Uw elektrische bedrijfswagen opladen? geen nood. Bij de elektrificatie van uw wagenpark heeft u ongetwijfeld laadinfrastructuur nodig. BMW biedt verschillende laadoplossingen aan voor uw elektrische BMW of plug-in hybride in elke situatie: thuis, onderweg of op het werk. Particulieren of professionelen kunnen genieten van een onze talrijke laadformules op maat en ontdek elektromobiliteit zo eenvoudig, flexibel en transparant als u zelf wilt

Ontdek onze oplossingen voor professionelen.

Het partnerschap van BMW & Luminus garandeert ondersteuning voor bedrijven die kiezen voor groene mobiliteit. Uw bestuurders kunnen gemakkelijk hun elektrische bedrijfswagen opladen met de laadoplossingen die wij bieden. Voor al uw noden van uw wagenpark kan er een persoonlijke formule worden aangeboden. Ontdek de laadoplossingen voor bedrijven op maat.

Behoefteanalyse

Via ons B2B Sales team kunt u verder geholpen worden voor advies en technische doorlichting van de geschikte laadoplossingen voor uw bedrijf. U zult via onze partner van Luminus verder geholpen worden voor een oplossing op maat en correct advies.

Installatie van laadpalen op uw bedrijvencomplex

Onze partner Luminus zorgt voor de volledige installatie van AC- of DC-laadpalen van 7,4 kW tot 300 kW en certificering door een onafhankelijke instantie.

Zij ontzorgen u voor:

  • De volledige installatie, met inbegrip van de coördinatie van de eventuele grondwerken
  • De montage, installatie en beveiligingen, kabels en aansluitingen
  • De inbedrijfstelling en stroomvoorziening, de parametrisering van de laadpalen en het aansluiten op het laadnetwerk.
  • Mogelijkheid voor AC-laadpalen en DC-laadpalen van 7,4 kW tot 300 kW

Beheerportaal voor uw volledig wagenpark

De slimme laadformules van het partnerschap tussen BMW & Luminus bieden volledige controle over de laadbeurten van uw werknemers op uw bedrijf, bij hen thuis of onderweg. Via het beheerportaal heeft u alle gewenste informatie binnen handbereik. U geniet van volgende voordelen van het beheerportaal:

  • Realtime inzicht in eventuele afwijkingen tijdens het opladen. U grijpt desgewenst vanop afstand in, bijvoorbeeld voor het ontgrendelen van een laadpaal.
  • Totaaloverzicht van uw laadinfrastructuur op het bedrijfscomplex en het gebruik van elke laadpaal.
  • Beheer van de verschillende bedrijfssites. U maakt gebruikersgroepen aan per locatie en stelt deze prijzen zelf in.
  • Beheer van verkoopprijzen aan uw laadpalen als u deze publiek toegankelijk stelt. U beheert de verkooptarieven op uw laadpalen en stelt deze prijzen zelf in.

 

Uw medewerkers krijgen met een badge toegang tot deze portal. Ze bekijken er hun profiel en persoonlijke gebruiksinformatie: de laadbeurten op het thuisadres, in uw bedrijf of onderweg.

Uw wagenpark voorzien van eigen groene stroom

De installatie van zonnepanelen is een uiterst interessante en ecologisch verantwoorde investering in combinatie met elektrische voertuigen. Via het partnerschap van BMW en Luminus kunt u begeleid worden van studie tot implementatie met telkens het juiste advies voor de noden van uw bedrijf. U heeft verschillende keuzes van contractformules die groene energie verzekeren.

Laadinfrastructuur voor werknemers thuis

Werknemers met een bedrijfswagen kunnen beroep doen op het partnerschap van BMW en Luminus om hun slimme wallbox te laten installeren bij hen thuis. Met een slimme laadkabel heeft u en uw werknemer telkens een overzicht van de laadkosten.

Oplossingen voor publiek opladen

De openbare laadkosten van uw werknemer kunnen gemakkelijk worden opgevolgd via een fleetoplossing via Luminus of BMW Charging. Met de Luminus laadpas heeft uw werknemer toegang tot meer dan 150.000 laadpunten in heel Europa.

Ontdek onze oplossingen voor uw plug-in hybrid of Elektrische BMW op te laden.

Uw elektrische bedrijfswagen opladen was nog nooit zo gemakkelijk geweest. Uw nieuwe elektrische BMW biedt met de Flexible Fast Charger al vanaf de overhandiging alles wat u nodig hebt om thuis comfortabel op te laden. Als u andere laadmogelijkheden wenst die verder aansluiten bij uw behoeften, kunnen wij u zeker verder helpen.

Standaardkabels geleverd bij uw BMW

Bij alle nieuwe BMW modellen die ofwel een elektrische of plug-in hybride aandrijving hebben, wordt enkel de publieke laadkabel meegeleverd. Optioneel kunt u ook een mode-2 laadkabel verkrijgen.

 

Standaard kabel voor thuis op te laden via het stopcontact

 

Bij dit type kabel is het aan te raden om geen verlengsnoeren te gebruiken, aangezien het opladen van uw wagen veel vermogen vraagt.

 

 

 

 

 

Publieke AC fast charging kabel

Deze kabel met een lengte van 5m maakt het u gemakkelijk om op te laden aan het snellaadstation. Inclusief opbergtas.

BMW Wallbox of i Wallbox

Met de BMW Wallbox of i Wallbox laadt u uw elektrische of plug-in hybride BMW zeer gemakkelijk en snel op. Met het hoge laadvermogen tot 22kW verlaagt u ook de totale duurtijd van het oplaadproces, maar dit is volledig afhankelijk van het voertuiglaadvermogen. Bovendien is de BMW wallbox plaatsbesparend en is uitgerust met een praktische LED-statusweergave, bluetooth interface en kan eenvoudig verbonden worden met mobiele applicaties.

BMW Smart Partner Wallbox

De smart partner wallbox Is de slimme versie van de originele wallbox en wordt aangeleverd door onze partners. Deze wallbox levert ook het hoge laadvermogen tot 22 kW en kan verbonden worden met het netwerk via WiFi of de ingebouwde simkaart. De slimme wallbox is uitgerust met extra functionaliteiten zoals een Home Energy Management system, comfortabele online bediening via uw smartphone en registreert hij bovendien elke laadbeurt en de afrekening hiervan.

Flexible Fast Charger

De flexible fast charger is uw mobiele en flexibele laadoplossing voor thuis opladen aan huishoudelijke of industriële stopcontacten. Deze oplaadkabel levert tot 11kW aan laadvermogen en bevat een adapterstekker om te kunnen opladen aan elk type stopcontact. Bovendien is het uitgerust met waterdichte behuizing en een kabellengte van 6 meter. Dit product is inbegrepen bij de levering van uw BMW iX3 of andere volledig elektrische wagens.

Groene energie

Voor de toelevering van groene energie voor uw elektrische of plug-in hybrid BMW kan een niet-verplicht contract afgesloten worden. Met speciale groene stroomtarieven om uw CO2 voetafdruk nog verder te beperken. U heeft ook de mogelijkheid om een contract af te sluiten voor groene stroom voor uw volledig huishouden of voor de installatie voor zonnepanelen bij u thuis.

Installatieservice bij u thuis

Geniet van vakkundige installatie en instelling van uw wallbox bij u thuis. U kunt uw installatie heel eenvoudig boeken bij uw aankoop. Wanneer u geen nood heeft aan een wallbox, kan ook de installatie naar een industrieel stopcontact worden aangevraagd. Ontdek de formules:

 

Basic

Installatie van een industrieel stopcontact inclusief wallmount.

Comfort

BMW/MINI wallbox essential inclusief installatie

Smart

Smart partner wallbox inclusief installatie

Pakketaanbiedingen

De laadoplossingen van BMW bieden u pakketmogelijkheden aan om thuis op te laden. Vraag meer informatie aan onze experten voor een combinatie van BMW Charging producten en services op maat, optimaal afgestemd op uw wensen en de laadsituatie bij u thuis.

BMW, LUMINUS & IONITY – PARTNERS VOOR ELEKTRISCHE MOBILITEIT

Met de oplossingen van BMW charging kunt u of uw werknemers gemakkelijk hun elektrische bedrijfswagen opladen aan het uitgebreid BMW-charging netwerk. Naast het feit dat u ook kunt opladen bij alle oplaadpunten van Luminus in het BMW charging netwerk, kunt u krachtige oplaadstations vinden langs de europese snelweg dankzij onze partner IONITY. Uw elektrische BMW is bij deze ultrasnelle oplaadpunten opgeladen in slechts 20 minuten. Dankzij de BMW ConnectedDrive app en het navigatiesysteem kunt u uw route gemakkelijk inplannen naar deze laadparken, uw BMW berekend telkens de meest efficiënte route zodat u nooit zonder stroom valt.

Merkonafhankelijke compatibiliteit

Met allle huidige en volgende generatie elektrische voertuigen via het combined charging system.

Sneller opladen

U laadt gemiddeld slechts 20 minuten op aan de snellaadpaal. Met een maximum vermogen van 350 kW.

Breed netwerk

Ultrasnelle oplaadpunten langs de belangrijkste transportroutes van Europa, met plannen voor uitbreiding in de toekomst.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kost een laadpaal?

Aangezien het aanbod zeer divers is op de huidige markt, is het moeilijk om één vaste prijs te bepalen voor een laadpaal. De kostprijs varieert inmiddels aan de hoeveelheid functies u wenst op uw laadpaal, zoals connectiviteit met het internet, dynamic load balancing of het aantal laadpunten dat de laadpaal bezit. De kostprijs voor een laadpaal is doorgaans tussen de 500 en 2000 EUR. Wij raden onze BMW Smart Partner Wallbox aan, met intelligent services en dynamic load balancing voor €1590. Excl installatiekosten.

Waar kan ik een laadpas bestellen?

Ook voor laadpassen of laadkaarten is er tegenwoordig en zéér gevarieerd aanbod. Wanneer u thuis, op het werk of onderweg wenst op te laden, kunnen onze BMW Charging diensten u zeker verder helpen. U kunt een laadkaart hier aanvragen, uw tarieven kiezen en u vervolgens registreren om toegang te krijgen tot het BMW Charging laadnetwerk.

Is de aankoop van een laadpaal fiscaal voordelig?

Absoluut. De fiscale gunstigheid van laadpalen is onderdeel van de vergroening van het Belgisch wagenpark. De fiscaliteit schrijft fiscale voordelen uit voor particulieren als professionelen. Lees hier de fiscale voordelen voor particulieren en professionelen

Hoe vind ik onderweg een gepaste laadpaal?

Dat is gemakkelijk dankzij BMW Maps. Het navigatiesysteem geeft aan welke laadpalen geschikt zijn en maakt een onderscheid tussen AC-, DC- en HPC laden. Ook in de My BMW App kunt u telkens een passende laadpaal vinden. Naast het feit dat het navigatiesysteem laadinfrastructuur in uw buurt aantoont, toont het ook andere points of interest, bijkomende informatie over laadstations en uw laadstatus van de wagen terwijl u uw wagen aan het opladen bent.

Kan een laadpaal worden opgenomen in het aankoop- of leasebudget?

Absoluut! Voor een laadoplossing die bij u van toepassing is, kan dit ten alle tijden worden geïntegreerd in uw aankoop- of leasebudget, de totale kostprijs wordt dan verrekend in uw leasetarief. Deze kosten kunnen eventueel gemakkelijk betaald worden via een éénmalige factuur.

Wenst u meer informatie? Raadpleeg het Fleet Knowledgecenter.