Ben ik klaar om over te schakelen op elektrisch rijden?

Ben ik klaar om over te schakelen op elektrisch rijden?

De opkomst van elektrische voertuigen transformeert onze mobiliteit. Bent u nog steeds terughoudend om over te stappen op elektrisch? Deze argumenten  kunnen u overtuigen om de sprong te wagen. Van kostenbesparingen tot milieuvoordelen en technologische vooruitgang, deze factoren tonen aan dat elektrisch rijden niet alleen haalbaar is, maar ook de toekomst van het autorijden vertegenwoordigt.

Elektrisch rijden, iets voor u?

De Belg woont gemiddeld 20 km van zijn werkplaats. Voeg daar het steeds groter wordende rijbereik van elektrische wagens bij en het uitgebreid laadnetwerk en er zijn weinig redenen om niet voor EV te kiezen. Bovendien laden elektrische wagens steeds sneller. De BMW i4 laadt op in slechts 31 min voor 80% (200kW) aan een snellader. Daarmee laadt u zowat 100 km aan rijbereik bij in minder dan 10 minuten. Hiermee is range anxiety (angst om zonder rijbereik te vallen) verleden tijd.

Vernieuwende technologie.

Vandaag zijn er al veel nieuwe technologieën die elektrisch rijden nog voordeliger maken. Met een warmtepomp die de verwarmingskosten van uw voertuig verlaagt, een handige app waarmee u uw auto op afstand kunt voorverwarmen, en een veelvoud aan veiligheids- en comfortfuncties, komt er aan de voordelen geen einde. Maar dat is nog niet alles, elektrisch rijden opent de deur naar innovatieve technologieën zoals Vehicle to Load. Hiermee verandert uw wagen in een mobiele energiebron, waarmee u onderweg andere apparaten kunt opladen, zoals elektrische fietsen.

Is een elektrische wagen even kwalitatief als een wagen met verbrandingsmotor?

Ondanks de wijdverspreide overtuiging dat elektrisch rijden gepaard gaat met compromissen op het gebied van kwaliteit en comfort, is dit eigenlijk een misvatting. Of u nu zelf de keuze maakt voor elektrisch rijden of dit wordt bepaald door uw werkgever, twijfels over de kwaliteit en het comfort blijven bestaan.

Echter, dit is het minste waar u zich zorgen over moet maken. De markt voor elektrische wagens heeft de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt, met een breed aanbod aan opties beschikbaar, variërend van ruime SUV’s zoals de BMW IX tot sedanmodellen zoals de BMW I5. Velen die eenmaal elektrisch rijden ervaren, willen zelden of nooit meer terug naar een brandstofwagen vanwege het uitzonderlijke rijcomfort.

Bovendien, hoewel de initiële kosten van een elektrische wagen mogelijk hoger zijn, bent u uiteindelijk zelfs goedkoper uit:

Oplaadkosten zijn lager dan de gemiddelde brandstofkosten.

De kosten voor opladen zijn aanzienlijk lager dan de gemiddelde kosten voor brandstof. Elektrische voertuigen bieden een kostenefficiënt alternatief voor traditionele brandstofvoertuigen, waardoor gebruikers kunnen profiteren van lagere operationele uitgaven en een vermindering van hun totale rijuitgaven.

Elektrische wagens hebben een langere levensduur.

Elektrische voertuigen bieden een langere levensduur aan in vergelijking met traditionele brandstofwagens. Elektrische wagens vertonen over het algemeen minder slijtage en hebben minder bewegende delen, waardoor ze een aantrekkelijke langetermijninvestering vormen.

U profiteert van aanzienlijke fiscale voordelen.

Dankzij verschillende fiscale stimuleringsmaatregelen, zoals belastingkredieten, subsidies en vrijstellingen, kunnen eigenaren van elektrische voertuigen aanzienlijke besparingen realiseren op zowel de aanschaf als het gebruik van hun voertuig.

Onderhoudskosten zijn bijna de helft lager dan bij een brandstofwagen.

Elektrische wagens hebben minder onderdelen en geen versnellingsbak, waardoor er minder slijtage is. Bovendien dragen regeneratief remmen bij aan het verminderen van slijtage aan remmen.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜