Wat is het verschil tussen een plug-in hybride en een elektrische wagen?

Wat is het verschil tussen een plug-in hybride en een elektrische wagen?

Plug-in hybride of elektrisch? Een vraag die u meermaals kunt stellen bij de aankoop van een nieuw voertuig dat fiscale voordelen met zich meebrengt. Wij leggen hier kort het verschil uit voor u.

Een plug-in hybride combineert net als een gewone hybride een verbrandings- en elektrische motor. De herlaadbare batterij in deze wagen is tegenwoordig wel groter en performanter. Een rit van ongeveer 45 kilometer kan volledig elektrisch verlopen, wat ideaal is voor het woon-werk verkeer of andere korte afstanden. De plug-in hybrides binnen het BMW gamma zijn tegenwoordig uitgerust met vernieuwde e-drive zones, deze zones zorgen ervoor dat uw BMW automatisch overschakelt naar de elektrische rijmodus indien u deze zone betreedt.

Het prijskaartje van een plug-in hybride is wel hoger dan een klassieke hybride wagen, omdat er meer techniek komt bij kijken. Ook hier speelt de lagere  CO2 uitstoot een rol in de belasting op inverkeerstelling die moet worden betaald.

Een elektrische wagen daarentegen is in tegenstelling tot de plug-in hybridewagen 100% elektrisch, er is dus helemaal geen verbandingsmotor meer aanwezig in deze wagen. De wagen werkt dus enkel en alleen maar met een batterij en de aandrijving gebeurt via één of meerdere elektromotoren. Wij geven u alvast een aantal voordelen bij het elektrisch rijden.

 

 • Een elektrische wagen heeft geen versnellingsbak, u kan meteen gebruik maken van de volledige kracht en snel optrekken.
 • Elektriciteit is in vergelijking met benzine of diesel groener en goedkoper.
 • Er is geen sprake van co2 uitstoot bij een elektrische wagen
 • In de elektromotor is er minder slijtage, dit betekend dat u minder frequent op onderhoud moet.
 • De auto is stabieler omdat de accu onderaan ligt, waardoor het zwaartepunt van je auto lager zit.
 • Autonomie of rijbereik van 150 tot 400 Km.

 

 

Het nadeel bij de aankoop van een elektrische wagen is natuurlijk het prijskaartje dat er aan aan vasthangt, maar het totale kostenplaatje van de nieuwere modellen daalt als maar meer en is bovendien de onderhoudskosten veel goedkoper dan een traditionele verbrandingsmotor. Buiten het feit van dit kostenplaatje is er ook een éénmalige investering nodig in de laadinfrastructuur bij u thuis.

Deze korte samenvatting zou u moeten helpen bij de beslissing of u gaat voor een plug-in hybride of een elektrisch voertuig. Indien u meer informatie wenst en gericht advies, kunnen wij u steeds helpen, als u een afspraak maakt met ons corporate sales team.

 

 

Download ons e-book.

  Download

  ons e-book.

   Top
  • Offerte / Testrit aanvragen ➜