Waar kan ik onderweg laden?

Waar kan ik onderweg laden?

Uw elektrische BMW onderweg laden is kinderspel. Dit kan gemakkelijk via de openbare laadpalen aangeboden op het wegennet over heel Europa. Met BMW Charging bieden wij een voortdurend groeiend en supraregionaal netwerk van openbare laadpunten inclusief High Power Charging-stations van verschillende aanbieders.

Informeer u zo goed mogelijk in detail over de beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur in uw buurt of laat openbare laadpalen via BMW Maps in het navigatiesysteem van uw wagen of de My BMW App* weergeven.

Al inbegrepen bij de levering van uw elektrische wagen zijn de laadkabel (mode 3) voor publiek opladen en de BMW Charging Card (het aanbod is afhankelijk van de markt). Bovendien geniet u als BMW bestuurder van exclusieve en aantrekkelijke voorwaarden en voordelen in het BMW Charging-netwerk. Registreer u hiervoor via bmw-charging.com of boek een afspraak bij onze concessies.

 

 

Openbare laadpalen & BMW Charging services.

Opladen aan openbare laadpalen.

Al onze elektrische wagens beschikken over een type-2 aansluiting voor te kunnen laden aan alle openbare laadpalen. Dit gaat ook gepaard de compatibiliteit met 3 fase stroom. De publieke laadkabel die u hier voor nodig heeft, wordt standaard geleverd bij uw BMW. Dankzij deze kabel kunt in alle rust uw geëlektrificeerde BMW opladen. De intelligente functies van het infotainmentsystem binnen uw wagen kan u ook steeds naar het juiste en dichtsbijzijnde oplaadstation brengen.

 

Opladen aan een snellaadpaal.

Wanneer u tijd wilt besparen, kunt u doorgaans kiezen voor uw wagen op te laden aan de snellaadstations langs autosnelwegen en belangrijke verbindswegen in Europa. Deze snelladers beiden doorgaans een hoger vermogen, wat meestal varieert van 50kW tot meer dan 200kW. Hoe hoger het laadvermogen van uw wagen, hoe sneller uw wagen zal opgeladen zijn. Uw plug-in hybride heeft niet de mogelijkheid om te kunnen opladen aan deze snellaadstations. Elektrische modellen zoals onze geliefde BMW i4 heeft een laadsnelheid van gemiddeld een halfuur voor 80%.

 

BMW Connected Charging – BMW Maps.

De uiterst praktische hulpmiddelen van het BMW Maps navigatiesysteem en Connected Charging brengen u altijd op de juiste bestemming wanneer u wenst op te laden. De routeplanner geeft u bovendien automatische aanbevelingen wanneer de wagen merkt dat de accu nood heeft aan een laadbeurt, wat uw rit nog een pak comfortabeler maakt. Voor ieder laadstation dat uw navigatiesysteem aangeeft, krijgt u informatie over eventuele wachttijden, openingsuren van het laadstation, het adres en het laadvermogen.

De bijkomende eRoute functie, berekent de extra tijd die u nodig heeft voor op te laden in uw totale reistijd, dit in het geval wanneer uw rijbereik van uw reis mogelijks langer is dan het rijbereik van uw elektrische wagen of plug-in hybride. U kunt bovendien ook profiteren van een filter voor snellaadstations of de praktische range circle, die de totale actieradius in uw navigatiesysteem weergeeft als een cirkel.

 

BMW Connected Charging in de My BMW App.

In de My BMW App kunt ook gebruikmaken van de BMW Connected Charging-functies. Zo krijgt u direct toegang tot de laadstatus, actuele actieradius en preconditioning van uw BMW. In de My BMW App vindt u een overzicht van de dichtstbijzijnde laadstations en details over afgeronde laadsessies incl. kosten en laadtijd.

› Ontdek hier alle voordelen die de My BMW App met zich meebrengt.

 

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜