De nieuwe BMW X1M35i

De nieuwe BMW X1M35i

Ontdek de nieuwe BMW X1 M35i.

Een prestatiegericht model met onmiskenbaar M karakter neemt zijn plaats in aan de top van het nieuwe BMW X1 gamma. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive bouwt voort op het spontane rijplezier dat centraal staat in het concept van het compacte Sports Activity Vehicle (SAV), geïnjecteerd met de dynamiek, wendbaarheid en precisie waarvoor de M modellen bekendstaan.

Krachtbron en rijervaring. Krachtigste viercilinder van de nieuwste generatie motoren, M specifieke chassistechnologie, BMW xDrive.

Een prestatiegericht model met onmiskenbaar M karakter neemt zijn plaats in aan de top van het nieuwe BMW X1 gamma. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive bouwt voort op het spontane rijplezier dat centraal staat in het concept van het compacte Sports Activity Vehicle (SAV), geïnjecteerd met de dynamiek, wendbaarheid en precisie waarvoor de M modellen bekendstaan. Zijn viercilindermotor maakt deel uit van de nieuwe modulaire generatie Efficient Dynamics motoren van de BMW Group. Dankzij M TwinPower Turbo-technologie levert hij een maximumvermogen van 221 kW/300 pk in Europa en een nog hogere 233 kW/317 pk in de VS en op andere geselecteerde markten.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive snelt in 5,4 seconden van nul naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid elektronisch begrensd is op 250 km/u. M specifieke chassistechnologie – inclusief de optionele M Compound-remmen die voor het eerst beschikbaar zijn op een prestatiegericht model – werkt samen met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive om sublieme prestaties te leveren. Het scherpere karakter van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive komt zowel vanbinnen als vanbuiten duidelijk tot uiting. Het nieuwe topmodel is voorzien van de exclusieve design- en uitrustingskenmerken die oorspronkelijk voorbehouden waren aan de high-performancewagens van BMW M GmbH. Voorbeelden hiervan zijn de twee paar uitlaatpijpen en de als optie verkrijgbare M sportzetels met verlicht M logo.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is ook een pionier op het gebied van digitale technologie: het is een van de eerste modellen met de nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9. De marktlancering van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive zal in oktober 2023 van start gaan in de VS. De leveringen in Europa beginnen in november 2023. Het vlaggenschipmodel zal worden gebouwd in de fabriek van de BMW Group in Regensburg, samen met alle andere varianten van de nieuwe BMW X1, waaronder de volledig elektrische BMW iX1.

Nieuwe viercilinder met extxra vermogen.

De krachtigste incarnatie van de viercilinder benzinemotor van de nieuwste modulaire generatie motoren levert de brute kracht die de nieuwe BMW X1 M35i xDrive omzet in boeiende prestaties. Met diverse innovaties onderscheiden deze nieuwe motoren zich van de vorige generatie. Voorbeelden hiervan zijn de Miller-cyclus, hertekende inlaatpoorten en verbrandingskamers, naast wijzigingen aan de nokkenastiming, de injectie, het ontstekingssysteem en het traject van de uitlaatgassen.

Enkele van de M specifieke blikvangers van de 2,0-liter motor zijn de nieuwe, uiterst robuuste krukasaandrijving, de geoptimaliseerde olietoevoer naar de zuigers met koelkanalen en de lagerschalen en doppen die worden overgenomen van de nieuwste zescilinder-in-lijn benzinemotor. De M TwinPower Turbo-technologie werd opgewaardeerd door de prestaties van het turbosysteem en de indirecte koeling van de laadlucht te verhogen en tegelijk een dubbele injectie voor de mengselbereiding toe te passen afhankelijk van de belasting. Hij is ook uitgerust met een variabele nokkenassturing VANOS met geoptimaliseerde olietoevoer voor de actuator en volledig variabele kleppentiming VALVETRONIC. De motor genereert zijn maximumvermogen tussen 5.750 en 6.500 t/min, terwijl het maximumkoppel van 400 Nm beschikbaar is tussen 2.000 en 4.500 t/min.

De pittige vermogensontplooiing van de nieuwe viercilinder gaat gepaard met een emotioneel rijke soundtrack van het M specifieke uitlaatsysteem. De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is het eerste prestatiegerichte model van BMW M GmbH waarvan de uitlaatgassen via twee paar uitlaatpijpen worden geleid. Dit typische kenmerk van de high-performancemodellen van BMW M, netjes genesteld in de linker- en rechterkant van de achterschort, zit nu ook op het krachtigste lid van het compacte SAV-gamma.

Zevenversnellingsbak Steptronic met dubbele koppeling en M Sport Boost.

De zevenversnellingsbak Steptronic in de nieuwe BMW X1 M35i xDrive onderscheidt zich door zijn ultrascherp schakelgedrag. Schakelpaddles aan het stuur maken het mogelijk om snel manueel te schakelen. De M Sport Boost-functie is ook beschikbaar voor buitengewoon snelle sprints. Hierbij worden alle aandrijvings- en chassissystemen in hun sportiefste stand gezet wanneer de bestuurder minstens één seconde aan de linker schakelpaddle trekt

Superieure tractie en wendbaarheid: vierwielaandrijving BMW xDrive, mechanisch sperdifferentieel op de vooras.

De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt ervoor dat de aandrijfkracht in elke situatie naar wens wordt verdeeld over de voor- en achterwielen. Het systeem is te allen tijde verbonden met de chassiscontrole. Dankzij een ‘hang-on’-koppeling met elektrohydraulische bediening kan het aandrijfkoppel ook in enkele milliseconden naar de achterwielen worden gestuurd. Dat verbetert aanzienlijk de tractie, de rechtuitstabiliteit en de
sportieve capaciteiten die BMW typeren.

De vierwielaandrijving wordt bijgestaan door het mechanische sperdifferentieel, geïntegreerd in de zevenversnellingsbak Steptronic van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive. Dat beperkt het snelheidsverschil tussen de voorwielen. Met een sperfactor tot 26 procent verhoogt het de tractie op losse ondergrond of in slechte weersomstandigheden en verbetert het tegelijk de wendbaarheid en het rijgedrag bij het nemen van bochten met hoge snelheden.

Adaptieve M ophanging en Sport Steering Standaard.

De standaarduitrusting van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive omvat een adaptieve M ophanging, waarvan de mechanisch geregelde en frequentieselectieve schokdempers zowel de wendbaarheid als het comfort over lange afstanden ten goede komen. De drukpieken in de schokdempers worden afgevlakt met behulp van bijkomende kleppen die actief zijn aan de terugslagzijde. Daardoor biedt het systeem een comfortabele respons bij het absorberen van kleine oneffenheden in het wegdek in combinatie met sportieve dempingseigenschappen in dynamische rijsituaties.

De M specifieke chassistechnologie van dit prestatiegerichte model zorgt bovendien voor een 15 millimeter lagere rijhoogte in vergelijking met andere modelvarianten van de BMW X1. De Sport Steering – eveneens standaard – koppelt de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging Servotronic aan een erg directe overbrengingsverhouding.

Geïntegreerd remsysteem met optionele M Compound-remmen.

Het geïntegreerde remsysteem van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive levert een remvermogen dat exact is afgestemd op de input van de bestuurder, met uitstekende feedback via het rempedaal. Het combineert de functies remactivering, rembekrachtiging en remcontrole in een compacte module, terwijl een elektrische actuator de vereiste remdruk levert.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is het eerste prestatiegerichte model van BMW M GmbH dat wordt aangeboden met optionele M Compound-remmen. Vooraan gaat het om vaste remzadels met vier zuigers en geperforeerde schijven van 385 millimeter, achteraan om zwevende remzadels met een enkele zuiger, een geïntegreerde parkeerrem en schijven van 330 millimeter. De geventileerde remschijven bestaan uit een grijze gietijzeren ring en een aluminium kamer. De M Compound-remmen bieden een hoog remcomfort, een uitstekend gevoel en stabiele remkracht, zelfs bij hoge belasting. Bovendien werd het gewicht geminimaliseerd en is de onafgeveerde massa aanzienlijk lager dan bij conventionele remsystemen. De remzadels zijn grijs gelakt en voorzien van het M logo.

Wielslipbeperking dicht bij de actuator voor een scherpere wendbaarheid.

Een bijzonder belangrijke factor – naast het DSC-systeem (Dynamic Stability Control) – voor de altijd aanwezige combinatie van onwrikbaar weggedrag en superieure wendbaarheid van de BMW X1 M35i xDrive is de wielslipbeperking. Hierbij is de tractiecontrole geïntegreerd in het motormanagement. Dat maakt komaf met de lange signaalpaden naar de DSC-regeleenheid, wat betekent dat stuurcorrecties tot tien keer sneller gebeuren dan bij conventionele systemen en met een uitzonderlijke precisie. Zo garandeert de wielslipbeperking dicht bij de actuator een optimale tractie (zelfs op gladde wegen), een onwrikbare rechtuitstabiliteit bij forse acceleraties en een uitstekende richtingsstabiliteit in bochten.

Standaard uitgerust met BMW M 19″ lichtmetalen velgen.

BMW M 19″ lichtmetalen velgen in dubbelspaakdesign maken het specifieke chassis van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive compleet. De standaard lichtmetalen velgen zijn voorzien van banden die 20 millimeter breder zijn dan bij het vorige model om het topmodel een nog dynamischer weggedrag te geven. Op de optielijst staan zowel sportbanden als BMW M 20″ lichtmetalen velgen met een exclusief dubbelspaakdesign.

Design en uitrusting. Een exclusieve blik op de karakteristieke M prestaties.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive onderscheidt zich van zijn stalgenoten in het compacte SAV-gamma, niet alleen door zijn superieure prestaties, maar ook door zijn opvallende design. M specifieke designelementen weerspiegelen het elitaire sportieve karakter van het nieuwe topmodel met een intensiteit die nooit eerder werd geëvenaard door een prestatiegericht model van BMW M GmbH.

Het interieur van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive baadt in de standaardversie al in een opvallend sportieve sfeer en zijn karakteristieke uitstraling kan nog verder worden versterkt met exclusieve opties zoals M sportzetels. De M specifieke content op het BMW Curved Display – een combinatie van volledig digitale schermen, bestaande uit het 10,25″ grote informatiedisplay en het Control Display met een schermdiagonaal van 10,7″ – scherpt de focus van de bestuurder op de sportieve rijervaring aan. Bovendien kan de krachtigste variant van de compacte SAV worden uitgerust met vrijwel alle opties die op de BMW X1 worden aangeboden om rijplezier, comfort en individualiteit te optimaliseren.

Op zichzelf staand design met bekende M details: M nieren met horizontale dubbele spijltjes, M buitenspiegelbehuizingen, kwartet uitlaatpijpen.

De M specifieke designelementen van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive getuigen van de technische vereisten van een buitengewoon sportieve wagen op het vlak van koelluchtvoorziening en aerodynamische balans. Een voorschort met bijzonder grote luchtinlaten zorgt ervoor dat de motor, transmissie en remmen steeds binnen hun optimale temperatuurbereik kunnen blijven werken, zelfs bij een pittige rijstijl. Prominente zijschorten, een modelspecifieke dakspoiler en een achterschort met diffusorinzet laten het prestatiegerichte karakter van het nieuwe topmodel levendig tot uiting komen.

De BMW M nieren van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive dragen het M logo. Het radiatorrooster is ook voorzien van horizontale dubbele spijltjes – een detail dat eerder was voorbehouden aan de high-performancemodellen van BMW M GmbH. Wat de zijkant betreft geven de zwarte M buitenspiegelbehuizingen met dubbele steun zijn hogere status aan. Een ander typerend element zijn de vier uitlaatpijpen – elk met een diameter van 80 millimeter – die in de modelspecifieke achterschort zijn geïntegreerd. Net als bij de hierboven genoemde high-performancemodellen wijzen deze uitlaatpijpen uiterst links en rechts van de achterkant van de BMW X1 M35i xDrive onmiskenbaar op de aanwezigheid van de meest geraffineerde motor in dat specifieke modelgamma.

M specifiek interieur, optioneel met M sportzetels.

Het eveneens M specifieke cockpitdesign speelt ook een belangrijke rol in het creëren van een uiterst intense prestatiebeleving in het interieur. Hoogtepunten zijn onder andere het met Alcantara beklede instrumentenbord, de decoratieve lijsten in Aluminium Hexacube Dunkel, een hemelbekleding in antracietkleur, M deurdrempels, M pedalen, de M specifieke grafische weergave van het BMW Curved Display – en optioneel het BMW Head-Up Display – en een lederen M stuur met schakelpaddles. De standaarduitrusting van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive omvat ook zwarte sportzetels in Sensatec/Alcantara met blauwe contrasterende stiksels.

Ze kunnen ook als optie worden besteld in leder Vernasca met een speciaal ruitvormig stikpatroon. Ook op de optielijst staan M sportzetels. Die bieden een brede waaier aan elektrische verstelmogelijkheden (inclusief geheugenfunctie voor de bestuurderszetel), beschikken over geïntegreerde hoofdsteunen en een verlicht M logo op het bovenste deel van de rugleuningen. De intens sportieve interieursfeer gaat hand in hand met een onbeperkte functionaliteit. De rugleuning van de achterbank van de nieuwe BMW X1 M35i xDrive kan in delen worden neergeklapt (40: 20: 40) en de hellingshoek van elk deel kan ook afzonderlijk worden aangepast. De optionele verstelling van de achterzetels naar voren en achteren zorgt voor nog meer variatie. De kofferinhoud kan worden uitgebreid van 540 liter tot maximaal 1.600 liter.

Geavanceerde opties stellen nauwkeurige personalisatie in staat.

Een modelspecifiek M Sport Pack Pro is als optie verkrijgbaar voor de BMW X1 M35i xDrive. Het geeft het al expressieve koetswerkdesign van de wagen nog meer karakter dankzij de M Shadow Line hochglänzend met bijkomende elementen en de M lights Shadow Line. Eveneens inbegrepen zijn de M sportremmen met rode remzadels, plus M sportzetels en M veiligheidsgordels.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is standaard uitgerust met een automatische airconditioning met twee zones, BMW Live Cockpit Navigation Plus met het navigatiesysteem BMW Maps, M dakrails in Schwarz hochglänzend, automatische bediening van de achterklep en een regensensor met automatische activering van de koplampen, plus vier USB- C-poorten en twee 12V-stopcontacten. Enkele van de andere opties die klanten kunnen kiezen om het hoogwaardige karakter van de wagen naar een nog hoger niveau te tillen, zijn een spiegelpakket, sfeerverlichting, een panoramisch doorschijnend schuifdak en het Harman Kardon- soundsysteem.

Het prestatiegerichte model kan ook worden uitgerust met een brede waaier van baanbrekende systemen om geautomatiseerd rijden en parkeren mogelijk te maken. Standaard zijn de botswaarschuwing vooraan, de Cruise Control met remfunctie en het Parking Assistant Pack met achteruitrijcamera en Reversing Assistant. Op de optielijst staan de functies Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control met Stop&Go functie, actieve navigatie en uitstapwaarschuwing, alsook de functies Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder en anti-diefstalrecorder. Bestaande functies kunnen worden geüpgraded door middel van Remote Software Upgrades, die het ook mogelijk maken om nieuwe functies toe te voegen (de beschikbaarheid hangt af van de hardware die in de wagen is geïnstalleerd en van de marktomstandigheden).

Weergave- en besturings-/bedieningssysteem, connectiviteit. Vernieuwde BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9.

De nieuwe BMW X1 M35i xDrive is een van de eerste modellen van het merk met de vernieuwde versie van het bedienings-/besturingssysteem BMW iDrive met QuickSelect en het BMW Operating System 9. Om de selectie en bediening van diverse functies en digitale diensten nog intuïtiever en comfortabeler te maken, biedt de nieuwste generatie van BMW iDrive een nieuw ontworpen startscherm en QuickSelect-functionaliteit. Dat resulteert in een verbeterde menustructuur die inspiratie put uit elektronische consumententoestellen. Door de juiste informatie op de juiste plaats weer te geven, verhoogt de nieuwe BMW iDrive de doelgerichte en zelfverzekerde rijervaring van de wagen.

Het vernieuwde BMW iDrive-systeem met QuickSelect in de nieuwe BMW X1 M35i xDrive wordt ondersteund door het BMW Operating System 9. Deze technologie draagt ook bij tot een breder aanbod van digitale inhoud voor informatie en entertainment, kortere updatecycli voor functies en een verbeterde toegang tot een groot aantal specifieke online diensten. BMW iDrive met QuickSelect werkt ook samen met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant, zodat het geheel kan worden bediend via het aanraakscherm of met gesproken commando’s

BMW iDrive met QuickSelect: de functies worden op één niveau weergegeven en kunnen worden geactiveerd met sneltoetsen.

Het nieuwe startscherm van het BMW Operating System 9 toont op elk moment de kaartweergave van het navigatiesysteem of andere individueel configureerbare grafische elementen. Op hetzelfde niveau verschijnen functiepictogrammen in een verticale opstelling aan de bestuurderszijde van het Control Display. De bestuurder kan dan met een verticale veegbeweging van zijn vinger door deze functies bladeren. QuickSelect biedt een snelle toegang tot de gewenste functies zonder een submenu te doorlopen. En zodra de relevante instellingen zijn gekozen, volstaat een snelle tik op het home-pictogram onderaan het scherm om terug te keren naar het startscherm. Naast het startsymbool staan nu ook de symbolen voor rechtstreekse toegang tot het menu voor de airconditioning, het menu met alle apps en Apple CarPlay® / Android Auto™, indien geactiveerd.

De nieuwe, vlakke menustructuur maakt het activeren van functies en instellingen veel sneller en eenvoudiger. De digitale inhoud aan boord is – net als de hardware in de vorm van het BMW Curved Display – ontworpen om de bestuurdergerichtheid waarvoor BMW bekendstaat, te verbeteren. Om een intuïtieve bediening te verzekeren, bieden de grafische interface en menustructuur een lay-out ontwikkeld door BMW Group Design, die zowel consistent als kenmerkend is voor het merk.

Het aanbod van digitale diensten kan naar wens worden uitgebreid.

Tot de standaarduitrusting van de vernieuwde BMW iDrive in de nieuwe BMW X1 M35i xDrive behoort de nieuwste generatie van het cloudgebaseerde navigatiesysteem BMW Maps. De al in de nieuwe BMW X1 geïntroduceerde diensten en apps zijn eveneens beschikbaar in combinatie met het BMW Operating System 9. Zo kunnen de BMW Intelligent Personal Assistant en andere spraakgestuurde assistenten, de BMW ConnectedDrive Store, BMW Remote Software Upgrades, smartphone-integratie via Apple CarPlay® en Android Auto™, en My Modes ook worden gebruikt in de nieuwe BMW X1 M35i xDrive. Wanneer voor de optionele Personal eSIM wordt gekozen, kan de antenne van de wagen ook worden ingesteld om met mobiele 5G-technologie te werken.

Het BMW Operating System 9 vormt ook de basis voor een uitermate personaliseerbare selectie van bijkomende digitale diensten. Het nieuwe aanbod van BMW Digital Premium geeft klanten toegang tot een uitgebreide BMW ConnectedDrive Store. Dit betekent dat ze alle apps die in hun land beschikbaar zijn, op abonnementsbasis kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld muziekstreaming, nieuws of gaming. BMW Digital Premium beschikt ook over verbeterde navigatiefuncties voor BMW Maps en uitgebreide functies voor de BMW Intelligent Personal Assistant, plus extra My Modes. Optionele voordelen zijn onder meer het datagebruik voor alle digitale diensten en de apps die in de BMW ConnectedDrive Store beschikbaar zijn, inclusief muziekstreaming. BMW Digital Premium kan in de wagen worden gedownload vanuit de BMW ConnectedDrive Store, via de My BMW App of op het internet. Klanten kunnen kiezen uit maandelijkse of jaarlijkse betaalplannen die allebei maximale flexibiliteit bieden bij het samenstellen van een selectie van digitale diensten op maat van hun persoonlijke behoeften.

CO2 Uitstoot & Verbruik.

BMW X1 M35i xDrive*:
Brandstofverbruik in l/100 km gecombineerd in WLTPcyclus: 8,0 8,5

CO2uitstoot in g/km gecombineerd in WLTPcyclus: 181 192

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜