Wat is een plug-in hybride?

Wat is een plug-in hybride?

Een BMW plug-in-hybride (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) combineert een benzinemotor, een elektromotor en een hoogspanningsaccu – en daarmee het beste van twee werelden. Dat zorgt voor een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De samenwerking tussen beide systemen biedt bovendien extra prestaties en acceleratievermogen.

Een plug-in-hybride kan aan een stopcontact, een wallbox of een openbare laadpaal worden opgeladen (“plug in” = Engels voor “insteken”). De maximale efficiëntie van een plug-in-hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen accu, dus moet thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn.

Het elektrische rijbereik van een BMW plug-in hybride bedraagt bij een volle accu bijvoorbeeld 66 kilometer bij de BMW 530e. Dankzij de technologische vooruitgang zal het elektrische rijbereik de komende jaren bovendien toenemen – zoals bij alle wagens met een hoogspanningsaccu. Bij het recupereren, dus telkens wanneer u het gaspedaal loslaat, wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en in de accu opgeslagen – zo wint u nog eens kilometers elektrisch rijbereik.

Als onderdeel van de “Power of Choice”-strategie biedt BMW klanten een grote selectie aan plug-in-hybrides als bewuste keuze voor deze bijzonder efficiënte aandrijving.

Een BMW plug-in-hybride is ideaal voor bestuurders die de grootst mogelijke variabiliteit wensen: enerzijds een elektrische aandrijving voor dagelijks gebruik, zoals voor kostengeoptimaliseerd en duurzaam pendelverkeer naar het werk. Regelmatige, zich herhalende woon-werkroutes van middellange afstand, waarbij de meeste kilometers elektrisch worden afgelegd, zijn ideaal. Anderzijds bieden de wagens een maximaal rijbereik en flexibiliteit voor lange trajecten, zoals weekenduitstapjes met het hele gezin.

 

 

 

 

Welke voordelen biedt een plug-in hybride?

De bestuurder van een plug-in-hybride profiteert van onder meer een vrijwel geruisloze rijervaring in de zuiver elektrische modus en van extra acceleratievermogen dankzij de elektromotor.

Veel plug-in-hybride-eigenaars slagen er nu al in om het grootste deel van hun trajecten elektrisch af te leggen. Want vaak zijn de dagelijkse trajecten duidelijk korter dan 50 kilometer. Afhankelijk van het persoonlijke stroomtarief levert dat vandaag al duidelijke kostenbesparingen op in vergelijking met een klassieke verbrandingsmotor. Het comfort van een groot rijbereik hoeft bij een plug-in-hybride niet te worden opgeofferd: bij onvoldoende acculading of -capaciteit wordt de verbrandingsmotor automatisch naargelang de behoefte ingeschakeld.

Deze categorie van wagens doet, afhankelijk van het land, ook financieel een goede zaak: dankzij directe subsidies voor elektrische wagens en indirect door goedkopere belastingen dankzij de lagere CO2-uitstoot.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜