kan een laadpaal opgenomen worden in het aankoop- of leasingbudget?

kan een laadpaal opgenomen worden in het aankoop- of leasingbudget?

Absoluut, de laadvoorziening thuis kan worden geïntegreerd in het leasebudget van uw bedrijfswagen, alsook bij een aankoopoptie. Welke laadvoorziening voor u van toepassing is, kan ten alle tijden worden vastgesteld met de partij waarmee u uw leasingcontract afsluit.  De totale kosten van deze laadvoorziening worden in samenspraak met de partij waarmee u leasecontract afsluit verrekend in het leasetarief. De kosten hangen uiteraard af van de leaseperiode en het type laadvoorziening dat u wenst. Daarnaast kunnen deze kosten ook door middel van een eenmalige factuur betaald worden.

Voor bedrijven en ondernemingen die dit aanbieden aan hun werknemers, is dit een kostenneutrale oplossing om de laadoplossing te integreren binnen het beschikbare, huidige Total Cost of Ownership (TCO) budget. Dit is nuttig omdat een laadoplossing integraal deel uitmaakt van het pakket bij de keuze voor een volledig elektrisch voertuig. Vanuit een bedrijfsperspectief is dit een budget-neutrale implementatie, aangezien de TCO gelijk kan worden gesteld aan voertuigen met een verbrandingsmotor.

Voor bestuurders kan dit betekenen dat een deel van het leasebudget van hun bedrijfswagen wordt opgeslokt door de laadoplossing. Gezien de gestage daling van de aanschafprijzen en de sterke prestaties van de restwaarden van recente volledig elektrische auto’s, zouden gelijkwaardige elektrische auto’s echter mogelijk kunnen zijn. In veel gevallen zijn de netto TCO-kosten van een elektrische bedrijfswagen zelfs lager dan die van een conventionele bedrijfswagen, zelfs met de extra kosten van de laadoplossing inbegrepen.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜