Kan ik thuis gewoon laden aan het stopcontact?

Kan ik thuis gewoon laden aan het stopcontact?

U kan uw BMW bedrijfswagen thuis opladen zonder problemen en op gemakkelijke wijze, dit geldt voor zowel elektrische wagens als voor plug-in hybrides. De huishoudelijke stopcontacten zijn wel niet ontworpen om langdurig hoog belast te worden. De oplossing hiervoor is een mode 2 laadkabel die de stroomregeling voorziet. Deze stroomregeling zorgt ervoor dat de kabel niet overbelast kan worden, maar het laadproces kan wel langer duren ten gevolge van dit.

De mode 2 laadkabel wordt standaard meegeleverd bij de aankoop van uw BMW. Dit type laden is doorgaans beperkt tot een stroomsterkte van 10 Ampère en vermogen van 2,3 kW op een voltage van 230V. De kabel is bovendien beveiligd tegen oververhitting en heeft een standaardlengte van 5m.

Het huishoudelijk stopcontact moet conform zijn met onderstaande regulaties vooraleer er een laadkabel kan worden aangesloten.

 

 • Het stopcontact en de volledige elektrische installatie moeten te allen tijde in een goede staat zijn.
 • Het stopcontact moet geaard zijn.
 • Een nulgeleider is vereist bij een beperkt aantal elektrische voertuigen.

 

Aangezien uw bedrijfswagen thuis opladen aan het stopcontact soms wel tot meer dan 12 uur duren, raden wij aan om onze laadoplossingen voor thuis te overwegen. De mobiele lader of de lader aan het stopcontact is enkel handig indien er geen meerdere opties zijn. Indien u toch regelmatig thuis uw elektrische wagen wenst op te laden, adviseren wij voor een laadpaal te laten installeren bij u thuis. Indien u thuis slechts een éénfasige aansluiting heeft voor uw stroom, dan laad u nog steeds langzamer dan bijvoorbeeld bij een openbare laadpaal. Wilt u toch het voordeel van sneller opladen, adviseren wij voor voor een BMW Wallbox te gaan gebruiken.

Heeft u het genot van een BMW Bedrijfswagen? Dan kan u met een laadpaal ook gemakkelijk bijhouden hoeveel stroom u gebruikt en dat aangeven bij uw werkgever. Als u zo’n laadpaal heeft geïnstalleerd, ervaart u de pure sensatie van elektrisch rijden na elke laadbeurt. Geniet zowel van de soepele acceleratie, de krachtige prestaties als de geruisloze werking van uw elektrische voertuig.

 

 

 

Download ons e-book.

  Download

  ons e-book.

   Top
  • Offerte / Testrit aanvragen ➜