Hoe bespaar ik zoveel mogelijk brandstof?

Hoe bespaar ik zoveel mogelijk brandstof?

De brandstofprijzen zijn de laatste aantal weken fors gestegen. Zuinig rijden is daarom nu belangrijker dan ooit. Buiten het feit dat u met BMW EfficiëntDynamics brandstof kunt besparen, geven wij u graag een aantal belangrijke tips mee die de basis vormen rond efficiënt rijgedrag met uw wagen met verbrandingsmotor.

 

 

1. Soepel rijgedrag als basis van efficiëntie.

Zuinig rijden is consistent rijden aan dezelfde snelheid, dit is het basisbeginsel voor efficiënt rijden. Plotselinge veranderingen in snelheid en snelle acceleratie heeft vaak een averechts effect op uw verbruik. Het is daarom belangrijk om soepel om te gaan met uw BMW en de toekomstige rijomstandigheden te anticiperen.

 

 

2. Maak volledig gebruik van uw start/stop systeem.

Als de motor blijft lopen wanneer de auto niet in beweging is, kan deze oververhit geraken en stijgt het brandstofverbruik. Dus, bij korte stops aan verkeerslichten bijvoorbeeld verbruikt de inactieve motor ongeveer 1 liter per uur.

 

 

3. Een enigszins lagere, constante snelheid aanhouden.

Het brandstofverbruik van uw voertuig wordt sterk beïnvloedt. Wij raden dus aan om dezelfde snelheid aan te houden. Adaptive cruise control in uw BMW is hiervoor de perfecte oplossing om uw snelheid in te stellen en consistent aan éénzelfde snelheid te rijden. Bovendien is het een feit dat wanneer u op de autosnelweg 110 km/u rijdt, u tot 11% brandstof kunt besparen.

 

 

4. Afremmen op de motor

Brandstof besparen en zuinig rijden kan ook aan de hand van remmen op de motor, zo hoeft u niet telkens de rem in te drukken en haalt u voordeel uit de tegengestelde druk die de transmissie uitoefent op de motor. Op deze manier remt uw wagen geleidelijk af zonder dat hij brandstof nodig heeft, waardoor het verbruik ook afneemt. Zet uw wagen niet in de neutrale stand, maar rem geleidelijk af door uw voet van het gaspedaal te halen bij situaties.

Bij onze elektrische modellen zoals de BMW iX3 kunt u zelf het one-pedal-driving principe toepassen, door uw wagen in de B-stand te zetten. Dankzij deze stand bespaart u stroom en regenereert u ook voldoende energie, wat ook zorgt voor extra rijbereik.

 

 

5. Geniet van de verse lucht in plaats van uw airconditioning aan te zetten.

In plaats van uw airconditioning te gebruiken, kunt u opteren voor uw ruiten volledig open te zetten. Het gebruik van airconditioning in uw wagen verbruikt doorgaans ook brandstof, u kunt hier dan absoluut op besparen door er geen gebruik van te maken. Wanneer u uw ruiten slechts tot de helft naar beneden laat zakken, creëert u bovendien een luchtweerstand dat uw voertuig laat vertragen en de motor harder laat werken, wat ook een averechts effect heeft op uw totale vebruik. Wij geven als advies om uw airconditioning in de auto-stand te zetten, zodat de compressor zo efficiënt mogelijk werkt om de gewenste temperatuur te bereiken zonder een stijging in verbruik.

 

 

6. Uw bandenspanning in de gaten houden

Uw bandenspanning heeft een direct verband met uw verbruik en de veiligheid. Door telkens met de juiste bandenspanning te rijden, kunt u tot 1,5% brandstof besparen door regelmatig uw bandenspanning te controleren.

 

 

7. Plan uw route

Om zo efficiënt mogelijk op uw bestemming aan te komen, plant u best uw route in. Uw BMW navigatiesysteem houdt bovendien rekening met het aantal stops dat u mogelijks moet maken voor te laden of voor te tanken. Kies voor momenten waar het verkeer minder druk is om langere afstanden af te leggen, want onvoorziene omstandigheden zoals files of ongevallen, waarbij u fors moet vertragen, of een totaal andere route hoeft te nemen kan een negatief effect hebben op uw totale verbruik.

 

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜