BMW CONNECTED DRIVE

Onze BMW technologie streeft verder naar comfortabele mobiliteit en bestaat uit de digitale producten en Connected Services. BMW ConnectedDrive kunnen u een groot aantal nuttige functies leveren. De bijkomende features bij uw wagen zijn slim, innovatief en maken uw leven gemakkelijker.

Connecteer met uw wagen dankzij onze BMW technologie. De BMW app is de universele interface met uw BMW. De app houdt u op de hoogte van de status van uw wagen. Afhankelijk van de uitrusting van uw wagen maakt ze ook functies voor toegang op afstand mogelijk, zoals het lokaliseren van de wagen, het ver- en ontgrendelen van de deuren  of het opnemen van de omgeving van uw wagen. Via de app kunt u adressen van uw smartphone rechtstreeks naar het navigatiesysteem van uw BMW verzenden en amazon alexa diensten integreren. Indien u beschikt over een BMW plug-in hybrid of elektrisch voertuig, kunt u ook telkens uw laadstatus en rijberik nauwlettend in het oog houden. Ervaar optimaal comfort en wees volledig verbonden met uw BMW.

CONNECTEER MET UW BMW EN ONTDEK DE VOORDELEN
 • Directe toegang tot de status en functies van uw wagen
 • Slimme diensten ter ondersteuning van uw e-mobiliteit
 • Uitgebreide navigatie- en kaartdiensten om uw routes te plannen
 • Story’s en updates uit de wereld van BMW.
 • Directe toegang tot uw BMW service
 • Regelmatig updates en nieuwe functies.

Met de BMW 24/7 service app kunt u mogelijks veel tijd en papierwerk besparen. U kunt de gewenste service die uw BMW nodig heeft gemakkelijk regelen waar u ook wilt of wanneer het u past. Log in via uw BMW ConnectedDrive account en voer uw nummerplaat in om tal van voordelen te ontdekken zoals de volgende:

 • Gemakkelijk en snel een afspraak maken
 • Uw BMW binnenbrengen en afhalen buiten de openingsuren.
 • U kunt gemakkelijk een vervangwagen regelen
 • Chat voor snelle antwoorden op al uw vragen.
 • Vind alle informatie over de BMW service in één app.
 • Geen wachttijden meer
 • Deel documenten en foto’s
Dankzij onze BMW technologie is uw BMW altijd bij u.

Intelligent personal assistant

PERSOONLIJKE ASSISTENTIE & EXPERTISE IN 1 COMMANDO

Dankzij de constante innovatie van onze BMW technologie hebben we de nieuwe BMW intelligent personal assistant ontwikkeld over de jaren heen. Uw personal assistant zorgt ervoor dat u op een natuurlijke manier kunt communiceren met uw BMW. U kunt uw voertuig bedienen via spraakcommando’s en alles vragen aan uw BMW om uw BMW beter te leren kennen. Van servicebehoeften tot de hoeveelheid brandstof, functies, uitrustingen en nog zo veel meer. Terwijl u puur rijplezier ervaart, heeft u altijd uw persoonlijke assistent mee aan boord. U spreekt uw BMW gemakkelijk aan door “Hey BMW” te zeggen en vervolgens uw wens te uitten. Als u bijvoorbeeld zegt “Hey BMW, ik heb het koud” dan past uw BMW vervolgens de temperatuur van het interieur aan en activeert alsook de zetelverwarming

AUTOMATE MY HABITS.

Uw gewoontes bij het betreden van uw wagen kunnen gemakkelijk geautomatiseeerd worden via de automate my habits functie. Uw BMW leert uw gewoontes aan zodat u telkens een fijne ervaring heeft in uw BMW.

Conciërge services

Met de concierge service garandeert BMW u praktische ondersteuning voor onderweg. U kunt uw BMW alles vragen met één simpele druk op de knop dat de concierge service activeert. Met deze service kunt u betalingen uitvoeren, zoeken naar een geldautomaat of hulp vragen bij de reservering van een hotel of restaurant.

Remote services

REMOTE 3D VIEW

De remote 3D view kunt u raadplegen via uw BMW App en maakt het mogelijk om uw BMW te bekijken vanuit een 3D perspectief alsook alles in de omgeving van uw wagen.

REMOTE SOFTWARE UPGADE

Indien u uw BMW connecteert met het internet, kunt u de software van uw BMW gemakkelijk downloaden in installeren op uw BMW.

Onze BMW technologie vergemakkelijkt uw reis, waarbij u comfortabel op uw bestemming aankomt.

Digital charging service

Met de BMW digital charging service laadt u uw BMW i of BMW iPerformance voertuig automatisch op de voordeligste momenten, afhankelijk van de energieprijzen. U heeft alleen een energiecontract nodig met variabele tarieven om kostenbesparingen te optimaliseren. Indien samen met de BMW i Wallbox Connect gebruikt, kunt u uw voertuig niet alleen eenvoudiger en efficiënter laden, maar ook zo dat er prioriteit wordt gegeven aan via via zonnepanelen opgewekte energie. U heeft volledige toegang tot de energiebehoeften van uw voertuig, het huidige laadproces en een overzicht over voorgaande laadprocedures. Bovendien kunt u overal en op elk moment informatie zien zoals voorspelde laadkosten en besparingen.

BMW maps

Ervaar comfortabele navigatie met vereenvoudigde invoer van de bestemming. BMW maps voorspelt precies de gewenste aankomsttijd en berekend uw routes op een extreem snelle manier. Via de connected parking feature binnen uw BMW kunt u gemakkelijk en snel een parkeerplaats vinden en wordt u begeleidt naar deze parkeerplaats.

Share live trip status

Share live trip status is enkel mogelijk indien u beschikt over een connected package plus abonnement. Via deze functie kunt u vanuit iDrive een live status verzenden van waar u bent naar iedereen die u wenst.

Real time traffic information

Wees altijd goed geïnformeerd, meer ontspannen en sneller op uw bestemming via de real time traffic information. U krijgt exacte, real-time weergave van de actuele verkeerssituatie. Dankzij BMW wordt u gewaarschuwd op accurate wijze voor opstoppingen en aankomende gevaren op de weg. Bovenien verkijgt u gedetailleerde informatie over snelwegen, provinciale wegen en doorgaande wegen in de stad.

Send to my BMW

U kunt uw gewenste besemming van de My BMW app naar het navigatiesysteem sturen van uw BMW. Selecteer simpelweg een bestemming in de My BMW app en verstuur het naar uw wagen zonder problemen. U kunt ook in uw BMW via de “NAV” knop bestemmingen ontvangen door op te selecteren dat u bestemmingen wenst te ontvangen via de BMW app.

Time to leave notification

U kunt uw BMW vragen om u een notificatie te versturen voor een ideale vertrektijd, om te verzekeren dat u op tijd aankomt op uw gewenste locatie. Het systeem berekend op voorhand de route voor u gebaseerd op de locatie van uw BMW en houdt rekening met de actuele verkeersinformatie.

Dankzij onze BMW technologie kunt u delen en beleven.

BMW teleservices

met BMW technologie met geavanceerde opties zoals BMW teleservices geniet u van een totaalpakket van veiligheid en comfort wanneer het om serviceaanvragen gaat. Van kleine onderhoudswerken tot snelle hulp bij ongevallen en pech. Dankzij BMW Teleservices en BMW ConnectedDrive hoeft u niet veel te doen om steeds op het juiste moment de juiste ondersteuning te ontvangen. Uw BMW kerkent de situatie automatisch en stuurt alle relevante voertuiggegevens door naar onze specialisten. Zo worden steeds de juiste maatregelen genomen.

Digital key

Met de BMW digital key is de nood voor een fysieke sleutel niet meer nodig. U kunt met smartphone uw wagen ver- en ontgrendelen en zelf starten met enkel en alleen maar uw smartphone. Wat u enkel hoeft te doen is de BMW digital key aanmaken op een compatibele Iphone. U kunt tot maximum 5 personen toegang geven om uw wagen te gebruiken via de digital key.

Wi-Fi hotspot & personal Esim

In een wereld waar connectiviteit steeds meer centraal staat, heeft onze BMW technologie geëvolueerd tot optimale connectiviteit met de BMW Personal eSIM. Via de personal eSIM gebruikt u de externe antenne van uw voertuig en verbetert u uw mobiele ontvangst in uw wagen. U kunt ook een WiFi hotspot aanmaken voor uw medereizigers. De Persoonlijke eSIM maakt uw voertuig 5G-compatibel, zo krijg je onderweg de snelst mogelijke verbinding afhankelijk of dit beschikbaar is van het netwerk dat u gebruikt.

Apple CarPlay

U kunt de functies van uw iPhone tijdens het rijden gebruiken en draadloos connecteren met uw BMW. Uw BMw toont uw volledige inhoud van uw iPhone via het centrale bedieningsscherm. Met de integratie van uw iPhone heeft u gemakkelijk toegang tot frequent gebruikte applicaties zoals Music, iMessage, Spotify of Google Maps.

Android Auto

Via de draadloze connectie van uw Android en BMW heeft u comfortabel en veilig toegang tot al uw meest gebruikte apps en ziet u de volledige inhoud via het centraal beginningsscherm. U kunt ook interageren met de Google Assistant met de spraakbediening van uw BMW.

BMW connected music

Dankzij het partnerschap met spotify heeft u met uw BMW toegang tot onbeperkt streamen via de ingebouwde simkaart van uw wagen. Maak het rijplezier nog aangenamer met uw favoriete muziek, u heeft toegang tot 30 miljoen nummers dankzij ons partnerschap. Om van deze functie gebruik te maken scant u simpelweg de QR code op de centrale display en logt u in op uw smartphone.

Dankzij onze BMW technologie bent u altijd veilig op weg, zonder zorgen.

Traffic queue assistant

Laat de weg aan uw BMW over met de traffic queue assistant. Deze functie ontlast bij u eentonige verkeerssituaties de autosnelweg. Met het systeem kunt u bij druk verkeer en bij snelheiden tot 60 km/h met de stroom megaan en zo ontspannen door de file komen. Het systeem houdt automatisch tot de voorligger in stand, regelt zelfstandig de snelheid tot stilstand en stuurt actief mee. Daardoor kan uw wagen u helpen om op uw rijstrook te blijven, voor zover u het stuur met minstens één hand vasthoudt.

Active protection

Active Protection is de preventieve bescherming van de inzittenden van BMW ConnectedDrive. Het systeem waarschuwt bij vermoeidheid, in kritieke situaties worden de veiligheidsgordels aangespannen, elektrische zetels rechtop geplaatst en vensters en het schuifdak gesloten. Na een ongeval wordt de wagen automatisch tot stilstand afgeremd.

Stuur- en spoorgeleidingshulp

De in-/uitschakelbare stuur- en spoorgeleidingshulp incl. Traffic Queue Assistant maakt het de bestuurder in eentonige verkeerssituaties makkelijker. Tot een snelheid van 210 km/u ondersteunt het systeem op alle soorten wegen comfortabel de stuurinrichting en houdt het de wagen in het midden van de rijstrook. De moderne dwarsgeleiding is onafhankelijk van de Active Cruise Control mogelijk. Ze is voorzien van meerdere radarsystemen die de omgeving in het oog houden, en een stereocamera. Hiermee oriënteert het systeem zich op de grenslijnen van de rijstrook en eventueel ook op een vooroprijdend voertuig. Het systeem houdt tegelijkertijd ook automatisch de gewenste afstand tot de voorligger aan, regelt zelfstandig de snelheid tot stilstand en stuurt actief mee. Daarmee vormt de stuur- en spoorgeleidingshulp een volgende stap op de weg naar geautomatiseerd rijden. Hoewel het systeem de wagen zelfstandig kan leiden, is de bestuurder nog wettelijk verplicht om met de beide handen aan het stuur te rijden. Doet hij dat niet, dan merkt het systeem dit via sensoren in het stuur en waarschuwt het de bestuurder na enige tijd met een geluidssignaal om uiteindelijk naar de stand-bymodus over te schakelen. Dit gebeurt ook wanneer de richtingaanwijzers worden ingeschakeld om van rijstrook te veranderen of als niet meer aan de voorwaarden voor een goede werking, zoals de minimumbreedte van de rijstrook, wordt beantwoord.

Active cruise control met stop & go

De active cruise control met stop & go bewaart afstand en vrijwaart u van stress tijdens het rijden. De Active Cruise Control met Stop&Go functie incl. de op een radar gebaseerde botswaarschuwing met afremfunctie biedt u op elk ogenblijk een doeltreffende ondersteuning. Radarsensoren tasten voortdurend de rijweg af, passen uw snelheid aan en houden de afstand tot de voorligger constant. Is de rijstrook weer vrij, dan versnelt het systeem automatisch. En met de botswaarschuwing bent u in elke situatie veilig onderweg – ook als de Cruise Control niet ingeschakeld is. Remt de wagen voor u sterk af, dan krijgt u eerst een zichtbare en vervolgens een hoorbare waarschuwing. Remt u niet, dan reageert uw BMW en remt hij voor u.

Evasion aid

De evasion aid helpt u indien het hoognodig is om van rijvak te veranderen en mogelijks ongevallen te voorkomen. Het systeem biedt u ondersteuning bij het sturen van deze actie, het past uw remsysteem aan en maximaliseert de stabiliteit van uw voertuig.

Lane departure warning

Blijf op het goede spoor. Lane Departure Warning inclusief de op een camera gebaseerde botswaarschuwing registreert wegmarkeringen tot op een afstand van 50 meter bij snelheden vanaf ongeveer 70 km/u. Zodra u – zonder de richtingaanwijzer te gebruiken – links of rechts een markering overschrijdt, waarschuwt het systeem u met een lichte trilling in het stuur. De botswaarschuwing met camera ziet voorliggers en waarschuwt u zodra de afstand te klein wordt of een botsing dreigt. U kunt tijdig reageren en ongevallen vermijden.

Lane change warning

Uw BMW kijkt voor u achterom. Wanneer een wagen snel nadert of zich achter u in de dode hoek bevindt, helpt Lane Change Warning u om de situatie correct in te schatten. Als de rijstrook naast u in gebruik is, merken radarsensoren dat op en wordt u met een symbool in de buitenspiegel gewaarschuwd. Wanneer u dan de richtingaanwijzer bedient, trilt het stuur en knippert het symbool.

BMW Live cockpit professional

De vernieuwde BMW live cockpit professional is een volledig gedigitaliseerd interface wat de traditionele analoge instrumenten in het dashboard en de kilometriek vervangt.

City collision mitigation

Met de ingebouwde collision mitigation functie wordt u geholpen door uw BMW met het voorkomen van botsingen, wanneer u niet in staat bent om te remmen, dan gebeurt dit door het automatische noodremsysteem. Het automatisch noodremsysteem werkt wel enkel bij lagere snelheden zoals in de bebouwde kom

Driving assistant

Het veiligheidspakket Driving Assistant Pack omvat de cameragebaseerde systemen bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function, Speed Limit Info incl. No Passing Info en Lane Departure Warning, alsook de radargebaseerde uitrustingen waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan, Lane Change Warning en preventie van kop-staartbotsingen. Lane Departure Warning herkent rijstrookmarkeringen en waarschuwt de bestuurder vanaf een snelheid van 70 km/u door een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijstrook. Wanneer voertuigen in de dode hoek naderen, waarschuwt Lane Departure Warning de bestuurder met trillingen in het stuur en een knipperend symbool in de buitenspiegel. De waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan vergemakkelijkt het verlaten van een parkeerplaats. Terwijl de botswaarschuwing met City Braking Function voertuigen detecteert, reageert de personenwaarschuwing op voetgangers. Tegelijk worden de remmen voorbereid om sneller te kunnen aangrijpen. Is een aanrijding niet meer te vermijden, remt het systeem volledig. Duisternis en mist kunnen de werking van het systeem beïnvloeden. De preventie van kop-staartbotsingen activeert in geval van gevaar de waarschuwingsknipperlichten met dubbele snelheid. Wanneer een aanrijding onvermijdbaar is, wordt het Pre-Crash-System tijdig ingeschakeld en worden een aanwezig schuifdak en zijvensters gesloten.

Dankzij onze BMW technologie heeft u altijd een helder zicht van wat op u af komt, of wat u te wachten staat.

Side View

Vroeger kunnen zien wat komt: met Side View kunt u op onoverzichtelijke kruispunten of uitritten “om de hoek” kijken, terwijl uw zicht eigenlijk nog gehinderd wordt. Twee in de voorste wielkasten ingebouwde camera’s maken het mogelijk om het verkeer links en rechts te zien. Het videobeeld verschijnt op het Control Display. Zo houdt u alles in het oog.

Speed limit info

De Speed Limit Info incl. No Passing Info toont u in de instrumentencombinatie en eventueel op het Head-Up Display de snelheidsbeperking die van kracht is, en of er een inhaalverbod geldt. Met het oog daarop registreert een speciale camera alle relevante verkeersborden. Daarnaast worden ook bijkomende pictografische borden (vrachtwagen, aanhangwagen, enz.) via een camera in de binnenspiegel geïdentificeerd. Zo kunt u zich beter op de weg en op andere weggebruikers concentreren.

BMW Night vision

Revolutie voor nog meer veiligheid ‘s nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot maakt in het duister voetgangers en grotere dieren al van op grote afstand herkenbaar in een warmtebeeld en zet hen in het spotlicht. Zo krijgt u een bijzonder duidelijk beeld van alles wat u ‘s nachts niet mag ontgaan. In kritieke situaties krijgt de bestuurder waarschuwingen op het display en in het Head-Up Display. Bij acuut gevaar verschijnt er een knipperend rood symbool (dier of mens). Daarnaast weerklinkt een waarschuwingssignaal en worden de remmen voorbereid.

BMW Drive recorder

De drive recorder maakt het mogelijk om tijdens het rijden video-opnames te nemen van de omgeving van uw wagen. Na de opnames kunt u uw video’s afsprelen op het centrale control display en een USB-export doen naar een eindtoestel. De drive recorder slaat alle gegevens op van uw wagen zoals snelheid en gps-positie tijdend de video opname. U bent dus altijd verzekerd van bewijsmateriaal indien u een ongeval hebt bij het gebruik van de BMW Drive recorder.

High beam assist

Meer licht betekent meer veiligheid: High Beam Assist neemt bij nachtelijke ritten zelfstandig het in- en uitschakelen van de grote lichten in uw BMW van u over. De camera in de binnenspiegel houdt daarbij het gebeuren op de weg in het oog en reageert op eventuele lichtbronnen tot op een afstand van 1.000 meter. Afhankelijk van de omstandigheden beslist het systeem wanneer de grote lichten ingeschakeld worden.

BMW Selective beam

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt immers het best mogelijke zicht in de duisternis, zonder andere bestuurders te verblinden. Het systeem merkt andere weggebruikers op en past de verdeling van het grote licht zo aan dat ze niet verblind worden. Een lichtbereik van meer dan 400 m zorgt voor een vroegtijdige herkenning van gevaren.

Head-up display

Het full-colour head-up display projecteert voor het rijden relevante gegevens in uw gezichtsveld zodat u zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de speed limit info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. De op de voorruit van uw BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van circa 2,3 meter voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op de afleiding te lezen.

Parkeren was nog nooit zo comfortabel geweest, dit danzij onze BMW technolgie.

Achteruitrijcamera

Met de achteruitrijcamera houdt u ook achter u alles gemakkelijk in het oog. Via de breedhoeklens van de camera wordt elke hindernis heel gedetailleerd, in kleur en in het juiste perspectief, op het Control Display weergegeven. Interactieve spoorlijnen tonen u bijvoorbeeld of de gewenste parkeerplaats voldoende ruimte biedt voor de wagen en vereenvoudigen het inparkeren. Ook bij het manoeuvreren met een aanhangwagen ondersteunt de achteruitrijcamera u met de uitgebreide zoomfunctie. Zo ontgaat niets u nog.

Remote control parking

Met het hulpsysteem Remote Control Parking geeft u het parkeren uit handen. Terwijl u al gemakkelijk bent uitgestapt, parkeert uw BMW zelfstandig voorwaarts in een kleine parkeerplaats of garage of rijdt hij er achteruit weer uit. U hoeft buiten de wagen enkel op de BMW Display Key te drukken om het parkeren te starten. Het volledige parkeerproces wordt door Park Distance Control (PDC), Park Assist en de sensoren van Surround View gecontroleerd. Om te parkeren met afstandsbediening moet de wagen frontaal in het midden en recht voor een parkeerplaats of garage worden geplaatst. Tijdens het inparkeren kan de bestuurder de wagen indien nodig gecontroleerd doen stoppen. Na het parkeren kan de motor met de sleutel worden uitgeschakeld en bij het afhalen ook weer worden gestart. Bij het verlaten van de parkeerplaats of garage met afstandsbediening rijdt de wagen zelfstandig en recht achteruit.

Surround view

Surround View omvat de cameragebaseerde functies achteruitrijcamera, Panoramq View, Top View en 3D View. Camera’s in de buitenspiegels, vooraan en achteraan bieden een uitzicht van 360° rondom de wagen. Bovenop de eenvoudige weergave van de verkeersruimte aan de achterzijde biedt Top View een overzicht over de zone naast de deuren en de rijweg opzij van de wagen om comfortabel te manoeuvreren. In 3D View zorgt een parallel weergegeven, computergegenereerd 3D-aanzicht voor nog meer overzicht tijdens het parkeren. Panorama View maakt rijden op plaatsen waar u weinig of geen uitzicht hebt zoals uitritten of onoverzichtelijke kruispunten veiliger. Een digitale camera centraal aan de voorkant van de wagen registreert de situatie voor de wagen. Zo kunt u het verkeer dat nadert, vroegtijdig opmerken en er gepast op reageren. Vanaf een snelheid van 15 km/u wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

Er kan willekeurig gewisseld worden tussen de drie functies Top View, Panorama View en 3D View, waarbij het systeem de laatst gekozen selectie bij het volgende gebruik automatisch opnieuw activeert. De camerasystemen worden door de selectie van de versnelling “R”, de PDC-toets of de Panorama-View-toets geactiveerd. Het beeld wordt op het Control Display weergegeven.

Park distance control

Inparkeren en manoeuvreren in een beperkte ruimte worden voor u niet meer dan een vingeroefening. Park Distance Control (PDC) voor- en achteraan meet met ultrasone golven de afstand tot mogelijke hindernissen, geeft een geluidssignaal en toont de afstand tot de hindernissen op het Control Display. Het systeem schakelt automatisch in, vanaf een afstand van 80 cm tijdens het rijden, en vanaf 30 cm bij stilstand.

Park assist

de BMW technologie, waaronder Park Assist verzekert u het gevoel van ontspannen parkeren. Park assist vereenvoudigd al het zoeken naar een geschikte parkeerplaats: Het systeem meet, of het nu geactiveerd is of niet, eventuele parkeerplaatsen op. Dat gebeurt wanneer de wagen met een lage snelheid (Minder dan 35 km/u) op een afstand van maximum 1,5m langs de geparkeerde wagens rijdt. Zoek gewooon de gewenste parkeerplaats uit en houd de schakelaar van Park Assist ingedrukt. Uw BMW kiest zelfstandig de versnelling, stuurt en geeft zelfstandig gas of remt. Tijdens het zoeken naar een parkeerplaats en bij het parkeren wordt alle relevante informate op het control display weergegeven.

De Nieuwe BMW iDrive

Onze BMW technologie heeft zich over de jaren heen geholpen met uw connectiviteit en de interactie met uw BMW. Met de nieuwe BMW iDrive kunt u voor het eerst op een natuurlijke manier met uw BMW communiceren. Naast de bedieningsinterface van iDrive bedient u het systeem met behulp van uw intelligente digitale assistent, die op uw stem en uw gebaren reageert. De holistische interieurbeleving wordt vervolledigd door de nieuwe BMW My Modes, die door middel van akoestische en visuele ondersteuning aangename emotionele belevingswerelden creëren.

De nieuwe BMW iDrive biedt u een volkomen intuïtieve gebruikerservaring die gebaseerd is op het nieuwe BMW operating system 8, een nieuwe generatie weergaven, bedieningselementen en software, en een bijzonder krachtige connectiviteit en gegevenswerking. Met BMW iDrive wordt uw wagen een actieve gesprekspartner die intelligenter, persoonlijker en emotioneler is dan ooit tevoren.

Intuïtieve bediening via dialoog
 • Met de BMW intelligent Personal Assistant bediet u een groot aantal functies via een natuurlijke spraakdialoog
 • Natuurlijke en empatische interactie door karaktergebaseerd motion- en visual-design
 • Krijg op elk moment eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen de juiste hoeveelheid informatie over het nieuwe BMW Operating System 8
 • Dankzij de bestuurder gerichte intelligentie op de wagen zijn minder manuele instellingen nodig.
Clever en voortreffelijk design
 • Harmonieus geïntegreerd, op de bestuurder gericht BMW curved display voor ergonomische aanraakbediening
 • Geen knop te veel en geen schakelaar te weinig: sculpturale bedieningselementen met hoogwaardige materialen vindt u daar waar u ze verwacht
 • De hoogste interactiekwaliteit en een aantrekkelijke gebruikerservaring door pixelperfect design en krachtige displays
 • Met MyModes activeert u een meeslepende ervaring door een optimale afstemming van digitaal design, interieurverlichting en geluid.
Altijd up-to-date
 • Regelmatige Remote software upgrades houden de software van uw BMW altijd up-to-date
 • Via de timerfunctie beslist u zelf wanneer u de updates wilt installeren
 • De updates installeert u eenvoudig over the air – downloaden van thuis of onderweg
 • Boek later nieuwe functies flexibel bij.
Uw BMW heet u welkom, onze BMW technologie zorgt voor een fantastische intrede in uw wagen.
 • Met Great entrance moments ontvangt uw BMW u en wijst hij u met een lichttapijt de weg naar de instapzone.
 • Handgrepen aan deuren en achterklep worden verlicht om de bediening ervan te vergemakkelijken.
 • Met de BMW Digital Key Plus wordt uw wagen automatisch vergrendeld zondra u hem nadert.
 • Het openen van de deuren activeert de instaphulp van de zetel en de zetel- en stuurverwarming, en uw BMW verwelkomt u met uw profiel.
Maak van elke BMW uw BMW
 • Persoonlijke instellingen kunt u veilig in uw BMW ID opslaan en naar wens in elke BMW oproepen.
 • Één enkele selectie met MyModes combineert tot tien instellingen in de wagen volgens uw individuele voorkeuren.
 • Configureer alle digitale weergaven snel en intuïtief volgens uw persoonlijke behoeften
 • Met Automate my Habits legt u individuele routines vast, bijvoorbeeld op welke plaatsen het venster automatisch moet worden geopend.

BMW M ICONICSOUNDS

BMW technologie en elektrische vooruitgang gaan hand in hand.

Elektrisch rijden is ongetwijfeld de toekomst, onze BMW technologie blikt continu vooruit met geavanceerde functies voor elektrisch rijden en het geluid van onze krachtige motoren te behouden. Met BMW M IconicSounds Electric en uw i4 M50 combineert u een kenmerkend motorgeluid en duurzame prestaties. De persoon verantwoordelijk voor het emotionele geluid in uw i4 M50 is de wereldberoemde componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer.

In de basisinstellling brengt BMW M IconicSounds Electric het karakter van een elektrische BMW M over via een opvallend transparante toonkleur met krachtige componenten. Terwijl in COMFORT-modus de M-versie van de BMW i4 aanvankelijk een meeslepende sfeer creëert die wordt gekenmerkt door moeitelooshei, toont het gaspedaal meteen de directe verbinding tussen geluid en voertuig, en met toenemend gewicht en snelheid wordt de geluidservaring intenser. Vooral in de SPORT-modus, waarvan het geluidsspectrum emotioneler en krachtiger is, onthult het geluid meer over het uitgangsvermogen. Binnen milliseconden worden motorprocessen geregistreerd en worden acceleratie, belastinverandering of recuperatie akoestisch weergegeven. Alleen bij het rijden in ECO PRO-modus is er geen hoorbare feedback.

De toekomst van rijplezier is elektrisch, plaatselijk emissievrij en tegelijkertijd gekenmerkt door een typische BMW feeling die niet alleen tot uiting komt in dynamische rijeigenschappen, maar ook in een emotionele geluidservaring. BMW IconicSounds electric biedt een onderscheidend scala aan geluiden in BMW- en BMW M-modellen met puur elektrisch of plug-in hybride aandrijving.

In de basisinstellling brengt BMW M IconicSounds Electric het karakter van een elektrische BMW M over via een opvallend transparante toonkleur met krachtige componenten. Terwijl in COMFORT-modus de M-versie van de BMW i4 aanvankelijk een meeslepende sfeer creëert die wordt gekenmerkt door moeiteloosheid, toont het gaspedaal meteen de directe verbinding tussen geluid en voertuig, en met toenemend gewicht en snelheid wordt de geluidservaring intenser. Vooral in de SPORT-modus, waarvan het geluidsspectrum emotioneler en krachtiger is, onthult het geluid meer over het uitgangsvermogen. Binnen milliseconden worden motorprocessen geregistreerd en worden acceleratie, belastinverandering of recuperatie akoestisch weergegeven. Alleen bij het rijden in ECO PRO-modus is er geen hoorbare feedback.

De combinatie van ontspannen rust tijdens het cruisen en een emotioneel aandrijvingsgeluid tijdens de dynamische rijstijl maakt de rijervaring in uw BMW zo bijzonder. Zodra u met de rijbelevingsschakelaar de gewenste modus selecteert, accentueert de IconicSounds Sport-functie het perfecte motorgeluid dat bij de rijmodus past – wat uw voorkeuren ook zijn!

Zo brengt IconicSounds Sport het kenmerkende geluid van uw motor in het interieur – direct in uw oren. Deze functie ondersteunt de reactie van uw BMW op een akoestische manier en laat u het sportieve rijden van uw auto nog intenser beleven. Met de instelling “Motorsound” kunt u de intensiteit van het geluid ook onafhankelijk van de rijbelevingsschakelaar instellen – of u kunt het geluid naar wens uitschakelen.

In de speciaal voor elektrische BMW M-auto’s ontwikkelde versie is het motorgeluid bijzonder energiek. Bovedien is het verchil tussen de modi COMFORT en SPORT bijzonder groot. Het motorgeluid ontwikkeld  een uitdagend krachtig en technisch geluidsbeeld dat niet altijd harmonieus hoeft te zijn. Tijdens het accelereren ontwikkelen de geluiden een intensiteit die op authentieke wijze het prestatiekarakter van het voertuig weerspiegelt.

BMW xDRIVE

De vierwielaandrijving van BMW xDrive is het toppunt van onze BMW technologie geïntegreerd in onze aandrijvingen. Weers- en wegomstandigheden kunnen in een mum van tijd omslaan. Om daarop voorbereid te zijn hebt u hulp nodig van een verwielaandrijving die al even snel reageert. Met BMW xDrive blijft u van maximaal rijplezier genieten, zelfs op een moeilijke ondergrond, zoals modder of sneeuw. Ontdek zelf de ervaring en boek een testrit met een BMW xDrive aanrijving.

Met de BMW xDrive vierwielaandrijving maakt elke as maximaal gebruik van zijn tractie. Uw BMW accelereert stabiel uit bochten. Wanneer er moeilijke wegomstandigheden zijn en er meer vermogen op de weg moet worden gebracht, treedt Dynamic Stability Control op. Dit systeem verhoogt niet alleen de trekkracht, maar herkent ook de eerste tekenen van overstuur en onderstuur. Binnen een tiende van een seconde verdeelt het tot 100% van het motorvermogen naar de vooras of achteras via de transmissie en een elektronisch geregelde plaatkoppeling, voordat de normale 40:60 verdeling terugkeert. Met deze technologie biedt BMW een vierwielaandrijving met alle voordelen van achterwielaandrijving aan: precies stuurgedrag, optimale wegligging in bochten en duidelijke scheiding tussen aandrijving en stuurinrichting.

De xDrive vierwielaandrijving compenseert ook verlies van trekkracht al in een vroeg stadium en garandeert een optimale rechtuitstabiliteit en een perfect rijgedrag in bochten. Bij het eerste teken van onderstuur wordt de aandrijfkracht op de vooras verminderd.

Wanneer het systeem overstuur detecteert, brengt BMW xDrive meer vermogen over op de vooras. Deze flexibele verdeling van krachten zorgt voor een stabiel rijgedrag. BMW xDrive werkt permanent samen met Dynamic Stability Control, dat onmiddellijk detecteert of de wielen doordraaien. Zo wordt gegarandeerd dat de wielen met de beste grip steeds aandrijfkracht levren. Ongeacht hoe snel de wegomstandigheden ook veranderen.

Een bijkomend element van onze BMW technologie in BMW xDrive, is Dyanmic Performance Control (DPC) in de BMW X6, BMW X6M en BMW X5 M zorgt voor unieke prestaties in bochten. Dankzij de vlotte verdeling van de aandrijfkracht tussen de achterwielen worden de tractie en de wegligging verbeterd. Zo kunt u bochten nemen met meer precisie – en er met maximale grip uit accelereren. Dat resulteert in precieze rijeigenschappen, ongeacht de wegomstandigheden. In combinatie met BMW xDrive verbetert Dynamic performance Control de wendbaarheid en dynamiek op elke ondergrond.

Heeft u nog vragen over onze baanbrekende technologie?