interpretatie van de typische T-vormige lay-out en een gesatineerde horizontale stang met geïntegreerde richtingaanwijzers helpen de achterlichten een erg moderne look te geven.

Voor het koetswerk van de nieuwe BMW X3 is er keuze uit één niet-metaalkleur en acht metaalkleuren, waaronder de nieuwe metaalkleur Dune Grey. Modellen geproduceerd in de fabriek van de BMW Group in Spartanburg zullen ook verkrijgbaar zijn met BMW Individual lakkleuren, waaronder twee matglanzende Frozen-opties.

De nieuwe BMW X3 is standaard uitgerust met lichtmetalen velgen van 18″ (BMW X3 30e xDrive: 19″), maar velgen van 20 en 21″ zijn ook verkrijgbaar als af fabriek gemonteerde opties. Het optionele M Sportpakket creëert een uiterst dynamische look met kenmerken zoals BMW M 19″ lichtmetalen velgen en speciale designelementen om de luchtstroom en de aerodynamische balans te optimaliseren. Het M Sport Pack Pro (standard op de X3 M50) bouwt hierop voort door onder andere de Iconic Glow-contourverlichting en M sportremmen met roodgelakte remklauwen toe te voegen.

Sportieve premium sfeer en royale ruimte.

Het interieur van de nieuwe BMW X3 combineert een robuuste SAV-functionaliteit met een zee aan ruimte en een luxueuze sfeer boordevol individuele stijlelementen. Het BMW Curved Display, de BMW Interaction Bar, de stuurwielen met onderaan afgeplatte rand en de vernieuwde versnellingspook zijn de kenmerkende elementen van de moderne look van de cockpit die typerend is voor het bestuurdersgerichte design van BMW. Andere modelspecifieke hoogtepunten zijn onder meer lichtelementen in een contrasterende kleur in de middenconsole en de deurbekleding. Dit nieuwe designkenmerk bevindt zich aan de voorzijde van de bestuurders- en passagiersdeur, waar het een rand vormt rond functieknoppen, ventilatieregelaars, ventilatieopeningen en de robuuste deuropeners die typisch zijn voor de BMW X-modellen.

De individuele sfeer van het interieur gaat hand in hand met een royale hoeveelheid ruimte en moderne veelzijdigheid. De laadruimte kan worden uitgebreid van 570 tot maximaal 1.700 liter (BMW X3 30e xDrive: 460 – 1.600 liter). Een aanhangwagenkoppeling die elektrisch in- en uitklapt kan als optie worden besteld. De maximaal toegestane aanhangwagenbelasting is 2.500 kilogram, afhankelijk van de modelvariant.

De nieuwe BMW X3 is standaard uitgerust met nieuw ontworpen, elektrisch verstelbare en verwarmde sportzetels in Econeer, met oppervlakken en kussens gemaakt van secundair materiaal. Bekledingen in Veganza en BMW Individual Merino leder zijn allebei als optie verkrijgbaar. Een primeur voor BMW modellen is het optionele instrumentenbord Luxury, gemaakt van gerecycleerd polyester met een hoogwaardige gebreide textuur.

BMW X3 M50 xDrive met topprestaties.

Het topmodel, de nieuwe BMW X3 M50 xDrive, is uitgerust met de krachtigste zescilinder-in-lijn benzinemotor die ooit in een M Performance-model is gemonteerd. De 3,0 liter M TwinPower Turbo is gekoppeld aan 48V Mild Hybrid-technologie. Zijn maximumvermogen van 293 kW/398 pk wordt overgebracht op de weg via een achttraps sportversnellingsbak Steptronic en intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. De BMW X3 M50 xDrive sprint in 4,6 seconden van stilstand naar 100 km/u.

Deze verbluffend potente krachtbron gaat hand in hand met de speciale chassistechnologie om een meeslepende mix van wendbaarheid, dynamiek en precisie te bieden. De M sportophanging met Variable Sport Steering, de M sportremmen, de BMW M 20″ lichtmetalen velgen en het in de achteras geïntegreerde M sportdifferentieel zijn standaard. Er is ook de optie van een adaptieve M sportophanging met elektronisch gestuurde schokdempers. M specifieke designkenmerken, de M nieren met horizontale spijltjes en de BMW Iconic Glow-contourverlichting en het kwartet uitlaatpijpen onderstrepen de status van het BMW M model als krachtigste versie van de nieuwe BMW X3.

Systematische elektrificatie voor benzine- en dieselmotoren, achtversnellingsbak Steptronic en vierwielaandrijving BMW xDrive standaard.

48V Mild Hybrid-technologie geeft ook alle andere varianten van de nieuwe BMW X3 meer efficiëntie en een snelle vermogensontplooiing. Zo kan de 2,0 liter viercilinder benzinemotor in de nieuwe BMW X3 20 xDrive (brandstofverbruik gecombineerd: 7,6 – 6,9 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 172 – 156 g/km volgens de WLTP-cyclus, CO2-klasse: F) een maximumvermogen van 153 kW/208 pk leveren. Dat vertaalt zich in een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in 7,8 seconden.

De viercilinder dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,0 liter onder de motorkap van de nieuwe BMW X3 20d xDrive (brandstofverbruik gecombineerd: 6,5 – 5,8 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 171 – 153 g/km volgens de WLTP-cyclus; CO2-klassen: F – E) heeft een maximumvermogen van 145 kW/197 pk. Het dieselmodel legt de sprint van 0 naar 100 km/u af in 7,7 seconden. In de zomer van 2025 wordt een zescilinder-in-lijn dieselmotor toegevoegd aan het gamma van de nieuwe BMW X3.

Alle krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een achtversnellingsbak Steptronic met schakelpaddles aan het stuur. Er is ook een Sport Boost-functie voor uitzonderlijk snelle toerentalsprongen op modellen met het M Sportpakket en op de nieuwe BMW X3 M50 xDrive. Verder beschikken alle modelvarianten standaard over een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht via de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive.

Wendbaarheid en rijcomfort leggen de lat hoger.

Alle modelvarianten van de nieuwe BMW X3 kunnen bogen op rijkwaliteiten die duidelijk de wendbaarheid, de stabiliteit in bochten en het langeafstandscomfort ten opzichte van het vorige model verbeteren. Een koetswerk met een lager gewicht maar een hogere stijfheid en de grotere spoorbreedte achteraan spelen hierbij een rol, net als de hoogwaardige chassisonderdelen en controlesystemen die voor dit specifieke model werden afgesteld. Wijzigingen aan de kinematische en elastokinematische eigenschappen van de veerbeenvooras met twee draaipunten en de achteras met vijf wielarmen hebben de precisie in bochten verhoogd, terwijl de 19 procent grotere naspoorhoek van de stuuras de rechtuitstabiliteit bevordert. De slipbeperking bij de inschakeling en het geïntegreerde remsysteem maken eveneens deel uit van het standaardpakket qua chassistechnologie.

Klanten die op zoek zijn naar een nog dynamischer rijgedrag kunnen opteren voor de optionele M sportophanging met Sport Steering en M sportremmen (beide standaard op de nieuwe BMW X3 M50 xDrive). De adaptieve ophanging – ook terug te vinden in de optielijst – scherpt de wendbaarheid van de nieuwe BMW X3 aan en verhoogt tegelijk het rijcomfort.

Driving Assistant Pack en Parking Assistant Pack standaard.

De nieuwe BMW X3 biedt een veel uitgebreider gamma standaard- en optionele systemen voor semiautomatisch rijden en parkeren. Hij is standaard uitgerust met een botswaarschuwing vooraan, Lane Departure Warning en Speed Limit Info, samen met het Driving Assistant Pack met Lane Change Warning en manuele Speed Limit Assist. Het (eveneens standaard) Parking Assistant Pack omvat functies zoals de Reversing Assistant en een achteruitrijcamera.

Een van de hoogtepunten in de lijst van optionele systemen zijn de Steering & Lane Control Assistant, de automatische Speed Limit Assist en de snelheidsregeling bij gebruik van de Active Cruise Control met Stop&Go functie. Het optionele Parking Assistant Pack Professional maakt het mogelijk om het parkeren en de algemene manoeuvres van buitenaf te regelen met behulp van een smartphone.

Royalere standaarduitrusting voor meer comfort en rijplezier.

Naast de extra rijhulpsystemen biedt de veel royalere standaarduitrusting in vergelijking met het vorige model nog tal van andere voorzieningen die het comfort en rijplezier van de nieuwe BMW X3 ten goede komen. Voorbeelden daarvan zijn een automatische airconditioning met drie zones, akoestisch glas, comforttoegang, automatische bediening van de achterklep, een elektrisch inklapmechanisme voor de buitenspiegels, een alarmsysteem en BMW Live Cockpit Navigation Plus, compleet met het navigatiesysteem BMW Maps in de cloud. De nieuwe BMW X3 is ook standaard uitgerust met sfeerverlichting met een Welcome en Goodbye Animation, een wireless charging tray voor compatibele smartphones, een Bluetooth-interface, vier USB-C-poorten, een 12V-stopcontact in de middenconsole en nog een in de bagageruimte.

De als optie verkrijgbare BMW Live Cockpit Navigation Professional voegt niet alleen het BMW Head-Up Display toe, maar ook de functie Augmented View op het Control Display. Daarnaast zijn er nieuwe uitrustingspakketten beschikbaar voor een gerichte personalisering van de wagen. Het Premium Pack omvat een lendensteun, het Harman Kardon Surround Sound System, het Travel & Comfort System en Adaptive LED Headlights. En het Comfort Pack voegt zonnegordijnen toe voor de zijruiten achteraan, actieve zetelventilatie vooraan en zetelverwarming achteraan. Op de optielijst staat ook een vast panoramisch doorschijnend schuifdak met een groot, transparant oppervlak zonder dwarsverbindingen die het dak verdelen, stuurverwarming, zonnewerend glas achteraan en een standverwarmingsfunctie. De nieuwe BMW X3 30e xDrive wordt dan weer geleverd met de BMW IconicSounds Electric voor speciale geluidseffecten.

BMW Operating System 9, BMW iDrive met QuickSelect en BMW Digital Premium.

De nieuwe BMW X3 wordt geleverd met de nieuwste versie van BMW iDrive met QuickSelect voor een intuïtieve, eenvoudige bediening. Het nieuwe startscherm geeft functiepictogrammen verticaal weer op hetzelfde niveau. Met de QuickSelect-functie kunnen functies rechtstreeks worden geactiveerd zonder naar een submenu te gaan. De nieuwe BMW iDrive is volledig afgestemd op aanraak- en spraakbediening. Het systeem is gebaseerd op het BMW Operating System 9, dat ook de weg vrijmaakt voor een personaliseerbare selectie van bijkomende digitale diensten. Die kunnen ‘over the air’ worden aangeboden, zowel via de BMW ConnectedDrive Upgrades-mogelijkheid als dankzij een steeds uitgebreidere reeks apps van derden die als onderdeel van het optionele BMW Digital Premium Pack worden aangeboden.

Smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ is eveneens standaard. Met het BMW ID en de My BMW App kunt u de gebruikerservaring in de nieuwe BMW X3 eenvoudig personaliseren. Ook is er de mogelijkheid om met de My BMW App de BMW Digital Key Plus met draadloze ultra-wideband-technologie in te stellen voor compatibele smartphones met iOS of Android of voor een Apple Watch.

Alle cijfers met betrekking tot prestaties, brandstof-/elektriciteitsverbruik en emissies zijn onder voorbehoud.

Alle vermelde modelvarianten, uitrustingskenmerken, technische gegevens, verbruikscijfers (brandstof/elektriciteit) en emissiecijfers hebben betrekking op het aanbod voor de Duitse markt. De maten en afmetingen hebben betrekking op Duitse modellen met een basisconfiguratie. Ze kunnen variëren naargelang de grootte van de velgen/banden en de gekozen optionele uitrusting.

CO ₂ -UITSTOOT & VERBRUIK.

BMW X3 30e xDrive:
Energieverbruik – gewogen, gecombineerd volgens de WLTP-cyclus:
1,1 – 0,9 l/100 km en 24,0 – 22,3 kWh/100 km.
CO2-uitstoot van benzine – gewogen, gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 26 – 21 g/km.
Benzineverbruik met ontladen batterij, gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 7,9 – 7,2 l/100 km.
CO2-klasse(n) gewogen, gecombineerd: B.
CO2-klasse(n) met ontladen batterij: G – F.

BMW X3 20 xDrive:
Brandstofverbruik gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 7,6 – 6,9 l/100 km.
CO2-uitstoot gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 172 – 156 g/km.
CO2-klasse(n): F.

BMW X3 M50 xDrive:
Brandstofverbruik gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 8,3 – 7,7 l/100 km.
CO2-uitstoot gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 189 – 175 g/km,
CO2-klasse(n): G – F.

BMW X3 20d xDrive:
Brandstofverbruik gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 6,5 – 5,8 l/100 km.
CO2-uitstoot gecombineerd volgens de WLTP-cyclus: 171 – 153 g/km,
CO2-klasse(n): F – E

      Tags:
      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜