BMW PLUG-IN HYBRIDE.

De BMW plug-in hybride is ontworpen om het beste van beide werelden te bieden. Wij geloven dat elektrisch rijplezier perfect kan samengaan met de kracht van een brandstofmotor. Terwijl we ons richten op de toekomst van volledig elektrisch rijden, geeft de BMW plug-in hybride u volledige controle over welk type aandrijving u wenst te gebruiken.

Met de plug-in hybride zet u de eerste stap richting elektromobiliteit, terwijl u het vertrouwde gevoel van een traditionele BMW behoudt. U kunt genieten van het rijden met elektrische kracht en de opwindende acceleratie die daarmee gepaard gaat. Tegelijkertijd profiteert u van het gemak en de grote afstand die u kunt afleggen met een krachtige verbrandingsmotor.

HEEFT U NOG TWIJFELS?

STEL DE VOLGENDE VRAGEN AAN UZELF…

heb ik de mogelijkheid om regelmatig op te laden?

Het opladen van een plug-in hybride is van vitaal belang om optimaal te profiteren van de elektrische aandrijving. Vraag uzelf af of u toegang heeft tot laadpunten op uw gebruikelijke routes, zowel thuis als op het werk of andere plaatsen die u regelmatig bezoekt. Het kunnen opladen van uw voertuig op een gemakkelijke en handige manier is essentieel om het maximale uit de elektrische mogelijkheden van de BMW plug-in hybride te halen.

RIJ IK gewoonlijk minder dan 90 KM per dag?

De elektrische actieradius is minder dan dat van een elektrische wagen, dit wegens er een minder groot batterijpakket in zit. Overweeg hoeveel kilometers u doorgaans dagelijks aflegt. Als u meestal minder dan 90 kilometer per dag rijdt, biedt een BMW plug-in hybride u de mogelijkheid om deze afstanden volledig elektrisch af te leggen. Dit kan aanzienlijke brandstofbesparingen opleveren en bovendien kan uw woon-werk verkeer volledig overbrugd worden door uw elektrisch rijbereik.

leg ik gemiddeld niet meer dan één keer per week een langere afstand af?

Als u regelmatig lange afstanden aflegt, bijvoorbeeld voor weekenduitstapjes of vakanties, is het belangrijk om te overwegen of een plug-in hybride aan uw behoeften voldoet. Het kan namelijk voorkomen dat u tijdens de rit zonder elektrisch rijbereik komt te zitten en moet overschakelen op de verbrandingsmotor. Door het batterijpakket is een plug-in hybride over het algemeen iets zwaarder, wat mogelijk resulteert in een hoger brandstofverbruik tijdens langere afstanden. Als u daarentegen niet vaak lange afstanden aflegt, is een plug-in hybride juist een van de meest brandstofbesparende voertuigen op de markt.

is uw antwoord ja op alle vragen?

dan is de plug-in hybride de meest geschikte wagen voor u.

ONZE MODELLEN.

BMW 2 Reeks Active Tourer
Plug-in hybride.

Vanaf

€46.650

Autonomie

83 – 93 km

Vanaf: €46.650

Autonomie: 83 – 93 km

BMW 3 Reeks Touring
Plug-in hybride.

Vanaf

€56.100

Autonomie

53 – 62 km

Vanaf: €56.100

Autonomie: 53 – 62 km

BMW 3 Reeks Berline
Plug-in hybride.

Vanaf

€54.450

Autonomie

53 – 62 km

Vanaf: €54.450

Autonomie: 53 – 62 km

BMW 5 Reeks Berline
Plug-in hybride.

Vanaf:

€69.450

Autonomie

87 – 102 km

vanaf: €67.250

Autonomie: 47 – 61 km

BMW 5 Reeks Touring
Plug-in hybride.

Vanaf:

XX.XX

Autonomie

79 – 96 km

Vanaf: €69.800

Autonomie: 47 – 61 km

BMW 7 Reeks
Plug-in hybride.

Vanaf:

€122.400

Autonomie

83 – 93 km

Vanaf: €122.400

Autonomie: 80 – 89 km

BMW X1
Plug-in hybride.

Vanaf:

€50.700

Autonomie

77 – 91 km

Vanaf: €50.700

Autonomie: 77 – 91 km

BMW X3
Plug-in hybride.

Vanaf:

€67.650

Autonomie

45 – 50 km

Vanaf: €67.650

Autonomie: 45- 50 km

BMW X5
Plug-in hybride.

Vanaf:

€95.250

Autonomie

94 – 110 km

Vanaf: €95.250

Autonomie: 94 – 110 km

BMW XM
Plug-in hybride.

Vanaf:

€177.450

Autonomie

82 – 88 km

Vanaf: €177.450

Autonomie: 82 – 88 km

3 Redenen.

WAAROM DE PLUG-IN HYBRIDE IDEAAL IS VOOR U.

Met de BMW Plug-in hybride ervaart u oprecht rijplezier op 2 verschillende en unieke manieren. In eerste instantie kunt u naadloos accellereren vanuit stilstand dankzij de krachtige elektromotor, wat het pure elektrisch rijplezier belichaamt van BMW i. Aan de andere kant kunt u ook langere afstanden afleggen, daarvoor heeft u de benzinemotor. De synergie tussen beide motoren maakt de plug-in hybride de ideale eerste stap naar elektrisch rijden terwijl u ook kunt genieten van het echte BMW gevoel van de krachtige verbrandingsmotor.

Uw plug-in hybride heeft een zéér laag verbruik indien u hem correct gebruikt. Ja, het is een feit dat uw plug-in hybride zwaarder is door het batterijpakket en verbruikt meer als u geen gebruik maakt van zijn elektromotor. Maximaliseer daarom uw efficiëntie door uw plug-in hybride zo frequent mogelijk op te laden, en gebruik te maken van de HYBRID ECO PRO rijmodus.

Dankzij het elektrisch rijbereik dat een BMW plug-in hybride met zich meebrengt, kunt u telkens uw woon-werk verkeer afleggen op de elektromotor. U kunt uw elektrisch rijbereik optimaal benutten dankzij onze rijhulpsystemen en efficiënt rijgedrag. De BMW plug-in hybride is bij uitstek de meest complete en ideale bedrijfswagen, met blijvend comfort, rijplezier en hoge actieradius op de verbrandingsmotor.

interessante artikels.

IS HET EEN GOED MOMENT OM EEN PLUG-in HYBRIDE AAN TE KOPEN?

De voor- en nadelen van plug-in hybrides & elektrische wagens.

HOE HAAL IK HET BESTE UIT MIJN PLUG-in HYBRIDE?

Welke zaken komen kijken bij de installatie van een laadpaaL?

SLIMME AANDRIJFMODI

VAN DE BMW PLUG-IN HYBRIDE.

1

Sport

Met de SPORT aandrijving van uw BMW plug-in hybride kunt u uw rijplezier maximaliseren en het sportief rijgevoel ervaren van de samenwerking tussen de elektrische motor en verbrandingsmotor. U kunt kiezen tussen de standard optie, de xtra boost optie of de individual optie waar u alles kunt instellen naar uw persoonlijke voorkeur.

2

Hybrid

Met de HYBRID aandrijving van uw Plug-in hybride ervaart u maximaal comfort en sportiviteit. Dit is de standaard aandrijving van uw wagen dat het echte BMW plug-in hybrid gevoel aantoont. U kunt ook kiezen voor de ECO PRO modus van uw wagen, wat de aandrijving is voor optimaal verbruik en efficiëntie.

3

Electric

U kunt kiezen voor de ELECTRIC functie om puur elektrisch rijplezier te ervaren. Bij deze aandrijffunctie wordt enkel de elektromotor gebruikt en is het vermogen en de topsnelheid gereduceerd, uw wagen accelereert wel naadloos uit stilstand en u ervaart het echte sportieve elektrische rijgevoel. U kunt hier ook kiezen voor de individual optie.

TWEE MOTOREN, één doel.

EFFICIËNT RIJPLEZIER.

Om het maximum uit uw plug-in hybrid te halen, is het aanbevolen om de accu en het interieur al tijdens het laden op voorhand in een perfecte toestand te brengen. Dit kan gemakkelijk via de klimaatregeling van uw BMW app of het voertuigmenu. Stel uw gewenste vertrektijd in en uw BMW past zich aan aan uw routine en gewoontes.

Schakel altijd uw navigatiesysteem in. Zelfs op trajecten die u al kent. Enkel dan kan de vooruitziende hybride-aandrijving de huidige verkeersstroom en hellingen of afdalingen inplannen om de elektrische aandrijving optimaal te gebruiken.

De rijmodus HYBRID ECO PRO helpt u om vooruitziend te rijden. Volg de aangepaste tips die de preview assist aantoont. Als er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking begint, geeft uw BMW een indicatie om te vertragen.

Win extra elektrisch rijbereik door vaker wat minder gas te geven. Want zo wordt bewegingsenergie in elektrische energie omgezet en automatisch in de accu opgeslagen.

Voor maximale efficiëntie en rijplezier raden wij u aan uw plug-in hybrid altijd volledig op te laden. U kunt uw laadstatus opvolgen via de BMW app, uw wallbox of in uw voertuig zelf. U heeft ook volledige controle over u interne batterij met de battery control optie, deze optie zorgt ervoor dat uw wagen een vast percentage van de batterij behoudt voor wanneer u wenst. U kunt dit gemakkelijk zelf instellen in uw wagen, uw batterij kan dan tijdens het rijden op de brandstofmotor energie recupereren.

VEELGESTELDE VRAGEN

OVER DE PLUG-IN HYBRIDE.

HOE ZIET HET FISCALITEITSREGIME ER UIT VOOR PLUG-IN HYBRIDES?

WAAR HOU IK REKENING MEE BIJ HET OPLADEN VAN MIJN PLUG-IN HYBRIDE?

Een plug-in hybride kan aan een stopcontact, een wallbox of een openbare laadpaal worden opgeladen. Voor onderweg heeft u de laadkabel voor publiek opladen (mode 3) nodig, die in Europa inbegrepen is (het aanbod is afhankelijk van de markt). De maximale efficiëntie van een plug-in hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen accu, hiervoor moet er thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn. Laad uw BMW plug-in hybride zo vaak mogelijk op om zo de elektrische aandrijving ten volle te benutten. Bovendien kunt u uw plug-in hybride niet opladen aan snellaadpaal of high power charging station.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PLUG-IN HYBRIDE EN EEN ELEKTRISCHE WAGEN?

Een plug-in hybride combineert net als een gewone hybride een verbandrings- en elektrische motor. De herlaadbare batterij in deze wagen is tegenwoordig wel groter en performanter. Een rit van ongeveer 30 kilometer kan volledig elektrisch verlopen, wat ideaal is voor het woon-werk verkeer of andere korte afstanden. De plug-in hybrides binnen het BMW gamma zijn tegenwoordig uitgerust met vernieuwde e-drive zones, deze zones zorgen ervoor dat uw BMW automatisch overschakelt naar de elektrische rijmodus indien u deze zone betreedt.

 

Het prijskaartje van een plug-in hybride is wel hoger dan een klassieke hybride wagen, omdat er meer techniek komt bij kijken. Ook hier speelt de lagere  CO2 uitstoot een rol in de belasting op inverkeerstelling die moet worden betaald.

 

Een elektrische wagen daarentegen is in tegenstelling tot de plug-in hybridewagen 100% elektrisch, er is dus helemaal geen verbandingsmotor meer aanwezig in deze wagen. De wagen werkt dus enkel en alleen maar met een batterij en de aandrijving gebeurt via één of meerdere elektromotoren. Wij geven u alvast een aantal voordelen bij het elektrisch rijden.

KAN IK OOK OPLADEN TIJDENS HET RIJDEN?

Absoluut, u kunt gebruik maken van af en toe minder gas te geven en de recuperatie te gebruiken om zo meer rijbereik te winnen.

HOEVEEL AUTONOMIE HEB IK GEMIDDELD MET EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Afhankelijk van het model, heeft u met een Plug-in hybride gemiddeld 45-90km rijbereik. Dit is volledig afhankelijk van het batterijpakket geïntegreerd in uw BMW plug-in hybride.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN PLUG-IN HYBRIDE?

✓ Het meest opvallende voordeel aan de plug-in hybride is de grotere afstand die u ermee kan afleggen zonder de wagen te moeten opladen. (Gemiddeld 60 km autonomie)

✓ Een plug-in hybride verbruikt minder brandstof dan een traditionele verbrandingsmotor indien u correct gebruik maakt van beide motoren.

✓ Tijdens het rijden van kleinere stukken laadt de accu door het remmen weer op, maar u kan uw wagen gemakkelijk ook opladen aan het huishoudelijk stopcontact of wallbox.

✓ U kan gebruik maken van de parkeerplaatsen met laadpaal.

✓ Fiscale voordelen aan het rijden van een hybride (tot en met 2026)

  • Wegenbelasting: Tot en met 2024 geldt er op een plug-in hybride korting op wegenbelasting. Hierdoor betaalt de gebruiker de helft van het reguliere belastingstarief voor een benzine- of dieselwagen. Vanaf 2025 wordt dit verhoogd naar 75%

 

✓ BPM: De belasting van personenwagens en motorrijwielen (bpm) hangt af van CO2-uitstoot. De CO2 uitstoot van een PHEV is een stuk lager dan die van een auto met verbrandingsmotor. Hierdoor is de bpm ook een stuk lager.

✓ Aanschafprijs: door het groeiende aanbod van de plug-in hybridevoertuigen wordt de concurrentie steviger. Hierdoor worden de prijzen steeds lager

✓ Meer vermogen omdat de auto beschikt over 2 verschillende motoren.

✓ Plug-in hybride wagens zijn slimmer en efficiënter dan zijn tegenhangers, de wagen zorgt ervoor dat er zo efficient mogelijk wordt omgegaan met energie. Dit is wel afhankelijk van de rijmodus waarvoor u kiest.

✓ Indien u de plug-in hybride gebruikt zoals het moet, dan zal u in het algemeen zuiniger rijden. Het is natuurlijk ook zeer afhankelijk van uw rijstijl.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN EEN PLUG-IN HYBRIDE?

✓  In het algemeen is de auto zwaarder door het gewicht van de batterij, u verbruikt dus meer indien u absoluut geen gebruikt maakt van de elektrische motor.

✓  In de meeste gevallen is de wagen minder ruim, dit komt ook door de grootte van de batterij, indien ruimte zeer belangrijk voor u is, raden wij u aan om te kiezen voor een touring model.

✓  Indien je dagelijks enorm langere afstanden aflegt, dan is de kans groter dat u vaak de brandstofmotor gebruikt, wat zorgt voor meer verbruik in het algemeen.

✓  De plug-in hybride heeft een kleinere actieradius wegens zijn kleinere batterijcapaciteit dan zijn volledig elektrische variant.