Hoe werkt een laadkaart?

Hoe werkt een laadkaart?

Een laadpas is nodig voor het starten van het opladen van de elektrische wagen bij een openabre laadpaal, maar deze is absoluut niet verplicht om te kunnen laden aan deze laadpalen. Met de laadpas start u ook het laadproces. Aan de hand hiervan wordt bijgehouden hoeveel stroom er geladen is bij de elektrische oplaadbeurt. Met deze laadpas kunt u beroep doen op verschillende abonnementen door verschillende aanbieders. Na de verschillende oplaadbeurten, ontvangt u een maandelijkse factuur en betaalt u naar de hoeveelheid energie die u heeft verbruikt. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het type abonnement dat u heeft, sommige abonnementen zijn locatiegebonden en dit zorgt ervoor dat uw laadpas niet geldig is in het buitenland.

Enkele voordelen van het nemen van een abonnement:

 • Kosten worden automatisch mert je werkgever verrekend
 • Ondersteuning bij storing aan een laadpaal
 • Inzichten in de laadsessies (Via applicatie)
 • Meer gemak en functionaliteiten

Met de laadkaart die u verkrijgt bij het abonnement, ontgrendelt u als het ware de laadpaal zelf die u wilt gaan gebruiken bij verschillende oplaadbeurten. Om de laadpas te gebruiken, hou je gewoon de laadkaart voor de scanner, de terminal geeft u dan verdere instructies over hoe u uw wagen moet opladen.

U heeft ook de mogelijkheid om meerdere laadkaarten te koppelen aan een bepaald account. Dit is een goede oplossing voor bedrijven die hun laadpassen in leengebruik aanbiedien aan zijn werknemers. De kosten van de laadpas zelf is doorgaans gratis, het is enkel de abonnementskosten die in acht moeten genomen worden bij de aankoop.

BMW CHARGING

BMW Charging is onze totaaloplossing voor het laden van uw BMW. Met de producten en services van BMW Charging beschikt u over talrijke aanbiedingen op maat voor thuis en publiek opladen. Zo zijn de laadkabel voor publiek opladen (mode 3) en de BMW Charging Card in Europa inbegrepen bij uw BMW (het aanbod is afhankelijk van de markt). Met de My BMW App en de BMW Charging Card heeft u in Europa toegang tot meer dan 200.000 laadpunten in stadscentra, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersassen – inclusief High Power Charging-stations voor ultrasnel opladen. Wereldwijd vindt u met BMW Maps en de My BMW App zelfs meer dan 600.000 laadpunten. Bovendien worden de meeste wagens geleverd met de Flexible Fast Charger voor flexibel opladen thuis. Bijkomende aanbiedingen van BMW Charging kunt u geheel naar eigen wens en behoefte aanvullen, bv. wallboxen om thuis bijzonder comfortabel op te laden. Of het nu gaat om oplaadhardware, digitale services of diensten, ons aanbod is zeer ruim. Daartoe behoren ook een installatieservice voor uw wallbox of een speciaal groenestroomtarief voor thuis opladen.

KAN DE DEKKING VAN EEN LAADKAART BEPERKT WORDEN?

Er bestaan mogelijke technische beperkingen voor uw laadpaal, maar dit is op dit moment helemaal niet eenvoudig. Uw laadpaal behoort telkens tot het Europees netwerk, en dit maakt het moeilijk om voor vlootbeheerders eenvoudig toegang te beperken tot bijvoorbeeld de grenzen van een bepaald land. Wij raden aan om de data van uw beheerstoftware nauwlettend in de gaten te houden om te bepalen of er werkelijk buiten deze grenzen wordt opgeladen, alsook om beperkingen te formuleren in de carpolicy van uw bedrijf.

WAT ALS MIJN PARTNER DEZELFDE LAADPAAL WENST TE GEBRUIKEN?

Hier wordt in de sector steeds mee geworsteld, maar dit is technisch zeker mogelijk. Als u in bezit bent van een laadpunt bij u thuis, heeft u de mogelijk om uw laadpaal te upgraden naar een publiek laadpunt bijvoorbeeld. Dit wil niet zeggen dat mensen die u helemaal niet kent zullen gaan laden aan uw privé laadpunt, maar dat het wel de mogelijkheid heeft om andere personen toegang te verlenen tot dit laadpunt met hun eigen laadpas.

› Lees hier over de kostenverdeling voor uw laadpaal.

Download ons e-book.

  Download

  ons e-book.

    

   BMW & Luminus – Partners in groene mobiliteit

   Bestuurders van elektrische voertuigen of plug-in hybride wagens kunnen voortaan voordeel halen uit het strategisch partnerschap dat werd afgesloten tussen Luminus en BMW Belux. Dankzij deze samenwerking worden alle producten en diensten voor elektrische mobiliteit op één plaats aangeboden waardoor de klant geniet van een zorgeloze ervaring. Bovendien is alle opgewekte groene stroom in het partnerschap van 100% Belgische origine. Het partnerschap heeft als doel om een CO2 neutrale toekomst te versnellen.

   Bij uw aankoop van een een elektrische of plug-in hybride BMW of MINI kan u voortaan ook de laadinfrastructuur van luminus aankopen, gekoppeld aan een groen energieleveringscontract, waarbij gegarandeerd wordt dat de stroom in België geproduceerd werd. U kan ook kiezen om zonnepanelen te laten installeren om uw wagen van eigen groene stroom te voorzien. Bovenop deze keuzes heeft u ook de mogelijkheid om een luminus laadpas te verkrijgen. Met deze pas heeft u toegang tot alle laadpunten op de openbare weg, verdeeld over heel Europa. Het openbaar laadnetwerk van Luminus telt tot nu toe meer dan 150.000 laadpunten waarvan meer dan 1300 in België

   Top
  • Offerte / Testrit aanvragen ➜