BMW Group sluit zich aan met de Leather working Group

BMW Group sluit zich aan met de Leather working Group
27.01.2022

 

 

Verantwoord en duurzaam gebruik van leder in alle wagens.

 

De BMW Group heeft zijn zinnnen gezet op de maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid door als tweede autofabrikant wereldwijd toe te treden tot de Leather Working Group. Het doel van de non-profitorganisatie met meerdere belanghebbenden is om te zorgen voor uniforme milieu- en sociale normen voor fabrikanten en distributeurs van lederwaren. De Leather Working Group vertegenwoordigt ongeveer een kwart van de wereldwijde lederindustrie.

“Als leider op het gebied van duurzaamheid van de toeleveringsketen is deelname aan de Leather Working Group voor ons de volgende logische stap”, zegt Nadine Philipp, hoofd duurzaamheid in de toeleveringsketen, Energie van BMW Group. Ze benadrukte dat: “leder is nog steeds in trek bij onze klanten – afhankelijk van het model en de regio – en is erg belangrijk in het premiumsegment. Daarom is het ondersteunen van duurzame productie en verwerking van leer bij onze leveranciers een prioriteit voor ons. Tegelijkertijd willen we nog steeds dat al onze klanten wereldwijd het optimale product kunnen kiezen, dus bieden we ook ledervrije voertuiguitrustingen aan.”

De beslissing om lid te worden van de Leather Working Group sluit direct aan bij de zakelijke afstemming van de BMW Group, met focus op duurzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen. Een van de doelstellingen van de BMW Group is om de meest duurzame toeleveringsketen in de gehele auto-industrie creëren. Het inkopen van leder van gecertificeerde faciliteiten is een belangrijke stap op weg naar het bereiken van dit ambitieuze doel.

 

 

Naast leder van gecertificeerde leveranciers biedt BMW Group klanten ook de mogelijkheid om te kiezen voor alternatieve interieurmaterialen.

 

De BMW Group zorgt tot op vandaag voor gecertificeerd leder bij de productie van de BMW iX. Het gebruikte natuurlijke leder wordt gelooid in een bijzonder milieuvriendelijk proces waarbij gebruik wordt gemaakt van olijfbladextract. De BMW Group biedt al ledervrije alternatieven, waaronder textielopties zoals  Alcantara® en Sensatec. Om het proces telkens te verbeteren wordt er ook onderzoek gevoerd naar hulpbronefficiënte lederalternatieven, zoals eserttex®, dat is gemaakt van cactusvezels, en het duurzame en volledig recyclebare plantaardige Mirum®, van de startup Natural Fibre Welding.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜