Aanschouw de nieuwe BMW 3 Reeks LCI.

Aanschouw de nieuwe BMW 3 Reeks LCI.

Met een opgefrist design, een sterk gemoderniseerde premiumsfeer en duidelijke vooruitgang op het gebied van digitalisering, controle/bediening en uitrusting wil de nieuwe editie van de BMW 3 Reeks een nieuw hoofdstuk schrijven in het wereldwijde succesverhaal van de modellenreeks, de BMW 3 Reeks LCI of gefacelifte versie geeft het startschot van alweer een succesverhaal.

Gerichte updates aan de voor- en achterkant zetten de sportieve capaciteiten waarvoor de BMW 3 Reeks Berline en BMW 3 Reeks Touring bekendstaan nog sterker in de verf dan ooit. Het BMW Operating System 8 met BMW Curved Display brengt extra moderniteit in het interieur en alle varianten van de nieuwe BMW 3 Reeks zijn nu standaard uitgerust met een achtversnellingsbak Steptronic met schakelpaddles aan het stuur en een nieuw ontworpen keuzehendel.

Met zijn elegant sportief design en zijn wendbare rijgedrag vormt de BMW 3 Reeks al vanaf de eerste dag een referentiepunt voor rijplezier in het premium middenklassesegment. En hij vertegenwoordigt ook de kern van het merk BMW. De nieuwe editie van de sportberline, die al meer dan 45 jaar erg succesvol is, en van het Touring-model, dat 35 jaar geleden voor het eerst werd onthuld, worden in juli 2022 gelanceerd. Beide modellen zullen worden geproduceerd in de fabriek van de BMW Group in München, terwijl de nieuwe BMW 3 Reeks Berline ook geproduceerd zal worden in de fabriek van de BMW Group in San Luis Potosí in Mexico. Een specifiek voor de Chinese markt ontwikkelde variant van de berline zal worden gebouwd in de fabriek van Tiexi in Shenyang, die wordt uitgebaat door de joint venture BMW Brilliance Automotive (BBA).

Koplampen en BMW nieren met een nieuw design.

Met zijn duidelijk gestructureerde oppervlakken, dynamische lijnen en grote luchtinlaten legt de voorschort nog meer nadruk op het sportieve uiterlijk van de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en BMW 3 Reeks Touring. De hertekende koplampen en nieren geven de wagen ook een sterke visuele uitstraling. De standaard LED Headlights zijn voortaan veel slanker, met heldere contouren en dagrijlichten in omgekeerde L-vorm voor een harmonieuze en moderne look.

De Adaptive LED Headlights zijn als optie verkrijgbaar en herkenbaar aan de blauwe accenten aan de binnenkant van de behuizing van de koplampen. Blauwe lichteffecten onder de koplampunits geven de voorkant ook een opvallende en hoogwaardige uitstraling in het donker. De functies van de Adaptive LED Headlights omvatten hoekverlichting en niet-verblindende High Beam Assist met matrix, een dynamische regeling van het lichtbereik en een variabele lichtverdeling.

De licht gewijzigde contouren en de nieuwe dubbele spijltjes geven de BMW nieren een nog krachtigere look. Luchtinlaten in Schwarz hochglänzend onder de nieren koelen het remsysteem en voegen een verfijnde toets toe.

Nieuwe achterschort met strak en modern oppervlakdesign.

Een groter aandeel oppervlakken in koetswerkkleur en een strak design geven de achterschort van de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en nieuwe BMW 3 Reeks Touring een bijzonder verfijnde look. Horizontale lijnen, slanke lichtblokken en gewelfde wielkasten achteraan accentueren de breedte en gespierde uitstraling van de achterkant. De sierstukken van het uitlaatsysteem hebben nu een diameter van 90 of 100 millimeter, afhankelijk van de motorvariant.

De nadruk op dynamiek en moderniteit in het koetswerkdesign komt ook tot uiting in het geherstructureerde modelgamma. De nieuwe BMW 3 Reeks heeft standaard al een uitgesproken sportieve look – een visuele kwaliteit die nog wordt benadrukt door de nu standaard M Shadow Line hochglänzend. Daarnaast zijn alle BMW 3 Reeks Berline modellen standaard uitgerust met 17″ lichtmetalen velgen.

M Sportpakket met nieuw design, première voor M Sport Pack Pro.

De stilistische dynamiek van de 3 Reeks kan verder worden versterkt met het M Sportpakket. Het introduceert nieuwe designkenmerken zoals een honingraatpatroon voor de BMW nieren, een nieuw design voor de voor- en achterschorten en al even nieuwe BMW M lichtmetalen velgen van 18″ met combinatie van verschillende bandentypes.

Ook de BMW Performance-modellen van BMW M GmbH onderscheiden zich door hun opvallende look. Naast de BMW nieren in mesh-design, de BMW M lichtmetalen velgen van 18″ – of 19″ als optie – en de trapeziumvormige sierstukken voor het uitlaatsysteem omvatten hun exclusieve designkenmerken ook M buitenspiegelbehuizingen in Schwarz hochglänzend.

Het M Sport Pack Pro is een nieuwkomer op de optielijst. Dit pakket is verkrijgbaar als uitbreiding van het M Sportpakket en voor de BMW Performance-modellen van BMW M GmbH en omvat een M Shadow Line hochglänzend met bijkomende elementen, M Lights Shadow Line en M sportremmen met rode remzadels. Retrofit-items uit het BMW M Performance Parts-gamma bieden opvallende opties om het dynamische karakter van de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en de nieuwe BMW 3 Reeks Touring nog sterker te benadrukken.

Het gamma koetswerkkleuren werd uitgebreid met de metaalkleuren Skyscraper Grey en M Brooklyn Grey als onderdeel van het M Sportpakket. Ook de speciale lakkleuren BMW Individual Frozen Pure Grey metallic en Frozen Tanzanite Blue metallic werden aan het gamma toegevoegd. Klanten krijgen bovendien de keuze uit ongeveer 150 bijkomende speciale BMW Individual lakkleuren.

Nieuw ontworpen cockpit met BMW Curved Display.

Het interieur van de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en nieuwe BMW 3 Reeks Touring werd getrakteerd op een uitgebreide update. De nieuwe interpretatie van de merktypische focus wordt belichaamd door het standaard gemonteerde BMW Curved Display. Hier versmelten een 12,3″-informatiedisplay achter het stuur en een Control Display met een schermdiagonaal van 14,9″ tot een volledig digitale eenheid met hoge resolutie. Dit baanbrekende cockpitdesign zet een progressieve digitalisering centraal en maakt het mogelijk om het aantal knoppen en bedieningselementen aanzienlijk te verminderen ten gunste van de aanraak- en stembediening.

Ook de keuzehendel voor de achtversnellingsbak Steptronic heeft een nieuw design. Hij bevindt zich in het bedieningspaneel op de middenconsole, samen met de start-/stopknop, de iDrive Controller, de Driving Experience Control-knoppen, de parkeerrem en andere voertuigfuncties.

De automatische airconditioning met drie zones en het navigatiesysteem zijn voortaan standaard.

Zowel in de nieuwe BMW 3 Reeks Berline als in de nieuwe BMW 3 Reeks Touring wordt standaard een automatische airconditioning met drie zones geïnstalleerd. De klimaatfuncties worden bediend met gesproken commando’s of aanraakbediening via het Control Display.

Andere nieuwigheden in de standaarduitrusting zijn een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, het uitgebreide opbergpakket en Park Distance Control (PDC) met sensoren voor- en achteraan. Alle modellen zijn voortaan ook uitgerust met de BMW Live Cockpit Navigation Plus, inclusief navigatiesysteem BMW Maps.

Uitgebreide waaier aan aandrijfsystemen, achtversnellingsbak Steptronic nu standaard op alle modellen.

Een van de typische kenmerken van de BMW 3 Reeks LCI is de uitgebreide reeks aandrijfsystemen. Uiterst efficiënte verbrandingsmotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie en elektrificatie in de vorm van plug-in-hybridetechnologie en Mild Hybrid-technologie met 48 V bieden een uitzonderlijk mooi evenwicht tussen rijplezier en zuinig brandstofverbruik. De nieuwe BMW 3 Reeks Berline kan worden besteld in drie plug-in-hybridevarianten en de nieuwe BMW 3 Reeks Touring in vier varianten. Daar komen nog vier benzine- en vier dieselmotoren met vier of zes cilinders bij voor zowel de Berline als de Touring. Dit gamma omvat een viercilinder benzinemotor met een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk en een verbeterde turbocompressor om de vermogensontplooiing te optimaliseren.

Twee BMW Performance-modellen van BMW M GmbH met ultrasportieve kenmerken zijn de topmotoren voor de Berline en de Touring. Zo levert de BMW 3 Reeks LCI een vermogen van 110 kW/150 pk tot 275 kW/374 pk (gecombineerd brandstofverbruik: 8,7 – 1,8 l/100 km volgens de WLTP-cyclus; gecombineerde CO2-emissie: 198 – 40 g/km volgens de WLTP-cyclus; cijfers volgens de NEDC-cyclus: –). De Mild Hybrid-technologie levert een bijzonder snelle respons en een hogere efficiëntie op voor de zescilinder-in-lijn benzinemotor en de vier dieselmotoren.

Alle motoren van de nieuwe BMW 3 Reeks LCI worden standaard gekoppeld aan een achtversnellingsbak Steptronic. Zijn sportieve karakter wordt nog versterkt door de eveneens standaard schakelpaddles aan het stuur. Als optie is een achttraps sportversnellingsbak Steptronic verkrijgbaar die zich onderscheidt door zijn bijzonder scherpe schakeldynamiek, een Launch Control-functie biedt voor acceleraties met een optimale tractie en met zijn Sprint-functie ultrasnelle vermogensexplosies bij middelhoge toerentallen ontsluit.

BMW xDrive is standaard op de topmodellen. De intelligente vierwielaandrijving kan ook als optie worden besteld voor twee van de benzinevarianten (BMW 3 Reeks Touring: één benzinevariant), twee diesels en de plug-in-hybridemodellen.

Uitgebreide keuze aan rijhulpsystemen.

Tal van geautomatiseerde rij- en parkeersystemen zijn beschikbaar om het comfort en de veiligheid van de nieuwe BMW 3 Reeks naar een nog hoger niveau te tillen. De standaarduitrusting omvat botswaarschuwing vooraan met remingreep, die de aanwezigheid van fietsers, voertuigen en voetgangers detecteert, Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Info met No Passing Info, Manual Speed Limit Assist en Lane Departure Warning met automatische terugvoering naar de rijstrook. Opties zijn onder meer Lane Change Warning, het BMW Head-Up Display en het Driving Assistant Pack Professional*, bestaande uit Steering & Lane Control Assistant en de Active Cruise Control met Stop&Go functie, de Automatic Speed Limit Assist, de trajectcontrole en de verkeerslichtdetectie.

Enkele van de functies van het optionele parkeerhulpsysteem zijn de achteruitrijcamera en de Reversing Assistant. Ook het Parking Assistant Pack Plus* – met Park View, Panorama View en Remote 3D View – en de BMW Drive Recorder zijn als optie verkrijgbaar.

Nieuwste generatie BMW iDrive met BMW Operating System 8.

De multisensorische voertuigervaring BMW iDrive met de nieuwste generatie van het BMW Operating System 8 in de nieuwe BMW 3 Reeks LCI slaat de weg in van een digitale toekomst met krachtige connectiviteit en gegevensverwerkingsmogelijkheden, plus een intuïtieve interactie tussen bestuurder en wagen. Centraal daarin staan het BMW Curved Display en de uitgebreide mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant.

De My BMW App fungeert als een universele digitale interface tussen bestuurder en wagen en regelt het laadproces voor de hoogspanningsaccu van de plug-in-hybridemodellen. In de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en de nieuwe BMW 3 Reeks Touring kunnen klanten gebruikmaken van de Personal eSIM, ontworpen om met mobiele 5G-technologie te werken, de BMW ID om de gebruikerservaring te individualiseren en de smartphone-integratie verder te verbeteren met Apple CarPlay® en Android Auto™. De functie BMW ConnectedDrive Upgrades houdt de nieuwe BMW 3 Reeks up-to-date met de nieuwste software. De inhoud van de upgrades varieert van nieuwe diensten tot verbeterde voertuigfuncties.

* Aanvankelijk beschikbaar voor de BMW M340i xDrive en BMW M340d xDrive

Alle vermelde modelvarianten, uitrustingskenmerken, technische gegevens, verbruikscijfers (brandstof/elektriciteit) en emissiecijfers hebben betrekking op het aanbod voor de Duitse markt. De maten en afmetingen hebben betrekking op Duitse modellen met een basisconfiguratie. Ze kunnen variëren naargelang de grootte van de velgen/banden en de gekozen optionele uitrusting.

CO2-EMISSIE & VERBRUIK.

De BMW 3 Reeks Berline: Gecombineerd brandstofverbruik: 9,5 – 8,7 l/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-emissie: 215 – 192 g/km volgens WLTP; cijfers volgens NEDC: -)

De BMW 3 Reeks Touring: Gecombineerd brandstofverbruik: 1,9 – 1,4 l/100 km volgens WLTP; gecombineerd stroomverbruik: 18,1 – 16,1 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 42 – 31 g/km volgens WLTP; cijfers volgens NEDC: -)

 

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜