Welke zetels & Zetelopties kan ik verkrijgen bij mijn BMW?

Welke zetels & Zetelopties kan ik verkrijgen bij mijn BMW?

Onze BMW zetels bieden een groot scala aan extra opties, voor zowel bestuurder als passagier om maximale comfort te ervaren in onze wagens. Onderstaande optielijst geeft meer informatie over de mogelijke opties die u kunt kiezen. Niet alle opties die hier worden opgelijst zijn van toepassing op alle modellen, en zijn louter informatief indien u meer informatie wilt over bepaalde opties op uw nieuwe BMW.

* Sommige opties zijn onder voorbehoud van productwijzigingen & de capaciteit is afhankelijk van het model. Vraag gerust meer informatie over beschikbaarheid door ons te contacteren.

Comfortzetels vooraan met elektrische regeling

De afzonderlijk instelbare comfortzetels zorgen steeds voor een perfecte, ergonomische zitpositie en daardoor voor ontspannen en comfortabel reizen, vooral over lange afstanden. Onze BMW zetels staan voor absoluut comfort, en de keuze om hem zelf naar uw wensen in te stellen.

In dit geval beschikken uw BMW zetels over talrijke elektrische instelmogelijkheden voor bestuurder en voorpassagier. De zetel kan in lengte en hoogte en in helling worden versteld, en de helling van de rugleuning kan afzonderlijk worden ingesteld, met aparte instelmogelijkheden voor het bovenste rugleuninggedeelte en de breedte van de leuning. Bovendien kunnen de zitdiepte, de dijsteun en de hoogte en diepte van de lendensteun volledig naar wens worden ingesteld. Die laatste dient om de wervelkolom onderaan te ontlasten en is als een bijzonder comfortabel en traploos instelbaar luchtkamersysteem uitgevoerd. Actieve hoofdsteunen zorgen ook bij een lange rit voor een bijzonder veilige zithouding. Ze passen zich automatisch aan de instelling van de zetel aan en beschermen de inzittenden actief tegen het risico van een whiplash. Het voorste hoofdsteunenelement is mechanisch inklapbaar.

Met de geheugenfunctie kunnen twee individuele posities voor alle instellingen van bestuurderszetel, buitenspiegels en stuurkolom worden opgeslagen. Dit type zetels zijn niet beschikbaar voor elk model binnen ons gamma, enkel voor modellen zoals de BMW 5 Reeks, BMW X5 of hoger.

Actieve zetels

De actieve zetel voor bestuurder en voorpassagier zorgt met een lendensteun in de rugleuning voor een orthopedisch onberispelijke zithouding en dus voor een optimaal zitcomfort. De lendensteun is elektrisch in de hoogte en diepte verstelbaar. Een massagefunctie mobiliseert de onderzijde van de wervelkolom – u profiteert van zitten zonder vermoeid te raken. Het positieve effect is vooral merkbaar op langere ritten. Deze optie is beschikbaar voor bijvoorbeeld de nieuwe BMW X1 of BMW 2 Reeks Active Tourer.

De voordelen op een rij:

✓ Hoog zitcomfort vooral op langere ritten

✓ Lendensteun elektrisch verstelbaar in de hoogte en diepte

✓ Massagefunctie voor ontspannen zitten

Sportzetels

Dit zijn BMW zetels die sportief zijn en toch comfortabel: Met de individueel aanpasbare sportzetels voor bestuurder en voorpassagier wordt sportief rijden een waar genoegen. Dankzij de hoogwaardige bekleding en voeringen, de gevormde zijkussens en de doordachte ergonomie laat ook het comfort niets te wensen over. De zijsteunen van zitvlak en rugleuning die hoger zijn dan bij de standaardzetel en de instelbare dijsteun zorgen voor uitstekend zitcomfort en zijdelingse steun, ook bij pittig bochtenwerk. Daarnaast kunnen de lengterichting en afhankelijk van de uitrusting de helling van de zetels versteld worden.

M Sportzetels

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun vooraan bieden uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning en de lendensteun individueel ingesteld worden en zijn de beide hoofdsteunen elektrisch verstelbaar in de hoogte. Met hun uitgesproken contouren en details zoals het zwarte M logo versterken ze ook het sportieve karakter van het interieur.

M multifunctionele zetels

Exclusieve multifunctionele BMW M zetels weerspiegelen de sportieve uitstraling van het exterieur in het interieur van de wagen. De bestuurder en de voorpassagier zitten op zetels met kuipzetelkarakter en M logo in de hoofdsteunen.

Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl garanderen diepe zitvlakken, hoge zijkussens en de bovenaan uitstekende zijstukken aan de schouders steeds een perfecte zijsteun. Ook de zitcontour en het zitgevoel zijn op de uitgesproken sportieve prestaties van de wagen afgestemd en zijn tegelijk ook aangenaam tijdens lange reizen. Tot de veelvuldige instelmogelijkheden behoren de elektrische verstelling van de zitdiepte, van het bovendeel en de breedte van de rugleuning en van de stuurkolom. Dit type zetels is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW 5 Reeks.

Verwarmde zetels vooraan

Nog voordat de motor zijn bedrijfstemperatuur bereikt en zijn restwarmte gebruikt kan worden om het interieur te verwarmen, zorgt de zetelverwarming vooraan zeer snel ook bij extreem lage buitentemperaturen voor een behaaglijke warmte – en dat met een druk op een knop. De verwarmingselementen verwarmen niet alleen het zitvlak, maar daarnaast ook de zijsteunen (Afhankelijk per model) en het volledige contactvlak van de rugleuning. De verwarmingsfunctie kan in drie stappen geregeld worden en wordt bovendien automatisch geactiveerd bij een bepaalde buitentemperatuur.

Multifunctionele achterzetels

De multifunctionele zetels achterin zorgen voor een hoge mate aan zitcomfort. De buitenste zitplaatsen bieden uitgebreide instelmogelijkheden. Hiertoe behoren een elektrische zetelverstelling in de lengte en verstelling van het bovendeel van de rugleuning. Ook de helling van het zitgedeelte en de leuning, de 4-voudig verstelbare lendensteun en de hoogte van de hoofdsteun zijn elektrisch verstelbaar. Deze optie is enkel verkrijgbaar voor de nieuwe BMW 7 Reeks.

Lendensteun vooraan

De lendensteun is een traploos in de hoogte en diepte verstelbaar luchtkamersysteem in de rugleuning van de beide voorzetels. Hij ondersteunt en ontlast de wervelkolom doeltreffend en dwingt een orthopedisch perfecte zithouding af. Zo voorkomt hij gezondheidsrisico’s en verhoogt het zitcomfort vooral op lange trajecten. Lordose wordt in de medische wereld omschreven als een naar voor gerichte natuurlijke kromming van de menselijke ruggengraat die door spieren aangehouden wordt. Als deze spieren vermoeid raken wanneer u langer of regelmatig deze houding aanneemt, verkorten na verloop van tijd de strekspieren van de lumbale wervelkolom en wordt een foutieve houding aangenomen. De lendensteun gaat in tegen deze ontwikkeling.

Actieve zetelventilatie achteraan

Met de actieve zetelventilatie achteraan geniet u als achterpassagier ook bij hitte van een aangenaam zitgevoel. Ventilatoren, blazers en Peltier-elementen in de zetels verhinderen samen dat warme lucht zich aan uw rug ophoopt. Dat gebeurt door warme lucht weg te zuigen. Deze optie is enkel beschikbaar voor de nieuwe BMW 7 Reeks.

Zetels met actieve ventilatie vooraan

De actieve zetelventilatie vooraan zorgt bij warme temperaturen voor een koele en aangename zeteltemperatuur en dus voor duidelijk meer comfort. Ventilatoren in zitvlak en rugleuning blazen lucht in drie selecteerbare stappen door de geperforeerde zetelbekleding. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW 5 Reeks of BMW X5.

Rugleuning achterbank verstelbaar

Met een hefboom aan de linker- en rechterzetel achteraan kan de helling van de rugleuning 6° naar voor en 5° naar achter aangepast worden. Zo kunnen de inzittenden achteraan de zithouding aan hun individuele voorkeuren aanpassen. Dankzij deze verstelmogelijkheid is het bovendien gemakkelijker om grote voorwerpen in de bagageruimte te transporteren. Deze optie is enkel mogelijk voor de BMW X3.

Executive Lounge seating

Deze optie is enkel beschikbaar voor de nieuwe BMW 7 Reeks.

De uitrusting Executive Lounge Seating biedt u als achterpassagier achter de passagierszetel een maximum aan zitcomfort en beenruimte, hier is het ware comfort van BMW zetels van de bovenste plank zeker merkbaar, en kan u langdurig werken op de achterbank. Voor een comfortabele rustpositie op elk moment kunt u de zitting en de helling van de rugleuning individueel instellen. De lendensteun is ook instelbaar en slaat uw instelling op via een geheugenfunctie.

De elektrisch uitschuifbare kuitsteun is zonder spleten uitgevoerd en daardoor bijzonder aangenaam – vooral in combinatie met de uitklapbare hielsteun aan de rugleuning van de passagierszetel.

Voor nog meer ruimte achterin kunt u bovendien de passagierszetel tot 110 mm verder naar voren schuiven. Daarbij worden ook de rugleuning en de hoofdsteun neergeklapt – en geniet u van een vrij zicht naar voren.

Executive Lounge rear console

De Executive Lounge console achteraan onderstreept de hoge ambities achterin. Het hoogwaardige glasoppervlak met facetafwerking en de kostbare nadentekening van de armsteun zorgen voor visuele accenten.

Hoge functionaliteit vult de exclusieve look aan: u kunt de console omhoogklappen. Daardoor is er achterin nog steeds plaats voor drie personen.

Met de als optie verkrijgbare Wireless Charging-houder laadt u uw smartphone draadloos en dus uiterst comfortabel op. Hier is ook plaats voor grotere apparaten – binnen handbereik en zonder storende afdekkingen en kabels. En dat alles met de grootst mogelijke veiligheid: de ingebouwde koeling beschermt uw toestel tegen oververhitting. Geniet van een hoog comfort met de als optie verkrijgbare verwarmbare armsteun.

Leuningbreedteverstelling voor bestuurder

Voor een optimale zijdelingse ondersteuning kunt u de bestuurderszetel met de geïntegreerde verstelling van de breedte van de leuning aan uw lichaamsafmetingen aanpassen. Voor een smallere leuningbreedte worden de luchtelementen in de zijkanten harder opgepompt. Als er meer breedte nodig is, wordt druk afgelaten. De leuningbreedteverstelling kunt u bevoorbeeld krijgen op de BMW X3 of BMW 3 Reeks Berline of Touring. Deze optie is enkel verkrijgbaar in combinatie met sportzetels.

Neerklapbare achterbank (40/20/40)

De neerklapbare achterbank onderscheidt zich door een in de verhouding 40:20:40 deelbare achterbankleuning voor uitgebreide transportmogelijkheden en een individuelere configuratie van zetels en koffer. Het rechter-, het kleine centrale en het linkerzetelsegment incl. hoofdsteun zijn individueel neerklapbaar. Op die manier biedt de wagen zeer veel flexibiliteit bij het laden en transporteren. Zo biedt de achterbank bijvoorbeeld comfortabel plaats aan twee passagiers en kunnen tegelijkertijd lange voorwerpen zoals ski- en snowboardzakken getransporteerd worden.

Elektrische regeling voorzetels met geheugenfunctie voor bestuurderszetel

Een optimale en individuele zitpositie draagt vooral op lange trajecten bij tot comfortabel en veilig rijden. Hiervoor kunnen de beide voorzetels gemakkelijk en comfortabel worden ingesteld. De zithoogte, de helling en de lengtepositie van de zitting en de helling van de leuning kunnen versteld worden. Met de geheugenfunctie kunnen twee verschillende instellingen van de bestuurderszetel en de buitenspiegels worden opgeslagen en direct worden opgeroepen door op de SET-toets te drukken.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜