Aanschouw de BMW i7 M70

Aanschouw de BMW i7 M70

BMW’s volledig elektrisch topmodel: de i7 M70 xDrive

BMW M introduceert een volledig elektrisch performance model als speerpunt van het nieuwe BMW 7 Serie gamma. De BMW i7 M70 xDrive (gecombineerd elektriciteitsverbruik: 23,8 – 20,8 kWh/100 km in de WLTP-cyclus) is het krachtigste model met volledig elektrische aandrijving in het totale portfolio van BMW Group. De BMW i7 M70 xDrive is uitgerust met een elektrische motor op zowel de voor- als achteras die een maximaal systeemvermogen genereert van 485 kW/660 pk* en een M-specifiek chassis, en levert de perfecte combinatie van elektrische mobiliteit en prestaties, wat resulteert in een rijervaring die uniek is in het luxesegment. Het topmodel van de nieuwe BMW 7 Reeks versnelt van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en is daarmee het snelste volledig elektrische BMW model. De topsnelheid is elektronisch beperkt tot 250 km/u (155 mph)

Met dit nieuwe prestatierecord voor volledig elektrische auto’s in de BMW Group markeert de BMW i7 M70 xDrive ook een nieuwe mijlpaal voor BMW M GmbH op zijn weg naar transformatie naar elektrische mobiliteit. De luxe berline is al het derde performance model met volledig elektrische aandrijving. De BMW i7 M70 xDrive gaat in première op de internationale autoshow Auto Shanghai (18 tot 27 april 2023) in China. De wereldwijde marktintroductie begint in de tweede helft van 2023.

De krachtigste elektrische motor van BMW.

De vijfde generatie BMW eDrive technologie die in de BMW i7 wordt toegepast, wordt permanent verder ontwikkeld om zowel de prestaties als de efficiëntie te verhogen. De BMW i7 M70 xDrive beschikt over sterk geïntegreerde aandrijfeenheden op de voor- en achteras, waarbij de elektromotor, de vermogenselektronica en de transmissie zeer compact in een gemeenschappelijke behuizing zijn samengebracht

Dankzij het M-specifieke ontwerp van het stroomopwekkende synchrone machine principe kan de elektrische motor van de BMW i7 M60 – vooral in het geval van de achterste motor – een vermogensdichtheid bereiken die ongekend is. Met een waarde van 2,41 kW/kg is hij momenteel de krachtigste elektrische motor van BMW

Dit nieuwe prestatierecord is te danken aan een door BMW Group gepatenteerde innovatie, waarbij zes bekrachtigingsspoelen in de stator van de elektromotor worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke drie. Hierdoor kan de elektrische machine een extreem hoog vermogen genereren en dit continu leveren tot in het hoge snelheidsbereik. Het is duidelijk superieur aan een aandrijfoplossing met twee motoren op de achteras wat betreft de vermogensdichtheid, maar ook wat betreft de efficiëntie.

Maximale vermogensafgifte met M Sport Boost en M Launch Control.

De motor op de achteras genereert een maximaal vermogen van 360 kW/489 pk. In nauwkeurig gecontroleerd samenspel met de 190 kW/258 pk elektromotor op de vooras ontstaat een elektrische vierwielaandrijving met een systeemkoppel van 1.015 Nm in Sport Mode en maar liefst 1.100 Nm wanneer M Launch Control en de M Sport Boost functie worden geactiveerd. Op die manier genereert de BMW i7 M70 xDrive uitstekende trekkracht.

In de M Launch Control-functie zijn zowel de regeling van het aandrijfkoppel als de tractiecontrole geïntegreerd in de motorsturing. Hierdoor wordt het door de elektromotoren opgewekte vermogen nauwkeurig geregeld, zodat het zonder tractieverlies in opwindende prestaties kan worden omgezet.

De M Sport Boost-functie kan worden geactiveerd door op de schakelpaddle aan de linkerkant van het stuurwiel te drukken en wordt in scène gezet met behulp van M Performance-specifieke graphics in het instrumentencluster. Bovendien wordt hij authentiek begeleid door een bijzonder emotioneel krachtig, M Performance-specifiek geluid dat deel uitmaakt van de standaard BMW IconicSounds Electric-functie van Hans Zimmer

Hoge capaciteit voor lange afstanden, nieuwe MAX RANGE functie.

De extreem dynamische prestaties van de BMW i7 M70 xDrive worden gecombineerd met een hoog vermogen om lange afstanden af te leggen. Met een bruikbare energie-inhoud van 101,7 kWh kan de BMW i7 M70 xDrive dankzij de hoogspanningsaccu in de onderkant van de auto een actieradius bereiken van 488 tot 560 kilometer, zoals bepaald in de WLTP testcyclus. Met de nieuwe MAX RANGE functie kan de actieradius met ongeveer 15 tot 25 procent worden vergroot door selectief het rijvermogen en de topsnelheid te beperken, in combinatie met het reduceren van comfortfuncties.

De geavanceerde laadsoftware van de Combined Charging Unit bevordert efficiëntie en snelheid bij het standaard opladen van de hoogspanningsopslag, met een vermogen tot 22 kW voor wisselstroom en tot 195 kW voor gelijkstroom. Dit maakt het mogelijk om binnen 10  minuten de actieradius met maximaal 170 kilometer (WLTP) op te waarderen bij een stop bij een laadstation met hoog vermogen.

De specifieke Mveringstechnologie optimaliseert de dynamiek en het
comfort

De M specifieke toepassing van alle controlesystemen voor de elektrische vierwielaandrijving, de stuurinrichting, de schokdempers en de rijdynamische systemen creëert de voorwaarden om de kenmerkende M dynamiek, wendbaarheid en precieze respons te combineren met een hoog niveau van comfort op lange afstanden. De standaard ondersteltechnologie van de BMW i7 M70 xDrive omvat M-specifieke adaptieve tweeassige luchtvering met automatische zelfnivellering en elektronisch gestuurde schokdempers waarvan de respons dankzij M- specifieke hydraulica wordt geoptimaliseerd.

Integral Active Steering en het Executive Drive Pro ophangingspakket inclusief Active Roll Stabilisation met Active Roll Comfort behoren ook tot de standaarduitrusting. Het pakket biedt ook een M sportremsysteem en 21-inch M lichtmetalen velgen

Individuele aura signaleert superieure prestatiescomfort

Exclusieve designaccenten en kenmerkende M designelementen, die gericht zijn op de technische vereisten van een uitgesproken sportieve rijstijl, onderscheiden het exterieurdesign van de BMW i7 M70 xDrive van de andere modellen uit de reeks. Zijn zeer individuele uitstraling wijst op uitstekende dynamische prestaties en verraadt zijn vermogenspotentieel op het eerste gezicht.

Het frontdesign herinterpreteert de merktypische elementen van de dubbele ronde koplampen en het BMW radiatorrooster. De indrukwekkende aanwezigheid van het front wordt verder benadrukt door de contourlijnverlichting van het BMW radiatorrooster.

In combinatie met het optionele M Performance Package wordt deze op de BMW i7 M70 xDrive voor het eerst gecombineerd met een radiatorroosterrand in hoogglans zwart. Ook in het zijaanzicht en aan de achterzijde van de BMW i7 M70 xDrive benadrukken kenmerkende M designelementen zoals de M buitenspiegels met een karakteristieke dubbele balk, de opvallende M zijskirts en de modelspecifieke achterskirt met diffuserinzet duidelijk het prestatiegerichte karakter van het topmodel.

Nieuwe tweekleurige lak, Frozenverf op basis van biomassa

De BMW i7 M70 xDrive kan worden afgewerkt in een brede waaier van carrosserielakken. Bovendien kan de klant kiezen uit meer dan 100 speciale BMW Individual lakken. De BMW Individual Two-Tone lak, die nu ook BMW Individual speciale lakken kan omvatten, zorgt voor een bijzonder extravagante look. Onder andere kunnen de BMW Individual Liquid Copper metallic voor het onderste gedeelte van de carrosserie en Sapphire Black metallic voor het bovenste gedeelte van de carrosserie worden gecombineerd.

De Frozen lakken die beschikbaar zijn voor de BMW i7 M70 xDrive worden geproduceerd met behulp van een innovatief proces op basis van biomassa in plaats van aardolie. Daarbij wordt de formulering van het product niet gewijzigd, alleen de gebruikte grondstoffen zijn afkomstig uit duurzame bronnen

Innovatieve functies voor een luxueus reiscomfort.

Tot de hoogtepunten, die het topmodel ook zijn vooruitstrevende luxekarakter geven en reizen over lange afstanden zeer comfortabel maken, behoren de BMW Interaction Bar in de cockpit en de Executive Lounge met geoptimaliseerde ligfunctie achterin. Het unieke BMW Theatre Screen en het Bowers & Wilkins surround sound system veranderen de achterzijde in een exclusieve privébioscoop op wielen. Het hoge comfort- en veiligheidsniveau wordt verder geoptimaliseerd dankzij geavanceerde systemen voor automatisch rijden en parkeren. Zo zijn de Parking Assistant en Manoeuvring Assistant nu ook te bedienen via de My BMW app.

De optioneel verkrijgbare automatische deuren kunnen zowel via de My BMW app als met de BMW Digital Key Plus via een smartphone worden geopend en gesloten. Dankzij de geavanceerde Lock/Unlock functie gaat het bestuurdersportier automatisch open zodra de smartphone waarop de individuele BMW Digital Key Plus is geïnstalleerd de auto nadert. Na het instappen kan het bestuurdersportier worden gesloten door het rempedaal in te trappen, naast andere mogelijke manieren om het portier te openen en te sluiten

Sportieve flair en maximale individualisering in het interieur.

M specifieke uitrustingsdetails in het interieur benadrukken de sportieve flair van de BMW i7 M70 xDrive. De standaarduitrusting omvat verlichte M instaplijsten, M Merino lederen bekleding in Black/Atlas Grey, een M lederen stuurwiel, M specifieke displays op het BMW Curved Display en een M voetsteun voor de bestuurder.

Tot de opties behoren het BMW Individual interieurpakket en het BMW Individual interieur met exclusieve uitrusting in in totaal negen kleurvarianten. De combinatie BMW Individual leder Merino/wol kasjmier met exclusieve uitrusting is ook verkrijgbaar in Black/Dark Grey

Geavanceerde BMW iDrive met “QuickSelect”.

De BMW i7 M70 xDrive is een van de eerste modellen van het merk met de nieuwste generatie BMW iDrive met “QuickSelect” en BMW Operating System 8.5. Het geavanceerde display en besturingssysteem biedt een vernieuwd instapscherm en “QuickSelect” toegang met een verbeterde menustructuur die gericht is op consumentenelektronica. BMW iDrive met “QuickSelect” wordt gecombineerd met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant.

Het nieuwe invoerscherm toont permanent de kaartweergave van het navigatiesysteem of andere displays die individueel kunnen worden geconfigureerd. Op hetzelfde niveau zijn aan de bestuurderszijde van het bedieningsvlak verticaal gerangschikte functiesymbolen beschikbaar die u met een veegbeweging kunt selecteren. De betreffende functies kunnen direct met “QuickSelect” worden opgeroepen zonder naar een submenu te gaan.

Het cloudgebaseerde navigatiesysteem BMW Maps biedt nu niet alleen een Augmented View weergave op het Information Display achter het stuurwiel, maar ook verbeterde functies voor een nog preciezere en voor laadstations geoptimaliseerde navigatie. Daarnaast zijn de diensten en apps die al in de nieuwe BMW 7 Serie zijn geïntroduceerd ook beschikbaar in combinatie met het BMW Operating System 8.5

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜